שיפור הפוינט

שיפור הפוינט

רצתי לשאול, איזה תרגילים אפשר לעשות כדי לשפר את הפוניט ברגל?????

תעמדי עם כל המשקל על רגל אחת בעמידה

ושימי בעדינות משקל על הרגל השניה (כשהיא בפוינט. הרצפה נוגעת בגב הרגל מעל האצבעות) עד שתרגישי את המתיחה. כל יום...

רשימת תרגילים שבאמת עוזרים לשיפור הפוינט =]

בעקרון, יש תרגילים מסויימים שעוזרים לכפות רגליים מסויימות, הרי יש כל כך הרבה סוגים של כפות רגליים לכאן ולכאן... אבל הנה רשימה של תרגילים שבאמת מועילים לכולם: * הליכה על רלווה - מכוון שהיכולת של כף הרגל שלנו נובעת גם מכוח שרירי התאומים שנמתחים עד לגיד אכילס, לכן, הליכה על הרלווה (קצות האצבעות) חמש דקות ביום, עם ברכיים ישרות לאורך כל הזמן, (אבל בשום פנים ואופן לא נעולות), ופיקות הברך שמוחזקות כלפי מעלה ומושכות את כל אורך הארבע ראשי כלפי מעלה, עוזרת מאוד לחיזוק התאומים וכמובן כף הרגל. * נקניקייה ממגבת- קחו מגבת קטנטנה ממש, קפלו לחצי ותגלגלו לנקנקייה כזו, שבו על ברכיים ישיבה מלאה, תניחו את הנקניקייה קצת אחרי הקו של המפרק של האצבע הגדולה של כף הרגל, ודחפו בעדינות את העקב כלפי מטה * קיר- 1. להניח את כף הרגל על הקיר כשאתן יושבות בצורה כלשהי, להניח בצורה כזו שרק החלק של האזור של האצבע הגדולה וקצת קודם נוגע בקיר, משם לדחוף את העקב לכוון הקיר כמובן 2. להיות ברלווה עם הגב לקיר, ברכיים ישרות והעקב צמוד לקיר, נסו להצמיד משם את כף הרגל מה שיותר לקיר בעוד אתם נמצאים ברלווה *פוינט שוז- כמובן עוזר מאודד לשיפור הפוינט בכל דרך אפשרית! * שיטות מזוכיסטיות (לא לבעלי לב חלש XD): 1. לשים את כפות הרגליים מתחת לרווח של מיטה/ספה וליישר ברכיים... 2. ללכת על הפוייט- ללכת על האצבעות, הכוונה בלי פוינט שוז, אפשר להעזר בתמיכה מסויימת עד שמתרגלים... 3. קחו שקי חול (אפשר ללכת למלא מאיזה דיונה/פרדס/שטח בקרבת מקום, להניח על כפות הרגליים בישיבה שלמה עם ברכיים ישרות... 4. ישיבה שפופה- לעמוד על האצבעות, לרדת לישיבה שפופה כשאתם נתמחים בקיר, לדחוף את העקבים כלפי מטה. חברה הכי חשוב להיות מודעים לכף הרגל שלכם בכל זמן אפשרי, הבסיס הוא הבטמן טונדו הפשוט (שהוא הבסיס למתחית כפות הרגליים בריקוד בכלל- קפיצות, עלייה על פוינט, עבודה באדאג'יו או בבר, הכל!) שאותו אתם צריכים לבצע בצורה הכי נכונה שיש כשאתם מפרידים את כף הרגל כאשר בהתחלה רק העקב מתחרק אחר כך הקשת ולבסוף הגימור של האצבעות ולהפך בחזור, תזכרו שאת הפוינט צריך להאריך מהקשת ולא להרגיש תחושה של כיווץ כזה של כף הרגל... חברה בלי כפות רגליים- אל תאמינו בגנטיקה, אז יש כאלה שנולדו אם זה אז מה?! אתם נולדתם עם דברים אחרים, תעבדו קשה ובסוף יכול ליהיות לכם פוינט נהדר

SPSP1

New member
חחח באמת יצא טואוובבבב!

למרות שלא הכל ממש הבנתי :)

SPSP1

New member
אוקיי אז...

אמממ אני לא כ"כ הבנתי את השניים האלה: 1. לשים את כפות הרגליים מתחת לרווח של מיטה/ספה וליישר ברכיים... 4. ישיבה שפופה- לעמוד על האצבעות, לרדת לישיבה שפופה כשאתם נתמחים בקיר, לדחוף את העקבים כלפי מטה. אם תוכל להסביר יותר טוב אותם אני אשמח.... והמון תודה על כל השיטות, אני בהחלט אנסה אותם!!!! ועוד שאלה אחת כי אתה נראה לי מבין בנושאי פוינט חחח: יש לי תמיד סיקל אין בכף רגל שמאל, תמיד שאני מותחת פוינט היא יוצאת לי בסיקל... יש לך שיטות גם איך לתקן את זה??? ה-מ-ו-ן תודה מראש! :)))

הסבר הסבר הסבר :)

1. לשים את כפות הרגליים מתחת לרווח של מיטה/ספה וליישר ברכיים- בדיוק כמו שכתבתי, שבי ישיבה שלמה- ירגליים ישרות, והכניסי אותן מתחת לרווח של מיטה/ספה/משהו כבד כלשהו עם רווח בין 15-30 ס"מ, את מכניסה את עד לקו המפרק שלפני הבוהן לא יותר, כתוצאה ממהכנסה של כפות הרגליים הברך תתכוףף כמובן, עכשיו את צריכה להתחיל לישר את הברכיים על מנת לצור את הדחיפה הזו של כף הרגל כלפי מטה 4. ישיבה שפופה- לעמוד על האצבעות, לרדת לישיבה שפופה כשאתם נתמחים בקיר, לדחוף את העקבים כלפי מט- תארי לעצמך שאת יושבת בישיבה שפופה, רק שבמקום לשבת על כף הרגל באופן רגיל, את יושבת על גב כף הרגל- על הפוינט, על מנת לקבל שווי משקל את צריכה להשען על קיר/חפת תומך כלשהו, משם על מנת לדחוף את הפוינט עוד כלפי מטה את יכולה לנסות לדחוף בעדינות את העקבים שלך כלפי מטה. *** בקשר לסיקל- אנשים, הסיקל הוא כמעט 100% מודעות עצמית וזאת אומרת, שהכל בראש ובצורת העבודה, קודם כל צריך לנסות ולהבין איך למתוח את כף הרגל בצורה הנכונה- מכוון שזה עניין של מודעות בלבד, אין צורך בהארכת שרירים מסויימים, הגמשת המפרק או משהו בסגנון בד"כ, זה רק עניין של תשומת לב ומודעות נרכשת, שבו בנוחיות, קחו כף רגל אחת ומתחו אותה לפוינט, עכשיו, אם אתם עושים סיקל בכף הרגל, הכף רגל תפנה כלפי פנים, פשוט קחו את כף הרגל בידכם בעוד היא מתוחה בפוינט והפנו אותה כלפי חוץ בעוד היא מתוחה, עכשיו הרגישו את ההרגשה של הפוינט הנכון והתקני ונסו ליישם אותה בכל שלב בו אתם מותחים את כפות הרגליים שלכם, בהתחלה זה לא קל, אבל המודעות נרכשת עם הזמן =] עד כאן :p

Only Dance

New member
מספר 4 שלך לא מומלץ ומסוכן.

למרות שהייתי עושה את זה, מה שיצא לי מזה זה סדק באצבע הגדולה. אם אני מבינה נכון את התרגיל, זה כאילו לעמוד על הפוינט אבל בלי נעליי פוינט - כמו פוינט של קוזקים וגרוזינים?? שהם הולכים על האצבעות? זה מותח את הרשת בצורה דרסטית ואל תשכחי שמשקל הגוף מתווסף על הלחץ הזה. להיזהר. קאטי

כן, בגלל זה רשמתי את זה כתרגיל למזוכיסטים

בלבד! בהתעמלות היינו הולכים ככה שעות...

Only Dance

New member
הייתי עושה את זה והגעתי לפוינט מטורף אך -

היה לי פוינט ממש מטורף... הייתי נהנית להנסתכל על כפות הרגליים שלי רק בגלל הפוינט המטורף הזה שהיה לי... אז שנסדקה לי העצם בחיבור בין הבוהן לשאר כף הרגל... כי זה מה שסופג את הלחץ כשעושים את הרתגיל.. ואל הייתי עושה את זה בעמידה שפופה אלא בעמידה רגילה ככה עם ל המשקל של הגוף על הרגליים... על האצבעות, הזוייה. זו אמנם טעות לעשות זאת אך אתה מכור לתוצאות והתוצאה הייתה פוינט יפה ממש עד שהרגשתי את זה בהפוכה:)) קאטי

למעלה