שיפור הניתור

Everest10

New member
שיפור הניתור

שלום רב, אני בן 22, רזה, גובה 1.79. המשקל שלי הוא 73 ק"ג ואני שרירי אז יכול להיות שמתוכם כמה ק"ג הם שרירים. אני שחקן כדורסל נהדר וחובב ספורט. אני שואף להצליח לשפר את יכולת הניתור שלי כדי שאצליח להיתלות בקפיצה על הטבעת של הסל, או להטביע עם כדור לסל, כיום אני מצליח בקפיצה עם תנופה לגעת בקצה של טבעת הסל כמו בנים נוספים כמוני במגרש שמצליחים כך.
החלום שלי הוא להצליח להטביע או סתם להצליח להיתלות מקפיצה על החישוק של הסל, האם זה אפשרי? האם אם אנסה את התרגילים הנכונים לשפר את יכולת הניתור אז יש סיכוי טוב שאצליח? אני מעונין אם כן לדעת מהם התרגילים וכמה זמן האימון צפוי להימשך עד שאצליח להגיע למטרה שלי הזאת.
תודה

i77

New member
כמה דברים

שיפור הניתור תלוי בשני דברים עיקריים , הכוח המירבי בשרירי הרגליים והמהירות שמסוגלים להשתמש בכוח הזה.
בגדול, התרגילים שישפרו את השרירים הרלוונטים בצורה היעילה ביותר הם תרגילים כגון הסקוואט הדדליפט, ספליט סקוואטס, מכרעים וכו'.
הנפות אולימפיות גם הם תרגילים שעוזרים להשגת המטרה המבוקשת משום שהם עובדים על הסיבים הלבנים בשריר ומדובר בתנועות מהירות ומתפרצות (כמו הקפיצה).
יחד עם שיפור הכוח, צריך לשפר את המהירות שהשריר מגיב (reactive streantgh) בעזרת תרגילים פליאומטרים , כגון ניתור על קופסאות, ניתורים לאחר נחיתה ממשטח מוגבה.
הזמן שיקח לשפר את הניתור תלוי בהרבה גורמים ועל כן קשה להגיד, אך הדבר אפשרי ודורש התמדה ורצון, כמו גם שמירה על תזונה (מכיוון שאחוז שומן נמוך תורם להשגת המטרה).
אני בגובה 173 כרגע לא רחוק מלהצליח להטביע ומנסה עוד להשתפר..
מקווה שעזרתי, בהצלחה!

מדובר באימון

מאד ספציפי וחשוב להדגיש כי יש להכין את הגוף בצורה נכונה לסוג אימונים שכזה. חלק חשוב מההכנה הוא ביצוע של אימוני כוח מרבי, לאחר מכן ניתן לעבור לשלב הבא. כעקרון בכל פעילות הדורשת שיפור בתגובה עצבית יש לבצע את האימון בתחילת האימון.
מצרף מאמר.

למעלה