שיפלרה מגוונת

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
שיפלרה מגוונת

קראתי כאן שאפשר להשריש בקלות. יש לי שיפלרה בגינה כמה שנים, ועכשיו אני מתחילה לטפל בה. היא די קטנה. אין לה פיצולים מהצדדים, אם אחתוך אותה, היא תתפצל, נכון?! ואיך אני משרישה את החתיכה? נראה לי שתתאים מאוד לאדנים, יחד עם ירוקים ופורחים למיניהם

סודA

New member
היא תשתרש רנה, אל דאגה

מספיק פרק אחד או שניים באדמה, רצוי בכבול, אני מציע שתכיני שני יחורים, הסיכוי יגדל פי שניים. והגיזום הוא רק לברכה, את זה את בטח יודעת. רנה, אני מקווה שאת לא עושה גם מזה ליקר.

r66

New member
לא לא, טוף הכנסתי לעציץ עם אדמת

גינה ואת העציץ הכנסתי לשקית ניילון, כמו שלימד אותי לגבי הפסיפלורה, אלי חדש. הפסיפלורה מחזיקה יפה מאוד בתוך החממה שיצרתי לה, יש עליה אגלי מים והיא מבריקה וחיננית. אני רק מקווה שאני לא טועה עם השיפלרה. אשמח לקבל יחור משיפלרה ירוקה, בהזדמנות.

dadi1

New member
אני לא רוצה לשבור את רוחך

אבל יש לי שפלרה ענקית בגינה- (היא הגיעה כבר לגובה של אולי חמש מטר)וניסיתי כמה וכמה פעמים להשריש אותה אך ללא הצלחה- אם תצליחי, אשמח אם תגלי מה הסוד. אגב- אם תרצי ייחורים- אני יכול למלא את הבגז'. חג שמח

r66

New member
?? הברכה זה מושג ששמעתי

לפני כחצי שעה אצל חבר. הוא נתן לי שתיל מקסים והמליץ לי להשריש באמצעות הברכה על אדמת עציץ אחר ואח"כ לחתוך. זאת הכוונה??

אני קצת לא מבין למה כוונתך.

הברכה היא הכנסת חלק מענף\ שלוחה לתוך האדמה, כך שהקצה בחוץ ובלי לנתק את החלק מצמח האם. רק לאחר ההשרשה מנתקים. הברכת אויר היא שיטה שמיושמת כאשר הענפים קשיחים, ואז במקום להביא את מוחמד (הענף) אל ההר (האדמה) מביאים את ההר אל מוחמד- עוטפים חלק מהענף באדמה לחה. ניתן לשכלל באמצעות חיגור חלקי, חתכי אורך והורמון השרשה אבל זה כבר ענין לבעלי נסיון.

סודA

New member
רנה, שפלרה ירוקה, מושרשת, עלי../images/Emo8.gif

אני כבר גוזם ומשריש, יש לי יער של שפלרה ירוקה מאחורי הבית. אף אחד לא ירגיש אם אוריד משם כמה עשרות יחורים. בעצת הראשונה לגינון טסונמי, חלק מהיחורים לא יהיו מאמירים. (לא עמירים טסונמי)

r66

New member
אתה אדם טוב טוב ../images/Emo13.gif תודה רבה רבה

חתולון*

New member
סודA, ערב טוב

תוכל בבקשה למסור לגננית המקורית, עבורי גם ייחור של השפלרה שלך... תודה

טסונמי1

New member
השרשת שופלרה----

שופלרה לא מומלץ לעשות מיחורי עמיר רצוי לחתוך מענפ צדדי הכי קרוב שאפשר לענף שמימנו היא יוצאת- אים יש אשפרות לנתק אותה עים הבסיס שמימנו היא יוצאת [כלומר עים חתיחת בשר פיצית מהאמא - זה הכי טוב

בזוז

New member
להשריש את השיפלרה

למרות שקצת מאוחר, מבחינת העונה, אבל עדיין אפשר להצליח... ישנו חומר הנקרא "הורמון השרשה" נמכר בכל חנות למוצרי גינון. חותכים את הענף בצורה אלכסונית מתחת לפרק, טובלים בהורמון ההשרשה ומנערים היטב, תוקעים בתוך מצע גידול אוורירי (כמו תערובת לעציצים, או טוף גרוס), שומרים על רמת לחות גבוהה קבועה. מציבים במקום מואר אך ללא קרינת שמש ישירה. בד"כ לוקח כחודשיים עד שהייחור משריש ממש - ואז שותלים היכן שרוצים. בהצלחה

למעלה