שיפור מהירות

king iverson

New member
שיפור מהירות

היי
אני בתקופה בין מרתונים, מתרכז בריצות פשוטות, והייתי שמח לקבל קצת טיפים לריצות שיכולות לסייע בשיפור המהירות.
אני כרגע עושה 10 ק"מ ב44 דק', וברצוני לרדת לכיוון ה-41-42.

Y4NN C0HEN

New member
את הנפח יש לך

היי אתחיל עם סיפור אישי: לפני כמה שנים התאמנתי למרתון, הייתי אז בכושר של סביבות ה42-43 דק' ל10 והאימונים היו ארוכים מאוד אך לא מהירים במיוחד. הפלא ופלא, לאחר השלמת המרתון בהצלחה פתאום שמתי לב שאני כבר רץ 40-41 דקות בלי מאמץ נוסף באימונים. אמנם באימונים למרתון נוטים פחות לשלב אימוני איכות אבל גם לבניית נפח יש השפעה מכרעת על היכולת לרוץ מהר. רוצה לסייג במשפט long slow runs make long slow runners כלומר, אם ברצונך לשפר עכשיו את המהירות במרחקים הקצרים יותר, כל תוכנית האימונים שלך צריכה להשתנות כאשר הדגש יהיה על שמירה על יכולת נפח סבירה אבל חשיבות יתרה למהירויות באימונים. קצבים משתנים, עליות, אינטרוולים, ריצות במאמץ תת-מירבי חייבות להיכנס כחלק מרכזי בתוכנית האימונים בעוד ריצת הנפח שלך תתקצר נניח לאיזור ה20-25, כאשר גם בה תשלב קצבים מהירים (נניח קצב מתגבר, או חצי שני מהיר מחצי ראשון). ישנו מושג שאני שמעתי עליו לראשונה כשקראתי את ספרו של דניאל קרן שנקרא "יציאה מאיזור הנוחות" בהקשר לניסיון לרדת מ40 דקות. עם כל הכבוד למרתון ולאימוני נפח ארוכים, ויש להם הרבה כבוד, אימונים עצימים הם דבר אחר לגמרי והם אלו שבסופו של דבר יביאו אותך לזמנים שלא הכרת. סיפור אישי נוסף, כשהתחלתי לרוץ, במשך בערך חצי שנה לא הצלחתי לרדת את ה50 דקות. פשוט לא הצלחתי. לאחר שינוי מחשבתי והרבה עבודה קשה עצרתי את השעון באחד המירוצים על 44:57 דק'. כמה חודשים אחר כך כבר עברתי לקידומת 3. קדמו לזמנים האלה אימונים קשים, ארוכים ועצימים אבל אני חושב שזה מבטא את היתכנות המשימה. אתה תראה שהאימונים נגמרים פתאום הרבה יותר מהר (; *לא מאמן או משהו בסגנון

avinoamlev4

New member
אימונים לשיפור המהירות

ריצת 10 ק"מ הינה ריצה המתבצעת באיזור סף חומצת חלב, ולכן יש חשיבות רבה לאימוני סף חומצת חלב, אימונים אנאירובים ואימוני חיזוק בדרך לשיפור השיא שלך ב 10 ק"מ.
אימוני סח"ח - זה הלחם והחמאה בדרך לשיפור ב 10 ק"מ. אימונים כגון : ריצות פרוגרשן וטמפו למרחקים גדלים בהדרגה (5-8 ק"מ), מומלץ גם לשלב קטעי ריצה בקצב תחרות בריצות הנפח.
אימונים אנאירוביים - השלב האחרון של תוכנית האימונים לקראת התחרות צריך לכלול יותר אימוני מהירות אנאירוביים כגון אינטוואלים של 400-1200.
אימוני חיזוק - תרגילי חיזוק ואימוני עליות יעילים מאוד לשיפור כוח, כושר אנאירובי ומהירות.
תוכנית אימונים טובה תשלב את האימונים הללו לפי תקופות במחזור האימון שלך לקראת תחרות.
עוד מידע ממליץ לקרוא את הפוסט: סוגי אימונים

בהצלחה באימונים

אבינועם

אבינועם לבקוביץ, מאמן ריצה וכושר, מרתוניסט ואיש ברזל.
מאמן MyFitness - מועדון הריצה בעמק יזרעאל www.MyFitness.co.il

למעלה