שיקגו לאן?

להיטי הFRONT OFFICE של הבולס בשנים האחרונות

Joakim Noah for Carmelo Anthony 2010
http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=5550421
&nbsp
Jamal Crawford in 2011. Bulls chose not to sign and trade for Crawford (a shot creator who could handle the rock and run the offense). Instead, they went with RIP Hamilton. Maybe to ensure no one took the ball out of Rose's hands.
http://probasketballtalk.nbcsports.com/ ... -crawford/
&nbsp
Letting Go of Omer Asik for nothing was a bad idea
http://articles.chicagotribune.com/2012 ... lion-offer
&nbsp
Trading Kyle Korver for a trade exception with no replacement was a bad idea
http://espn.go.com/nba/story/_/id/81718 ... anta-hawks
&nbsp
Even worse, letting the TPE expire they got for the future all-star was even worse.
&nbsp
Choosing Kirk Hinrich over any other guard in his free agent class was dumb
http://www.cbssports.com/nba/eye-on-bas ... ree-agents
&nbsp
Choosing Kirk Hinrich over Nate Robinson and DJ Augustin was pretty dumb too, no?
http://www.csnchicago.com/bulls/after-b ... ns-pistons
&nbsp
Signing Nazr Mohammed as your backup C when he was awful, even in his prime was bad
http://www.cbssports.com/nba/eye-on-bas ... r-mohammed
&nbsp
Compounded by the fact that they drafted Tony Snell over a guy like Gorgui Dieng
http://espn.go.com/blog/chicago/bulls/p ... tony-snell
&nbsp
קרדיט לREALGM
&nbsp

rapgamer4ever

New member
אתה יכול למצוא עבודות פרונט אופיס גרועות בהרבה

לשיקאגו יש סגל טוב מאוד.

רוז כבר לא שווה 20 מיליון אבל זה לא אשמת הפרונט אופיס.

ונואה נראה כמו הצל של עצמו ואפשר להאשים את ת'יבס ואפשר שלא, אבל זה לא אשמת הפרונט אופיס. אלה שתי הסיבות העיקריות.

אה, ככה פירשתי את הכותרת של ההודעה הראשונה שלך, בתור ביקורת

על ההחתמות של הפרונט אופיס. אם לא אז סבבה, בעיני אלה שתי הסיבות העיקריות, רוז (שהיה טוב בסדרה הזאת בסך הכל) ונואה.

rapgamer4ever

New member
הקבוצה לא מגובשת

כפי שאמרתי בעבר- אין לה זהות ואין היררכיה. אתה לא מרגיש שהם משחקים לפי פלייבוק מסוים.
&nbsp
הבעיה המרכזית של הבולס היא בהתקפה (למרות שההגנה פחות טובה מעונה שעברה). אפשר לדבר על ה-obvious- נואה הוא חור התקפי שחבל על הזמן וכו'. יותר מעניין אותי להתעסק בצורה שבה בנוי הסגל. בוא נבחן את קבוצות הפלייאוף שפותחות עם שני ביג מן "אמיתיים" שחיים רוב הזמן בצבע:
- שיקאגו
- ממפיס
- וושינגטון
- קליפרס
&nbsp
את סאן אנטוניו אני לא מחשיב כי דייאו משחק יותר דקות מספליטר.
מבין 4 הקבוצות הנ"ל, הקליפרס היא קבוצת ההתקפה הפוריה היחידה.
וושינגטון שיחקה התקפה לא יעילה כל העונה הרגילה עד שוויטמן החליט לתת דקות לפירס בעמדה 4, מה שריווח את המשחק והטיס אותם קדימה.
ממפיס נהנית משני שחקני פוסט מעולים ועדיין ההתקפה שלה יחסית בינונית.
הקליפרס מצוינת כי יש לה שני יתרונות: 1. מפלצת התקפית בקו הקדמי בדמות גריפין. 2. שני שחקנים שמסוגלים לנצל מיסמאצ'ים- שים על דאנדרה שחקן נמוך והוא יאכל אותו עם לובים. על גריפין אין מה להרחיב.
שיקאגו, איך שאני רואה את זה- לא נהנית מאף אחד מהיתרונות האלה. פאו גאסול שחקן פוסט טוב אבל לא יותר מזה, הוא לא מסוגל להתעלל בשומרים בפוסט כמו גריפין או לנצל מיסמאצ'ים כמו זיבו. נואה לא מסוגל לעשות שום דבר חוץ מריבאונד התקפה, אנחנו ראינו עליו בסדרה שומרים שונים ומשונים שנמוכים ממנו בהרבה.
&nbsp
המסקנה היא שיש פה בעיה במשחק שהוא post-oriented. אתה חייב שיהיו לך גבוהים ממש, ממש טובים כדי שהוא יצליח או לכל הפחות גבוהים שמסוגלים לנצל מיסמאצ'ים. לשיקאגו יש קו קדמי טוב ומגוון אבל אין להם "צמד מנצח" שיעשה כאב ראש אמיתי ליריבה.
אם נסתכל על שחקני החוץ של שיקאגו נמצא את רוז ובאטלר שהם streaky shooters ומצטייניים בעיקר כשהם מגיעים לצבע. שניהם לפעמים מוותרים על שלשות פנויות, במיוחד באטלר.
&nbsp
אז לאן אני חותר? הסגל של שיקאגו לא מאוזן. אם ההתקפה שלך מבוססת על חודרים כמו רוז ובאטלר אתה צריך גבוהים שיוכלו לקלוע ולרווח את המשחק. אם ההתקפה שלך מבוססת על משחק הפוסט של גאסול אתה צריך שחקני חוץ שהם קלעים אמינים יותר. אם אין לך אף אחד מהשניים, כדאי מאוד שלא יהיה לך חור בהתקפה כמו נואה.
&nbsp
ההתקפה לא עובדת כי היא לא מאוזנת מספיק. קבוצות מצופפות את ההגנה מול שיקאגו, מביאות עזרה משחקנים שמהססים לקלוע ומחביאות שומרים בקלות על נואה. שחקנים כמו רוז וג'ימי באטלר מתבזבזים כי אין להם יכולת להגיע לצבע מרווח. שיקאגו דוגלת בשיטה שחולפת מן העולם והיא עושה את זה ללא חומר השחקנים המתאים.
&nbsp
יש מקום לבקר את הנהלת הבולס על ניהול משאבים שהוא אולי כושל אבל החדשות הטובות הן שלקבוצה יש שחקנים טובים. אני מצפה לראות אותם פעילים בשוק ההעברות, הם צריכים לבצע shakedown רציני שיגבש אופי מסוים לקבוצה.

fatnoam

Active member
כל מה שאתה אומר נכון

ואני אתייחס לשני דברים
1. כדי להשלים את רוז ובאטלר, שיקגו היו חייבים להביא קלעי. זה בדיוק מה שהם חיפשו כשהביאו את דאנליבי, וכגיבוי בחרו את מקדרמוט בדראפט. כנראה שמרחב התמרון של תקרת השכר אפשר להם לעשות רק את זה. הקטע זה, ששיקגו כן נראתה טוב בתקופה מסוימת במהלך השנה. כשמירוטיץ' שיחק 3 וקלע 40% משלוש, מתישהו בין ינואר למרץ, אז שיקגו היו מצויינים. הם באמת צריכים את מה שאתה מצביע עליו, אבל כנראה שאין בנמצא. עצם העובדה שאתה גם מוגבל לעמדה, גם עומד בעוכרם (אני לא בטוח שנכון להציב את ג'ימי בעמדה מספר 3 בכל העונה). מצד שני, לך תדע אולי דוראנט יחתום שם :>
&nbsp
2. כל הסלט בגבוהים.
כמה שאנחנו מחמיאים לגאסול (ובצדק), בסה"כ מדובר בשחקן שאמריקאים לא ממש יודעים איך להשתמש בו. בהגנה הוא שוט בלוקר ותו לא. הוא לא משנה זריקות לרוב, הוא לא ריבאונדר כזה טוב (אבל גם לא נוראי), הוא שומר לא טוב את הפיק אנד רול, וגם כשומר אישי הוא לא מספיק אגרסיבי (אבל לפעמים האורך שלו מספיק בשביל לעשות עבודה טובה, לא תמיד). לעומת זאת, בהתקפה הוא שחקן פוסט מצויין, אבל הניצול הכי טוב של גאסול זה לתת לו כדור במיד ריינג', ולראות את הפלא קורה - מסירה חסימה לשחקן חותך, קליעה רכה, או הורדת דריבל אחד וחדירה לסל.
הגבוהים האמריקאים הקלאסים מתחלקים לשני סוגים:
סוג הדיאנדרה ג'ורדן או דווייט הווארד - הגבוה האתלט שקופץ לשמיים. שוט בלוקר טוב ומסיים אליופים. לרוב בהתקפה סוג שחקן שטוב יותר אוף דה בול.
סוג הפול מילסאפ \ צ'ארלס בארקלי \ טרבור בוקר \ בוזר - גבוה קראפטי בהתקפה עם מיד ריינג' מצויין ויכולת להוריד כדור לרצפה. בהגנה בדר"כ טוב ביותר בשמירה בפיק אנד רול מאשר על הטבעת (במקרה של בוזר לא קיים בכלל אבל ניחא).
גאסול בהתקפה שייך לקטגוריה השניה, ובהגנה לקטגוריה הראשונה. הגבוה שמשלים אותו הכי טוב יהיה שומר אישי מצויין בהגנה על הפיק אנד רול, ובהתקפה יהיה מצויין אוף דה בול.
הגנתית, נואה משלים את גאסול טוב מאוד. התקפית, הם ממש דורכים על הבהונות אחד של השני. נואה מתפקד מצויין בהיי פוסט כיוצר מהלכים. כמו בוגוט בגולדן אם תרצו. אבל גאסול פשוט יותר טוב בזה בפוסט, כי הוא גם מאיים על הסל. נואה לא משחק בקומפורט זון שלו, ובגלל זה הוא נראה כמו תחת.

fatnoam

Active member
אין לשיקגו הרבה תמרון

בגדול, הם כבר מחויבים ל-61 מליון לפני ההארכה של ג'ימי (שתכניס אותם מעבר ללימיט ולקנסות). אין לשיקגו נכסים טובים לטרייד.
&nbsp
- רוז מרוויח מעל 20 מליון, אף קבוצה לא תסתכן בללכת עליו עם היסטוריית הפציעות שלו בסכום הזה.
- נואה מרוויח 13.5 מליון ואני בספק אם קבוצה כלשהי תרצה אותו בסכום הזה.
- גיבסון 8.5 מליון, גם כן לא זול יחסית לתפוקה שלו, וכשחקן ספסל הוא די יקר. אולי קבוצה עם הרבה מקום בקאפ כמו מילווקי תרצה אותו, אבל לא סביר שיהיה להם מה לתת עבורו ששיקגו תהיה מעוניינת.
- גאסול מרוויח 7.5 מליון לעונה, אבל הוא השחקן הכי טוב בקבוצה. כמובן שהחוזה שלו זה נכס מצויין, אבל לשיקגו אסור לעשות עליו טרייד הוא הבסיס לכל הסט גיים של הקבוצה.
&nbsp
דאנליבי מסיים חוזה, כל שאר השחקנים חתומים. אז מה כן שיקגו יכולה לעשות? לשפר מבפנים.
&nbsp
באטלר-רוז-גאסול זו שלישיה מספיק טובה בשביל להוביל התקפה של קבוצה. נואה שחקן משלים טוב. מירוטיץ'-מקדרמוט-סנל-גיבסון זה אחלה ספסל. תוסיפו לזה את הנסיון של היינריך ואת איטואן מור (נדבר עליו עוד שניה) ותקבלו את אחד מהסגלים הלא נוצצים אך יותר טובים בליגה. לא הגיוני שסגל כזה ייכנס לבצורות של דקות באמצע משחק שהם לא קולעים שום דבר. כלום. חייבת להיות שיטה התקפית טובה לבולס.
&nbsp
וזה בעצם מה ששיקגו חייבת לעשות - להחליף מאמן.
&nbsp
ת'יבודו בנה שם דברים יפים והכניס למערכת עקרונות חשובים מאין כמוהם - הגנה חזקה, רצון, תחרותיות. הבעיה היא שהוא, בדומה למארק ג'קסון, לא יכול לקחת את הקבוצה הזו לשלב הבא. הוא לא מספיק יצירתי. באטלר שחקן התקפה מגוון, גאסול שחקן מגוון, את רוז קשה מאוד לעצור. מירוטיץ' טוב, סנל השתפר, מקדרמוט קלעי, לא יכול להיות שמשחקנים טובים אי אפשר לייצר סט גיים יעיל לאורך זמן, שיטה נוחה. כנראה שיש סיבה למה ת'יבס היה 20 שנה מאמן הגנה. כנראה שבהתקפה הוא לא מבין.
&nbsp
בקיצור אני חושב שבשיקגו יש אחלה פאזל, פשוט דרוש מישהו שירכיב אותו יותר טוב.

OrEl74

Well-known member
מנהל
שירת הברווזון המכוער (פוסט מבולבל של אוהד בולס)

הבולס לצערי, לא הולכים לשום מקום חיובי
&nbsp
טיבודו עשה בפלייאוף הזה 15 צעדים אחורה והוכיח סופית שהיכולת שלו להוביל קבוצה לאליפות די נמוכה.
מסיבה שאני לא מצליח להבין, במהלך העונה הרגילה הוא תמיד מוצא את השחקנים האלה שאף אחד לא רוצה לגעת בהם ומרים אותם לשמיים אבל כשמגיע הפלייאוף, הוא שוכח מקיומם וכשהוא כן מחליט להעלות אותם, הוא מתפלא מזה שהם לא מספקים את הסחורה וזה תופס גם לגבי הרוקיז כשמירוטיץ' לא שותם בכלל במספר משחקים ובאלה שהוא כן, הוא התקשה לשחזר את היכולת של העונה הרגילה (אולי בגלל פציעה) ועל מקדרמוט בכלל אין מה לדבר.(
יחד עם זאת, קשה מאוד להאשים אותו כשככל הנראה היתה מונפת חרב על צווארו לאורך כל הפלייאוף ובכך אשם בעיקר פקסון שבואו נודה על האמת, לא ממש עושה עבודה טובה כמנג'ר (בחייאת דניאק! היה צריך לעשות טרייד על גיבסון כבר לפני שנה!) והגיע הזמן שגם הוא יפנה את מקומו.
&nbsp
לאורך כל העונה פאו היה סוג של זכיה במפעל הפיס עבור הבולס ואין ספק שהוא היה השחקן הטוב ביותר שלהם העונה.
יחד עם זאת חשוב לזכור שמדובר בשחקן לא צעיר ועם כל הכבוד וההערכה לפאו, הוא לא העתיד של הקבוצה כשחושבים לטווח הארוך.
ברור שלא הייתי משחרר אותו אבל איתו בסביבה צריך לקחת בחשבון שהסיכוי שלך להצלחה הוא לעוד עונה או מקסימום שתיים.
&nbsp
נואה...בעייתי!
לטעמי מדובר בשחקן הכי חשוב של הבולס, הוא זה שמלהיב אותם ומכניס בהם אנרגיות, הוא זה שעושה את העבודה המלוכלכת אבל הוא גם זה שהעונה משום מה לא מסוגל לפגוע בסל גם אם יחברו לו לראש את המערכת של כיפת ברזל.
אולי באמת הגיע הזמן להיפרד ממנו ולקבל תמורתו חבילה נאה של שחקנים (אני מניח שערך השוק שלו לא קטן) אבל לפחות עבורי, פרידה כזאת תהיה מאוד קשה ריגשית.
&nbsp
על באטלר דיברנו המון במהלך העונה ודעתי בקשר אליו ידועה וגם דעתם של לא מעט אחרים פה בפורום.
לכל אלה שחושבים שבאטלר שווה מקסימום יש לי רק שאלה אחת, האם אתם חושבים שבאטלר יכול להיות פרנצ'ייז פלייר?
עבורי התשובה ברורה והיא "לא" ולכן זה שיש קבוצות שמוכנות לזנק עליו ולהציע לו מקסימום, לא אומר שגם הבולס צריכים לעשות את זה.
יסכים להתפשר, סבבה. ירצה ללכת אחרי הכסף הגדול, גם סבבה.
יבאס אם הוא ילך אבל לא הייתי נלחם עליו בכל מחיר.
&nbsp
וכמובן ישנו רוז שלא משנה כמה אנסה לגבש דעה לגביו, אני לא אצליח.
החוזה שלו זאת עובדה שאין מה לעשות לגביה ולכן צריך להפיק ממנו את המירב האפשרי ולדעת שלצד משחקים מרשימים יהיו לו גם משחקי נפל ובעיקר לקחת בחשבון שהוא לא מסוגל לשחק יותר מ-60/65 משחקים בעונה וזה מה יש.
לא חושב שהייתי עושה עליו טרייד כי עדיין יש לו מה לתת ובניגוד לבאטלר למשל, אני באמת מאמין שכשיגמר לו החוזה הוא יהיה מוכן להתפשר על השכר אז שווה "לסבול" שנתיים ואז להשאיר אותו בחוזה נמוך יותר.
&nbsp
הבולס חייבים להתחיל להביא שחקנים משלימים ראויים שיכולים גם לתת הגנה וגם לקלוע מבחוץ כשצריך (קורי ברואר, ווילסון צ'אנדלר) ובכלל לעבות את הסגל ולא להמשיך לשחוק 7 שחקנים עד שהם לא יכולים לעמוד על הרגלים.
&nbsp
עוד עונה שהסתיימה באכזבה, לצערי זאת לא האחרונה והעונות הבאות כנראה יראות עוד יותר עגומות מזאת.
&nbsp

לגמריי. ואפילו לא חובה מאמן חדש.

עוזר מאמן התקפי יהיה נחמד. עוד איזה גארד מחליף במקום ברוקס/היינריך שייתן גם הגנה וגם התקפה, איזה ווינגמן שייתן קצת 3&D והם מסודרים. יכול מאוד להיות שטוני סנל יכול להיות התשובה אגב לשני הצרכים האלה.

לגמריי. ואפילו לא חובה מאמן חדש.

עוזר מאמן התקפי יהיה נחמד. עוד איזה גארד מחליף במקום ברוקס/היינריך שייתן גם הגנה וגם התקפה, איזה ווינגמן שייתן קצת 3&D והם מסודרים. יכול מאוד להיות שטוני סנל יכול להיות התשובה אגב לשני הצרכים האלה.

מסכים איתך

ובקשר לרוז מקווה שהוא ישאר בריא ויחזור לעצמו עוד יותר עונה הבאה.
ראינו בפלייאוף הזה ניצוצות של רוז הישן, עבר שחקנים בקלות רבה.
מצד שני ראינו אותו גם מתקשה לפרקים מול ההגנה של דאלבדובה.
אבל כמובן הבעיה העיקרית אצלו זה הקליעה. מקווה שהוא יחזור למוד של יותר חדירות לסל ופחות זריקות ממיד ריינג' ו3 נק'.

billc

New member
בקשר לבאטלר, בגלל שהם לא החתימו אותו בעונה הקודמת

לאקטנשיין , האם זה אומר ששיקגו לא יכולים להשוות כל הצעה של קבוצה אחרת?
סתאם מעניין אותי שאם באטלר מחליט שהוא "באמת" רוצה לעזוב את הבולס האם הוא באמת יכול.
שאלה נוספת איזה קבוצה תהיה מוכנה לתת לו את המקס והוא גם ירצה לשחק בה? יכול להיות שדאלאס תרצה אותו (הוא במקור מטקסס, אוהב שירים של סוויפט)

גם יוסטון יכולה לקחת אותו

Cade Foster

New member
בטח שהם יכולים

פשוט ההחלטה שלהם לא לעשות את זה בקיץ שעבר תעלה להם עכשיו משהו כמו 12 מיליון דולר לאורך 4 שנים.

OrEl74

Well-known member
מנהל
דיווח מ-ESPN טום תיבודו והבולס כבר לא!

אין לי מושג מה הבולס מתכננים אבל אני מקווה שהם ימצאו מחליף ראוי, לדעתי זאת תהיה משימה לא קלה.
&nbsp

למעלה