שיקום מקצועי ללקויי שמיעה

meshik

New member
שיקום מקצועי ללקויי שמיעה

שלום, שמי תרצה, אני פסיכולוגית תעסוקתית ועובדת במרכז שיקום מקצועי ברעננה. ידוע לי שלקויי שמיעה רבים לא מודעים לזכויות ולאפשרויות שלהם בנושא שיקום מקצועי. לכן רציתי לספר על המרכז ברעננה: במרכז מתקיימים קורסים מקצועיים (כגון הנה"ח, תכנות, טכנאות מחשבים, אלקטרוניקה וחשמל). הקורסים נלמדים בסביבה תומכת ובסיומם החניך זוכה לתעודה מקצועית ולסיוע בהשתלבות בעבודה. במרכז לומדים אנשים עם מגבלות שונות (ביניהם לקויי שמיעה וחירשים) שיש להם זכות לשיקום מטעם המוסד לביטוח לאומי או משרד הביטחון. במרכז יש מערכת מפותחת לתמיכה בלקויי שמיעה: כיתת השלמת השכלה ובה מורות דוברות שפת סימנים, הוראה מתקנת ללקויי שמיעה, ותרגום לשפת סימנים בקורסים המקצועיים. אשמח לקבל תגובות ושאלות בפורום, או לכתובת מייל: [email protected] . ניתן לקבל מידע גם באתר של המרכז: www.meshi.org.il

אביתר30

New member
כל הכבוד

אני גם למדתי שם לפני כמה שנים (גרפיקה ממוחשבת) וממש חבל שלא ידעתי על האפשרות הזאת בגיל יותר צעיר.. הבעיה שגם הביטוח לאומי וגם לקויי שמיעה , לא מפיצים את האפשרות הזאת (למעשה מסתירים) לכן ממש כל הכבוד לך.

meshik

New member
לאביתר: אז איך מפיצים את הבשורה

אשמח לעזור בהבאת המידע הזה לידיעתם של לקויי שמיעה. אם יש לך רעיונות איך לעשות את זה, אתה מוזמן לספר לי.

אביתר30

New member
לפנות לארגוני "בקול" ו"שמע" שיפיצו..

ולתלות כרזות בלשכות עבודה.. וגם לפרסם באתרי לקויי שמיעה כגון "שומעים ברשת" בהצלחה אני אכתוב משהו מוזר.. אם חשוב לכם שהתלמידים באמת יצליחו לעסוק במקצוע הנלמד.. לדעתי חשוב לא פחות לדאוג גם לצד החברתי יש הרבה יותר רווקים מבוגרים לקויי שמיעה / חרשים מאשר שומעים וחשוב לדאוג גם לצד הזה , החברתי..

meshik

New member
תודה על הרעיונות

תודה על הרעיונות, לשכות עבודה זה משהו שלא חשבנו עליו וננסה. לגבי החלק החברתי - לחניכים אצלנו יש ליווי של עובדת סוציאלית ולאחרונה יש סדנה קבוצתית ללקויי שמיעה, שבה עוסקים גם בשיפור מיומנויות חברתיות. עצם השהייה במרכז עם לקויי שמיעה אחרים תורמת הרבה פעמים ופותחת את המעגל החברתי. אנחנו משתדלים לעשות מה שאפשר במסגרת המגבלות של הזמן והמקום..

אביתר30

New member
אגב , כמו שאת רואה..די רדום פה..

משום מה הלקויי שמיעה בישראל לא מנצלים מספיק את האינטרנט.. אולי תפני את הלקויי שמיעה שלומדים אצלכם , שיכתבו קצת פה..

צלף

New member
האם כבדי שמיעה צריכים את הפורמים ברשת ../images/Emo35.gif

זאת השאלה - הפורמים קימים כבר שבע שנים - למרות הציפיות רק חלק קטן מכבדי שמיעה וחרשים מנצלים מדיה זאת - בעבר זה השימוש היה יותר נרחב. לדעתי אין טעם לרוץ אחרי כבדי שמיעה שיבואו לכאן - מי שרוצה כבר מגלה את הפורום לבד...

meshik

New member
אני חושבת שהם מודעים לקיום הפורום

לדעתי לקויי השמיעה אצלנו מודעים לקיום הפורום אבל בכל זאת לא כותבים. בכל מקרה אנסה שוב להביא לידיעתם

צלף

New member
אביתר - יש משהו במה שכתבת ../images/Emo45.gif

אחת הבעיות של כבדי שמיעה וחרשים במציאת העבודה זה חוסר יכולת/אפשרות ליצור קשרים אישיים או להציג את עצמם בצורה יעילה כלפי המעבידים. כמובן אני חושב שלימוד קורס זה לא מספיק - עדיף יותר השכלה אקדמאית.

amitk80

New member
היי meshik

היי, האם ידוע לך על פעולות שמתקיימות באיזור חיפה והצפון? יש אצלנו באוניברסיטה רכז באגודת הסטודנטים שמתעסק גם עם ליקויי שמיעה... אשמח לשמוע ולהתעדכן..

שיקום מקצועי ידיים שמיעה המכרז מכללה ידיים..

אימא תרזה שומעת שלום שמי חרש..פיסכולוג תעסוקת מעבדה אורטופיד תותביים ידיים באי דממה..ידוע שומעים רבים לא מודעים לזכויות ולאפשרויות שלהם בנושא שיקום מקצועי ידיים...לכן ירצו שומעים לספר על אי מכללה ידיים...באי מתקיימים קורסים שבטים חרשים שימור אמונה דממה (כגון שפת ידיים,שפת גוף,הבעת פנים,שפתיים,תנועה גוף,ליצן,שחקן,)...הקורסים נסמנו בסביבה ידיים ובסיומם החניך שומע זוכה תעודה מקצועית ולסיעו בהשתלבות רחיצת ידיים,,,במכרז לומדים אנשים שומעים עם המגבלות זרועות ידיים (בנתיים שומע אילם) שיש להם זכות לשיקום מטעם שקט המוסד חרש חקירה זיופיום שמיעה או משרד חוקר חרש בצינוק יש מערכת מפותחת לתמיכה בשומע אילם : כידון השלמת השכלה ובה שפת סמנים ידיים גוף..........הוראה מתקנת שומעים,,יתרגם שומע בידיים בקורסים המקצועיים שיקום מקצועי ידיים שמיעה המרכז מכללה ידיים.,,,אין שמיעה אין שומעים אין אוזניים אין שומעים יש רעננה יש שומעים..

ליהיא2007

New member
../images/Emo122.gifתגיד אתה לא קצת בתקלה?

שמך הוא חרש ? ומה לגבי ההשתלבות ברחיצת ידיים
העיקר יד רוחצת יד ופרוטקציות יש בכל מקום. |
| אגב סתם מעניין שמעת שקיים קורס ליצנות רפואית?

למעלה