שיפור מצב הרוח

hagar777

New member
שיפור מצב הרוח

היי, אני לא יודעת אם זה קשור למצב המדיני או לא אבל בתקופה האחרונה המצב רוח שלי ירוד ומרגישה קצת לחץ... חברה שלי אמרה שיכול להיות שזה קשור לתזונה שלי... יש לכם המלצות על מה אני יכולה להוסיף/להוריד בארוחות שלי?

MissPegi

New member
חברה שלך צודקת.

אינני אשת מקצוע אבל על פי מה שאני יודעת כדאי לאכול כל 4-5 שעות במשך היום ולהקפיד שהתפריט יכלול סיבים תזונתיים וארבעה מרכיבים שעושים טוב גם לנפש כמו אומגה 3, חומצה פולית, ויטמין B12 וויטמין D.
&nbsp
בריאות טובה!

אבי519

New member
מציע לך פחות לצפות בחדשות, הפחד שמטילה התשקורת על הציבור

המידע שאנחנו מקבלים על פיגועים וארועים אלימים הוא מוגזם ואנחנו מופצצים במידע המיותר הזה בלי שום פרופורציה לסיכון האישי האמיתי שיש לאזרח הממוצע.
לכן אני מציע לחשוב על הדברים בפרופורציה הנכונה , יש הרבה בכמה וכמה סדרי גודל יותר אנשים שנפגעים ממחלות ומתאונות דרכים מאשר אנשים שמתים מפיגועים.
לא יקרה לך כלום אם תתעלמי מהחדשות בתשקורת ולא תדעי כל יום, כמה פיגועים, כמה תאונות, וכמה כמעט פיגועים וכמעט תאונות היו ... המידע הזה רק מזיק בגלל הלחץ הנפשי המיותר שהוא גורם לנו.
המידע הזה רק תורם לתשקורת כמובן לרייטינג ולכסף שהם מקבלים עבור הרייטינג, וכמובן לטרוריסטים שניזונים מהפרסום שהם מקבלים בחינם.
המידע הזה, הדישה החוזרת ונשנת בכל פיגוע , לא תורם כלום, לא לבטחון שלך, ולא לבריאות שלך להפך הוא רק מזיק.

השפעה של אכילה על מצברוח

אין ספק שיש קשר בין מצב רוח לאכילה, אם כי כמובן זה לא הגורם היחיד שמשפיע. זה כמובן יכול להיות כל דבר שעובר עליך בחיים, שעובר על כולנו אם מדברים על המצב המדיני ובכלל, שינה לא טובה ועוד הרבה גורמים שמשפיעים על מצב הרוח. כיוון שאת אומרת שאת מרגישה גם לחץ אז סביר להניח שזה לא רק ענייני תזונה אם כי ברור שתזונה מאוזנת תשפיע לטובה להרגיש יותר טוב.
הקשר בין תזונה למצב רוח נוגע בעיקר לפחמימות- קודם כל יש הורמון שמשפיע לטובה על מצב הרוח, סרטונין, שרמתו בדם עולה אחרי שאוכלים פחמימות. מעבר לכך אם רמת הסוכר בדם (המושפעת ישירות מאכילת פחמימות) היא נמוכה כי אין מספיק פחמימות בתפריט זה גם משפיע ישירות על מצב הרוח.
אם את רוצה לעדכן אותי אם היה שינוי בהרגלי האכילה שלך לאחרונה, או אם את לא בטוחה שאת מאזנת טוב את הפחמימות שאת אוכלת את מוזמנת לכתוב לי ואני אגיב יותר ספציפית

גלית882

New member
מאוד חשוב לשים לב

למה שאת אוכלת!
ברור שלמצב במדינה יש קשר אבל אני יכולה להגיד לך שבתקופות שהתזונה שלי לא מסודרת ישר רואים את זה על הלחץ ועל המצב רוח, יותר נכון בן זוגי רואה.. ;)
לאחרונה שמתי לב שלמרות שהתפריט שלי מאוזן אני עדיין בלחץ, אז התחלתי לקחת פורמולה בשם לקטיום שמיועדת להפחתת חרדה ולחץ. התחלתי לקחת לא מזמן, אבל אני יכולה להגיד שעד עכשיו אני מרוצה מהתוצאות

למעלה