המלצות ומחקרים
אור שלום רב, 1. טענותייך מבוססות על הנחה שגויה, בה את מייחסת לי טענה שיש להסתמך על מחקרים בלבד. אני לא טענתי זאת, אלא הבהרתי שללא מידע מחקרי - דהיינו, מידע שיטתי, שקוף, ומבוקר, בין השאר - לא ניתן לקבל את התמונה המורכבת שתאפשר הסקת מסקנות. 2. איש מאיתנו איננו מושלם, אפילו לא המטפלים האלטרנטיביים. אך רצוי להבין את ההבדל בין בסיס ידע מחקרי לבין בסיס ידע אחר, במה שנוגע לביסוס יעילותם של תוספים, תרופות וכו'. האחד מבוסס על שיטות מדעיות (כמו דרווין, בעבודתו על האבולוציה), כשהאחר מבוסס על אמונה (דתית או אחרת), כפי שהתברר במשפט הקופים, או על הסתכלות סלקטיבית על הנושא (מטופל, טיפול וכו'). 3. אני כבר חיפשתי את המחקרים בקישורים, בביבליוגרפיות וכו' , אך לא מצאתי בהם שום מאמר רציני - דהיינו שקוף, שיטתי, לא סלקטיבי - המוכיח את יעילות קיו 10, ולכן היצגתי את שאלתי, מתוך הבנה שייתכן שמשום שאינני מושלם, בכ"ז קיים מידע שכזה שלא הצלחתי למצוא, הידוע למי שממליץ על התוסף. 4. אין מדובר ב"טובה" שעושה לי מי שיביא לידיעתי מידע רציני המשמש בסיס לטענותיו או המלצותיו. זוהי חובתו האתית והמקצועית להראות שהתוסף נמצא יעיל באופן לא מקרי ולא סלקטיבי. חג שמח. אליעזר