שיפור קליטה בHF

Juvenalis

New member
שיפור קליטה בHF

שלום לכולם, למקלט הרדיו שלי יש כניסת אנטנה חיצונית בחיבור 3.5 מ"מ. הרדיו בא במקור עם אנטנת כבל דק, מצופה בבידוד, באורך 9 מטר שניתן לחבר אליו. יצרתי בעצמי אנטנה על בסיס אותו עקרון מכבל באורך 25 מטר, ותליתי אותה בחוץ. כמה שאלות: 1) מכיוון שאת הכל אני עושה בעצמי, הייתי רוצה לדעת מהו בסיס טוב להשוואה כדי לדעת אם הקליטה טובה? (למשל, את האות של 4X6TU אני קולט לפעמים רע מאוד, אבל הצלחתי לקלוט תחנת רדיו מהאי פלאו). 2) האם הארכה נוספת של הכבל (ל50 מטר, למשל) תועיל לקליטה? 3) קראתי במקום כלשהו שאמורים לחבר לאנטנה מכשיר בשם Balun, שמשנה את ההתנגדות של הכבל אל מתחת ל50 אום. מדדתי בעזרת מולטימטר כבל זהה לזה שמשמש אותי לאנטנה, וההתנגדות היתה 2.1 אום. האם זה הגיוני? האם מכשיר זה (Balun) נחוץ לי? 4) כנ"ל לגבי מכשיר בשם Antenna tuner, שהבנתי שעובד היטב עם אנטנת כבל. האם יש נחיצות במכשיר זה? האם הוא יעזור לי להפחית מהרעש או להגביר את הקליטה? תודה רבה לכל מי שמעוניין לענות, וכל עצה נוספת תתקבל בברכה ובתודה.

עוז מ

New member
balun

כל האביזרים שציינת לא ישפיעו על רמת הקליטה. הBALUN נועד לתאם התנגדויות ועכבות שונות בין קוי התמסורת לאנטנה בזמן שידור. אנטנה טיונר יכולה לשפר את עצמת הקליטה במעט אולם תפקידה העיקרי שוב לתאם בין המשדר לבין האנטנות. על מנת לקלוט טוב יותר יש צורך באנטנות טובות - זה הבסיס היחידי לשיפור הקליטה. עוז 4X6TF

Juvenalis

New member
אנטנה

תודה על תשובתך. למה אתה מתכוון ב"אנטנה טובה"? אילו גורמים משפיעים על "טיב" האנטנה? בהתחשב בעובדה שאני מעוניין אך ורק בקליטה, מהי האנטנה המתאימה לי? האם ניתן לקנות אחת, או חומרים לבנייתה, בארץ? תודה רבה.

עוז מ

New member
מניסיון שלי

ויש לי המון ניסיון בהאזנה. על מנת לענות לך ראשית תן פרטים עם איזה מקלט הינך מאזין. עוז

Juvenalis

New member
המקלט

המקלט שלי הוא מסוג Sangean ATS-909. כפי שציינתי, עם כניסת 3.5 מ"מ לאנטנה.

עוז מ

New member
אם ככה

מדובר במקלט ממש פשוט שמיועד לקליטת תחנות מסחריות אם בנית אנטנה חוט באורך 25 מטר והיא נמצאת במקום יחסית גבוה זה די מספק. אם היה מדובר במקלט מקצועי והכוונה שלך הייתה לקלוט שידורי ssb אזי ההייתי מרחיב יותר בנושא. דרך אגב מה זו כניסה 3.5 מ"מ - מונח קצת מוזר לחיבורי אנטנות?

Juvenalis

New member
גם וגם.

אני מעוניין לקלוט SSB, ולמקלט יש אפשרות כזו. האם רגישות המקלט מספיקה כדי לקלוט שידורי חובבים בטווחים האלה? האם תוכל בכל זאת לפרט לגבי האנטנה? חיבור האנטנה למקלט הוא בקוטר 3.5 מ"מ, כמו זה המצוי באוזניות. תודה.

עוז מ

New member
קליטת שידורי חובבים

אם יש באפשרותך לקלוט שידורי ssb נסה לקלוט אותם בתחומי החובבים, אני מניח שתצליח לקלוט חובבים בעיקר מאסיה ואירופה. במקלטים ברמה גבוהה יותר כניסת האנטנה היא של מחברי UHF. ואז האפשרויות רבות יותר שכן ניתן להשתמש בכבלי קואקס אשר ישמשו כקוי תמסורת להעברת הקליטה. ובמקרים אלו כמובן נפתח בפניך עולם האנטנות: אנטנות דייפול פשוטות אנטנות קואד אנטנות דייפול מרובות אלמנטים אנטנות לוג פריודיות אנטנות אנכיות ועוד ועוד כאשר הן כמובן צריכות להיות מתואמות לתחומי התדרים השונים אין לי מושג כיום מהם תנאי הקליטה בת"ג בימים ושנים אלו אבל כשאני התחלתי להאזין אי שם בסוף שנות השבעים ותחילת השמונים הצלחתי לקלוט חובבים מכל העולם באמצעות אנטנה פשוטה שהיתה מעל גבי בניין בן 7 קומות. עוז 4X6TF

Juvenalis

New member
תודה רבה על העזרה.

עזרת לי מאוד להבין כמו שצריך את המידע שמצוי בצורה מאוד מפוזרת באינטרנט.

stabasker

New member
חפש SWL אנטנות

אינך צריך אנטנה של חובבים שיעילותה הכספי רק 30% עבור קליטה. אפשר למצוא אנטנה הרבה פחות יקרה המיועדת עבור קליטה בלבד. התחביב שלך הוא SWL DX'ing (האזנה לתחנות רחוקות בתדרים קצרים) . אנטנות המומלצות : 1. DX-SWL Sloper,DX Ultra של Alpha Delta או אנטנת חוט/כבל דומה + BALUN + PRESELECTOR - כאשר יש הרבה מקום. 2. אנטנת סליל מסוג SLINKY ביחד עם PRESELECTOR אקטיבי. 3. אנטנה אקטיבית פנימית כמו AMECO TPA, MFJ-1020C או דומה בעלת בורר תדרים וניתנת לשימוש גם עם אנטנת חוט/כבל. 4. אנטנה חיצונית אקטיבית כמו MFJ-1024 או דומה. 5. פתרון הכי זול זה אנטנת חלון אקטיבית כמו DE31 או דומה.

אוזניה. כך בנויים כל המקלטים. המוליך המרכזי של התקע מחובר לחוט דק. כל מה שכתב עוז הוא נכון. רק להוסיף שחיבור הארקה טוב יכול לשפר קליטה. מהיכרות עם המקלטים האלו אין שם לדעתי חיבור נפרד להארקה. האנטנה החיצונית שקיבלת צריכה להיות הכי גבוה שניתן. רחוקה מחפצים מוליכים ורצוי גם מעצים. לא תמיד זה מעשי. "קראתי במקום כלשהו שאמורים לחבר לאנטנה מכשיר בשם Balun, שמשנה את ההתנגדות של הכבל אל מתחת ל50 אום. מדדתי בעזרת מולטימטר כבל זהה לזה שמשמש אותי לאנטנה, וההתנגדות היתה 2.1 אום" במקום שקראת התייחסו למי שמכיר אנטנות. BALUN הוא שנאי שמשמש לאיזון וסימטריה בין כבל קואקסיאלי לבין אנטנה. האיזון מחזיר את אונת השידור/קליטה של האנטנה בניצב לכבל אנטנת דייפול. אתה מדדת כבל חשמלי רגיל במדידה פשוטה. כבל קואקס מראה התנגדות מורכבת (Complex) שבנויה מהתנגדות הנחושת עצמה (נקראת התנגדות אוהמית) ומהיגב שזו ההתנגדות שלו לתדר העבודה. ההיגב נובע ממבנה הכבל (קיבול בין שני המוליכים והשראה של המוליכים עצמם וזה כלפי זה. את זה אי אפשר למדוד עם מולטימטר פשוט. אני רואה שיש התעניינות. אולי בהמשך תבוא הודעה.

Juvenalis

New member
הארקה

תודה על ההסבר. כיצד אני מחבר הארקה לאנטנה שלי, בהתחשב בזה שהיא מורכבת רק מכבל פשוט?

יש להאריק רק את העמוד עים כבל

16 מ"מ עד מוני המיים . ורצוי גם את הסיכוך של הכבל העולה

למעלה