שיפוצים בבניין

eitan801

New member
שיפוצים בבניין

שלום רב! אני ובן זוגי שוכרים דירה בבניין דירות ישן בתל אביב החל מה1/9/05. יש לציין כי הדירה היא בקומת קרקע וחדר השינה נמצא בקדמת הבניין. לאחרונה נודע לנו כי בשבועות הקרובים יחלו שיפוצים בבניין כולל בניית מעלית, ריצוף חדש בקדמת הבניין ובניית חניה בצמוד לדירתנו שתהיה של בעלי דירה אחרת. בנוסף, אתמול גילינו ללא הודעה מראש כי העבירו את בלוני הגז של הבניין בצמוד לקיר חדר השינה שלנו. מועד הבית הבנו כי בעלת הדירה ידעה וחתמה על הסכמתה לכל השינויים הנ"ל עוד לפני שהשכירה לנו את דירתה. למרות זאת, בחוזה השכירות לא קיים סעיף שנוגע לשיפוצים כיוון שסמכנו על בעלת הדירה בתום לב! עניין זה בעייתי מאוד עבורינו כיוון ששנינו סובלים מבעיות אישיות בריאותיות ובמידה והיינו יודעים כי אנו נכנסים לבניין עם שיפוצים או לחלופין שמכונית אחרת תחנה ליד חלון חדר השינה שלנו לא היינו שוכרים את הדירה. כמובן שעולה מכך שערך הדירה בעודה בשיפוצים יורד וכאשר הבניין יהיה משופץ יסתיים חוזה השכירות בינינו. הייתי רוצה לדעת האם ניתן לעשות דבר מה בנושא? אשמח לכל לינק או קישור למידע משפטי בנושא, תקדימים וכד',

eitan801

New member
הייתי רוצה להשיג מכך...

כמובן שאין באפשרותי לבטל את השיפוצים אך הייתי רוצה לדעת האם החוק עומד לצידי? האם ניתן לקבל פיצויים שכן אנו גרים בדירה רק 3 חודשים וכעת נצטרך לעזוב... האם העובדה שאין בחוזה אזכור לכך שהבעלים צריכים ליידע אותנו על שיפוצים אפשריים פוגעת בזכויות שלי? והאם ניתן להפחית דמי שכירות בעקבות ירידת הערך?

עדיין לא הבנתי

אם אתם רוצים להודיע על ביטול ההסכם ולעזוב למקום אחר או לבקש את הפחחת דמי השכירות במשך תקופת השיפוצים. אין משמעות לעובדה שלא רשום בהסכם דבר בעניין חובת המשכיר להודיע על שיפוצים - מחובתו התה לידע אתכם מראש אם ידע על כך.

למעלה