שיפור פני מטבח

nettakam1

New member
שיפור פני מטבח

נכנסו לדירה יד שנייה לפני שנה. תוכנן שיפוץ מינימלי (זו דירה ראשונה, נקרענו כדי להגיע אליה). במהלך השיפוץ התגלה כי המטבח רקוב מבפנים, והחלפנו מטבח. הלוואה, עניינים, והמטבח החדש הורכב. מהבחינה הטכנית, הכל טוב. אני רק לא אוהבת את הדלתות שבחרתי. אם די אף לבן, במראה כפרי. מצורפת תמונה. מה אני יכולה לעשות בעלות נמוכה כדי לשפר את מראה המטבח? במיוחד מפריע לי המראה החיוור בשילוב עם הרצפה, והדימיון לעוגת קצפת של הדלתות.

מרי פופ

New member
1. להחליף ידיות הן מקושקשות מידי ומקלקלות לטעמי

2. לצבוע את קירות המטבח בצבע עדין, שמתאים לעיצוב כפרי ויכניס קצת צבע (תכלת, ירקרק, צהבהב, סגלגל).
3. להוסיף יחי' תלויות או מדפים בסגנון כפרי בעץ או בצבע, בעץ ומתכת למשל... לשים על המדפים כוסות יפות וצבעוניות, כדים וכו'...
4. להוסיף שטיחון צבעוני.
5. לתלות שעון, וילון תמונות.
5. אם יש יותר תקציב אפשר לצבוע מטבח או לחליף חיפוי (אבל זה ממש מוצא אקסטרימי).

nettakam1

New member
ממש תודה!

המון רעיונות טובים! תודה! חשבתי היום להחליף לידיות צבעוניות, אבל אולי כפתורי כסף יספיקו כדי למתן?

מרי פופ

New member
בשמחה, אבל לא ידיות צבעוניות או כפתור

ידיות כפריות נקיות במראה.

nettakam1

New member
יכולה לתת תמונה לדוגמה? אני לא בטוחה למה הכוונה

ואולי המלצה איפה אפשר למצוא
תודה:)

מרי פופ

New member
דוגמאות, מצרפת עם גוונים שונים של ידיות אבל בעיצוב

פחות מסולסל.
אני קונה את רוב הידיות שלי אצל א.ר. שיווק בפתח תקווה (סגולה), מבחר עצום והם שולחים ישירות לנגריה שניגרה את כל המטבחים לעיל.

nettakam1

New member
כל המטבחים נורא יפים

שלי נראה לי חסר תקנה... הלבן לבן מדיי, ואת ההגזמה בבליטות קשה לטשטש. אולי אם קצת אוסיף צבע ואביזרים, העין תמשך למקום אחר.
בסוף נראה לי שנצטרך להחליף דלתות, הלוואי לעץ.
היית צובעת את כל קירות המטבח, או רק קיר אחד?

מרי פופ

New member
אני ממש לא חושבת שהמטבח שלך חסר תקנה

החלפת חזיתות לעץ צריכה להיות מלווה בהחלפת הדפנות גם כן.
אני חושבת שהוספת צבע ואביזרים יעשו הבדל משמעותי.
תמיד יש זמן ללכת לכיוון של החלפת חזיתות, אבל לטעמי טרם מיצית את האפשרויות ובסה"כ יש עם מה לעבוד!

lama zebra

New member
אני דווקא חושבת שהמטבח שלך יפה מאוד.

אני הייתי מחליפה את הידיות לידיות פחות מצועצעות/מקושקשות כמו שמרי הציעה.
ומחליפה את החיפוי אם זה אפשרי ולא כרוך בעלות אסטרונומית (באופן אישי, אני דווקא אוהבת מטבחים לבנים).
ומארגנת את משטחי העבודה ומנקה אותם מאביזרים.

שלך כמעט זהה לאחרון שמרי צירפה!

פשוט חסרה הצבעוניות שיש למעלה כפי שכולם כתבו לך + החלפת הידיות.
לגבי הסדר במטבח - לדעתי האישית - התעלמי מההערות שכתבו לך.
מטבח פעיל הוא מבולגן וזה חלק מהכיף :)

nettakam1

New member
כולכן מאוד עודדתן אותי

עדיין אני לא מצליחה להחליט מה להוסיף מבחינת צבעי קיר או ארונות. אלו דברים גדולים אז קשה לי לדמיין את זה. אתחיל מהידיות לפי עצת מרי (מקווה שנוכל לעשות זאת בעצמנו). אקנה מתלים, שעון, שטיחון ונראה משם. הבלגן זה לא אני;) זה הילדים;) אתן צריכות לראות את הסלון בסיום הערב.. אזור קרב. ושני הורים מעולפים על הספה. לפחות הסלון יצא יפה

מרי פופ

New member
טוב, לא בדיוק

סוג המסגרות במטבחים שלי שונה לגמרי, הרבה פחות מקושקש והניואנסים הקטנים עושים את ההבדל.

nettakam1

New member
זו עוד אפשרות - להחליף בעתיד חזיתות רק במגירות הקטנות

כשהקישקוש בהן ממש מוגזם.

talitush2

New member
גם לדעתי המטבח שלך ממש יפה

תוכלי ליישם ממש בקטנה כמה מההצעות המעולות שקיבלת כאן, בעלות מינימלית.
לדעתי גם החיפוי נחמד.
תשדרגי עם מדף יפה צבעוני - יש מוכנים כאלו בעלות קטנה מאד. החליפי ידיות. עשי קצת סדר על השיש ובמקום זה הניחי כמה פריטים נאים - קערה יפה, עציץ וכו' - בחרי צבע למדף ולאביזרים החדשים ולכי עליו.
לדעתי, את הכסף שתחסכי השקיעי בכל מקום אחר בבית. ממש חבל לזרוק כסף על מטבח יפה כשלעצמו.

שאלה לתמי לגבי מספר השיש בתמונה

אשמח לדעת איזה שיש מופיע בתמונה עם הידיות המושחרות והמדפים הכחולים. האם 2230?
למעשה אני מחפשת שיש בצבע של 2230 או 4230 אבל שיהיה יותר הומוגני/חלק כלומר ללא נקודות או עורקים. האם יש דבר כזה ומה מספרו?
תודה!

Iris Design

New member
בנגרות ובשיש לא הייתי נוגעת

הייתי מוסיפה מתלי אחסון של איקאה: http://www.monterior.com/2015/04/17/14-appealing-ikea-kitchen-storage-pic-ideas/

וגם כמה עציצי תבלין. קערה ירוקה יפה על האי, ומגבות מטבח ירוקות באותו גוון. ומשתדלת להשאיר את השיש מסודר.

הרבה ירוק וארגון יתן לך כבר יותר כיף בעיניים.

המטבח יפה מאד רק קצת מבולגן ויתכן שלך אישית לוקח זמן להסתגל אליו. קצת חמימות מודרנית עם אביזרים והכל בסדר

nettakam1

New member
תודה איריס

הכי נכון היה לי להיעזר במישהי להלבשה. אבל זה ייקח כמה שנים עד שתהיה לי האפשרות הזו. אבקר באיקאה בהקדם

אני חושבת שהמטבח שלך יפה

(אני לא מעצבת) רק זקוק לצבע. על הקיר ליד המקרר יש לך המון אפשרויות- יחידה כפרית בצבע שימשוך את העין- תכלת, ירוק עדין, או מדפים בצבע עץ כמו הבוצ'ר ממול, יתנו חמימות, וכמו שכתבו לך וילון, שטיחון ואבזור צבעוני.
החלפת חזיתות זה צעד משמעותי מבחינה כלכלית. בהצלחה

למעלה