שיפצורים

AegisFang

New member
שיפצורים

כל מי שיודע על כל צורות השיפצורים למיניהם להגיד אותם פה, וגם איך משפצרים.

שפצור למה?

מה אתה רוצה לשפצר? בעקרון כל מה שתצטרך לשפצר בצבא , המפקדים יושבים איתך ומשפצרים איתך ביחד, או בתרום טירונות, או ממש בהתחלת הטירונות...

AegisFang

New member
לכל מה שיש ואפשרי

סתם רשימה של כל השיפצורים האפשריים, לא רק בשבילי. ד"א, לא ידעתי שהמפקדים יושבים ומשפצרים הכל ביחד עם החיילים...

תראה

בעקרון , מה שצריך לשפצר זה רק את הציוד ב´ שאתה מקבל ואת הכומתא ( זה כמובן לא חובה ). את הנשק את האפוד , ת.א , קפלס"ט ועוד ציוד ב´ שתקבל בבסיס. בעקרון הכל מסבירים לך איך לשפצר והמפקדים עושים את זה ביחד איתך , לא זוכר אם בתרום טירונות או ממש בהתחלה שלה... לגבי הנשק , אתה מקבל בעקרון חוט שפצור , אבל קח טיפ , תקנה אחד מריקושט , זה עולה כמה שקלים וככה למשל ,שכל המחלקה שמה את הנשקים בצד ואחר כך כל אחד שחוזר מחפש תנשק שלו לפי מספר אישי או לפי מה שהוא כתב על הרצועה , אתה יכול ישר לזהות אותו לפי החוטי שפצור שקנית שהם בצבעים שונים ( תזכור רק איזה צבע קנית ), במקום לקחת נשק נשק ולהתחיל לחפש את המספר האישי שלך...

מקבלים , אבל...

זה המגן זעה הזה, אתה יודע זה שמנגבים איתו זעה , אז הוא בעקרון גם וגם , אבל בתור כיסוי לשעון אני אישית וגם אחרים מהמחלקה שלי , מעדיפים כיסוי יותר קטן שהוא רק לשעון ולא גדול כזה... אז אם יש לך כסף ובא לך משהו יותר נוח , אז תקנה בריקושט , אם לא אז תסתפק במה שיש בבקו"ם שהיתרון שלו שאפשר גם לנגב זיעה איתו...

yoyoman

New member
אני אגיד לך מה הדילמה שלי

אני יכול לקנות רצועה לנשק וכיסוי לשעון והכל, אבל אני לא רוצה להתבלט על פני כולם וזה גם נראה סנובי כזה שקנית לעצמך כיסוי לשעון שאתה גם ככה מקבל. לפחות בשבועות הראשונים אני מעדיף להיות עם מה שקיבלתי מצבא הההגנה. :)

תראה...

אין פה קטע של סנוביות , כי מדובר פה סך הכל בכמה עשרות שקלים ואתה תראה שבטירונות יש אנשים שקנו רצועה לשעון וגם רצועה לנשק, אני לא שמעתי אף אחד אומר על מישהו אחר , "סתכלו תמליאן הזה , יש לו רצועה לשעון או רצועה לנשק או רצועת אמו... הרב באמת לא קונים בהתחלה , זו בחירה שלך...

fireman

New member
אל תקנה רצועה לנשק!

חבל על הכסף שלך אם אתה קרבי אתה תקבל אחלה רצועה, רצועה רחבה ונוחה אין טעם לרכוש אחת מה גם שחלק מהיחידות הקרביות בסיום הטירונות עושות רכישה מרוכזת לרצועות נשק שרקום עליהן הסמל של היחידה או משהו כזה

לא נראה לי...

אפילו המפקדים שורפים , מגלחים מגהצים ומה לא עושים כדי שהכומתות שלהם יראו טוב , אז לא נראה לי שכן וגם אם כן , נגיד אולי שאם נקרעה לך לגמרי הכומתא , אז במקרה הכי גרוע אם אין בתחנה המרכזית בב"ש ( שם יש מלא כומתות שאנשים אבדו ) , הולכים לקנות כומתא חדשה בריקושט... אף אחד לא ישפוט אותך , אם אבדה לך או נקרעה לך כומתא... פשוט יגידו לך להשלים את זה

sdfa

New member
זה השחטת רכוש...

אבל כשהרמטכל גם משחיט כזה רכוש גם לך מותר....

Yoni 18

New member
שפצורים

יש בערך מיליון מאתיים ושש שיטות וסוגי שפצורים בצבא, והעקרון המנחה הוא שכל צוד לחימה שיש עליך, כולל הכל, חייב להיות משופצר. הרעיון בשפצור זה לא כמו "שיפור צורה" כמו בקיצור, אלא איבטוח- כלומר כדי למנוע ממשהו ליפול וללכת לאיבוד בשטח, כל דבר חייב להיות מאובטח ומחובר למשהו אחר. מהר מאוד זה יהפוך למטרד נוראי ויצא לך מכל החורים, אבל תדע לך שמנסיון זה נטו מקצועיות ואני חותם לך שכמה שתגיע ליחידה יותר טובה- ככה תידרש לשפצר יותר דברים, יותר חזק ויותר טוב. אי אפשר לכתוב לך פה את כל סוגי השפצורים כי יש באמת איזה מליון (פשוט כ-ל ד-ב-ר משופצר) אבל הדגשים הם שריפת קשרים (שלא יהיו שוונצים), אסטתיות (זה גם צריך להיראות טוב), נוחות (יש שפצורים שמורידים מהיעילות של הציוד) והשחרה. דבר שני חשוב- אל תהיה הומו שקונה רצועה לנשק! אל תהיה הומו- נקודה. זה נטו צעירות, פעירות ופלצנות. ככל שיש עליך יותר ציוד מריקושט- אתה יותר צעיר/פעור/פלצן/פראייר, ופחות מקצועי. מה שצריך ויתנו לך, ופינוקים קטנים אתה יכול להכין לבד (למשל כיסוי לשעון מגומי הפעלה) אל תקנה בריקושט כלום חוץ ממשחת נעליים- המלצה שלי.

צודק במאה אחוז..והמלצה שלי

אל תתקרבו בכלל לריקושט. גנבים כאלה גדולים בחיים שלי לא ראיתי

אתה לא מתבייש לדבר על פעירות...

אתה צעיר , צ´ונג מתתת... מה קשור בכלל ציוד לריקושט , לפעירות צעירות ובלה בלה בלה??? אוקיי נכון שבאמת מקבלים כמעט הכל מהצבא , אבל זה מאוד תלוי ביחידה שאתה נמצא בה , לא כל יחידה מספקת את כל הדברים הקטנים האלה... ואחד שקונה כיסוי לשעון שהיא הרבה יותר מבצעית ונוחה מאשר מה שאתה מקבל בבקו"ם , הוא לא צעיר ולא פעור, לדעתי ושבאמת כל אחד יעשה מה שבראש שלו , לא משמ אכפת לי אם תקנו מריקושט או לא , כיסוי לשעון בכמה שקלים משתלם לשלוש שנים , אבל זו סתם דוגמא , סך הכל המסר הוא , אם אתם יכולים להרשות לעצמכם ציוד יותר מבצעי יותר נוח ויותר טוב , לא להתבייש לקנות , אל תשכחו שאתם הולכים להסתובב עם הציוד הזה הרבה מאוד זמן.

Yoni 18

New member
תקשיב

אני צעיר וצ´ונג מת, אבל עדיין יודע על מה אני מדבר. אתה ממליץ לקנות כיסויי שעון פלצניים וענקיים, במקום לתפור חתיכת גומי הפעלה שגם מחזיקה בכל זחילה וכל מכה, גם לא עושה רעש ומסורבלת, וגם הכי פשוטה לכנה. אתה ממליץ לקנות רצועה לנשק (תן לי לנחש- רצועה שחורה עם הקליפסים מן הסתם, להתלהבות הכללית) בריקושט (אז אל תגיד לי "מה קשור ריקושט). אני אומר שוב- כל מה שאתם צריכים בצבא, או שתקבלו (נכון שלא בכל היחידות יש את אותה כמות ואותו ציוד, אבל מה לכל מקום יש את מה שצריכים בו), או שתכינו/תשיגו מחברים. לקנות זה שיא הצעירות ושיא הצ´ונגיות, וגם זה לא שווה את הכסף. רוצה ויכוח? סבבה- בוא תן לי סיבה אחת למה לקנות רצועה לנשק, ובמה היא יותר טובה מהרצועה הירוקה של צהל.

אתה בכלל לא הבנת אותי יא צ´ונג

איפה אתה רואה המלצה שלי לקנות כיסוי לשעון או רצעוה לנשק?? רצועה לנשק בכלל לא קניתי אפילו בעצמי... זו סתם הייתה דוגמא , רצועה במילא מקבלים מהיחידה אחת טובה וגם יותר מאוחר באמת קונים במרוכז כמו שאמר פיירמן ( לפחות ביחידות הקרביות) אני סך הכל נותן פה דוגמאות. לגבי כיסוי אני אישית חושב שהכיסוי שלהם הוא הכי נוח שיש ויותר טוב משפצורים ואני ראיתי טת השפצורים שיש לכיסוי. אבל עדיין לא אמרתי לאף אחד לכו תקנו כיסוי לשעון , כל אחד והעדפותיו האישיות ואני חוזר ואומר שזה לא קשור לפעירות או צעירות , אולי אם באמת קונים הרבה ציוד מיותר אז זה באמת פעירות אבל כל אחד ומה שנוח לו , ואם קונים פה ושם ציוד יותר מבצעי יותר טוב ויותר נוח , אין בזה שום דבר רע , אז אל תכניס לי מלים לפה ואל תגיד לי מה נחשב צעיר ומה לא!

ofirgaon

New member
יוני

בא לך להסביר מה זה "גומי הפעלה"? ואיך עושים ממנו כיסוי לשעון? וכמו כן- איזה שעון יש לך וכמה עלה? מכיתה א´ לא לבשתי שעון... עכשיו צריך להתחיל..

למעלה