שיפור ?

שיפור ?

האם יכול להתקיים שיפור בנגעים במוח ? מה משפיע עליהם / מה גורם לשיפור ? והאם אז גם יש פחות תופעות ? באיזה סוג של נגעים סביר שלא יתקיים שיפור ? (נניח כאלה שהם גדולים יותר ?).

אין שום קשר בין הנגעים הנצפים

-MRI לבדיקה הקלינית ומצב החולה.אין קשר בין שניהם.שיפור זה רק במה שאתה מרגיש ובהבדיקה הקלינית שנעשית ע"י נוירולוג מומחה לטרשת נפוצה.למשל אצלי ה-EDSS היה 0 מתוך סולם מ1-10.בקיצור זה המדד של הנויורולוגים למגבלות וכושר תפקוד/נכויות של חולה טרשת. הרגשתי נפלא והייתי בטוחה שהמחלה טרשת מאחורי הרבה מעבר להרי החושך.לתדהמתי נודע לי שיש שני נגעים גדולים וחדשים.... אז נאמר לי ע"י נורולוגית מומחית לטרשת: שאין קשר הרבה פעמים בין הנצפה ב-MRI למה שאת מרגישה ואושר בבדיקה קלינית. הכי חשוב שאת מרגישה נפלא ויש אימות מלא לכך בבדיקה הקלינית שלך. לכן החשוב ביותר איך אתה מרגיש אל תנסה להיות רופא ואל תנסה להתחקות אחר מחלתך.בשביל זה יש רופאים.ממש לא יודעי הכל למרות הידע והניסיון שלהם.העקר שיש אותם ותמיד עוזרים לכל החולים. נורית

תגידי לי, את רופאה ??!!

עם כל הכבוד והסימפטיה - חשבת על זה שאולי העצות שלך וחוות הדעת שלך שגויות ? הפורום הזה מיועד לקבלת מענה מהרופא ולא מחולים.

את חדשה מאד ולא יודעת את הדברים

1.בחלק מההודעות ואת יכולה להיות גם בפורום זה שאני מציעה משהו...כותבת שאני לא רופאה רק חולה בטרשת, בטרשת נפוצה 13 שנים וזה מהנסיון שלי. 2. העצות שלי לא שגויות אף פעם. חווות דעת אף פעם לא נותנת כי כאמור אני לא רופאה. 3.דר' קרני עצמו מאד אוהב שהחולים מגיבים מה שיודעים מהניסיון שלהם .הוא מעודד את זה. דר' קרני עושה עבודת קודש בפורום בהתנדבות.הוא עסוק מאד בעבודתו -שוב עבודת קודש בבית החולים לכן מעודד מאד תגובות של חולים מהניסיון שלהם. נורית

תגובה

יתכן שיפור בנגעים במוח. לאחר התקף טיפול בסטרואידים עוזר להקטין הבצקת באיזור הנגע ובכך להקל הסימטומים. לאורך זמן יתכנו הקטנה והעלמות של נגעים עקב תהליכים מרפאים שנובעים מרקמת המוח עצמה. נגעים שנראים ב-MRI הן בצורה בוהקת בסוג הדמיה שנקרא T2 והן בצורה של "חור שחור" בסוג הדמיה שנקראת T1 נוטים להשתפר פחות מכאלו שאינם מתבטאים כ"חור שחור"

למעלה