שיפור גמישות בגב

alicia23

New member
שיפור גמישות בגב

שלום לכולם! אני רוקדת קלאסי מזה שנתיים ויש בעיה שנורה מטרידה אותי והיא שיש לי חוסר גמישות בגב (אני מתקשה לפרק חוליה חוליה או לעשות contraction) מאחר ומעולם לא ממש רקדתי ולכן לא עבדתי על גמישות בגב. מישהו אולי יודע מה אני יכולה לעשות בשביל זה יש תרגילים כלשהם זה פשוט נורא מתסכל אותי שאני בבעיה הזאת ואני לא יודעת אפילו איך אני יכולה לעבוד עליה.

yaeltal12

New member
אממ אני לא ממש מבינה בזה אבל הנה

קודם כל המון פורדברה אחורה, הכוונה להרים את היד לעמידה ראשונה, להסתכל על המרפק וללכת עם הגב אחורה, מומלץ להחזיק במשהו, וכמה שיותר ולהשאר שם 16 ספירות כל פעם. את גם יכולה לנסות לרדת לגשר שזה מאוד כואב בהתחלה אבל אני חושבת שזה עוזר. אמנם ארבסק עובד על חלקים אחרים בגב אבל את יכולה לנסות לעשות גם הרבה ארבסקים, אולי זה יעזור. מקווה שאני צודקת במה שאמרתי, בהצלחה! נ.ב. גם הגב שלי לא משהו, ולצערי לי לא עוזר כלום...

the mush

New member
המפ,

שאלתי את המורה שלי לפני כמה שבועות על זה בדיוק
יש לי רק תרגיל לתת לך אבל תצתרכי עוד מישהו
תשכבי על הבטן, ותרימי כל פעם רגל אחרת, ושזה איתך ידחוף אותה כלפיי הגב שלך, אבל לא לרמות שיכאב לך- עד איפה שאת מצליחה. עם הזמן תצליחי יותר. מקווה שהבנת ועזרתי

יש לי המון תרגילים לגב... אבל

אני ממש לא יודעת איך להסביר אותם
נגיד, את יכולה לשכב על הגב ולהרים את 2 הרגליים ככה שהברכיים שלך יהיו ליד הראש... זה נראה מוזר אבל זה אמור לעזור
גם לשכב, לישר רגל אחת, ואת השניה לכופף ולהעביר אותה מעל הרגל הישרה. אוף... אני ממש לא מצליחה להסביר את זה

Swan ninetynine

New member
מתיחות וחיזוק לגב ../images/Emo109.gif

תרגילי חיזוק [שזה חשוב כדי שתוכלי להחזיק את הגב במקום הכי גמיש שלו]:
תשכבי על הבטן עם הידיים ממשיכות את הגוף קדימה [כמו כשמרימים את הידיים ישרות למעלה, רק בשכיבה על הבטן]. מרימים את שתי הידיים יחד עם הגב העליון [חשוב לשמור על ראש וצוואר שממשיכים את הגב ולא שמוטים למטה] מחזיקים כמה ספירות ומורדים. כמה חזרות על זה.
אותה הפוזיציה כמו בתרגיל הראשון אבל הפעם מרימים מעט מעל הריצפה את שתי הרגליים כשהן ישרות, מחזיקים כמה שניות ומשחררים, כמה חזרות גם על זה [מכאן את יכולה לשלב יד אחת עם רגל נגדית, שתי רגליים ושתי ידיים וכו']
תעשי ארבסק כשהרגל שלך מונחת על כסא או ספה מאחורייך ואת דיי קרובה לקיר [ביחס לקיר, תהיי במצב שהידיים כפופות על הקיר- כמו כשעושים שכיבות שמיכה על הרצפה- והגב במצב הכי גבוה שאת יכולה להגיע אליו בארבסק בלי שייכאב לך] ואז לאט לאט תדחפי את הידיים [שידחפו לך את הגב]. תרגילי מתיחה לגב:
תשכבי על הבטן ובעזרת הידיים תמתחי את הגב לאחור כמה שאת יכולה ותחזיקי שם הרבה זמן, אחרי כמה זמן תוסיפי גם את הרגליים- כשאת נמצאת בגב מכופף אחורה תקפלי את הרגליים כשהכפות רגליים לכיוון הראש.
תהיי במצב של גשר ולאט לאט [מאווווד לאט] תתחילי לקרב את הידיים לכיוון הרגליים. אחרי התרגילים חשוב מאוד לשחרר את הגב. מקווה שעזרתי

למעלה