שיפוץ מקלחת

פרח 555

New member
שיפוץ מקלחת

בעיקר קוראת סמויה
אשמח לעצות טיפים והצעות
אני מתכננת שיפוץ המקלחת ביחידת ההורים
להוציא אמבטיה ישנה ולשים מקלחון- מחפשת המלצות, על המקלחון להיות ללא שוליים שאוכל להוריד מים בשטיפות רצפה
להחליף האסלה באסלה תלויה- מה נסיונכו?
וריצוף לקירות האם עד התקרה או רק עד גובה הדלת?
וכמובן כיור עם ארונית למטה וארון תלוי לידו - כאן פחות מתלבטת - יודעת מה אני רוצה.
תודה ושבוע טוב

תשובה חלקית

לגבי מקלחון, אם אין שוליים הריצוף הוא בשיפוע לכיוון ניקוז המים (הוצאה שכדאי שתיקחי בחשבון).
מציעה לך לוותר על מקלחון בלי שוליים, זה מקל בגריפת מים, אבל כמה שתשתדלי אפילו עם וילון
מים יתיזו לעבר חדר האמבטיה, אז תשכחי משטיח בחדר האמבטיה ואם במקום שטיח יש לך מגבת לעמוד עליה,
אז רק אחרי גריפת מים בחדר אמבטיה לאחר מקלחת אפשר יהיה להניח מגבת ולעמוד עליה.

ריצוף קירות-אפשר עד התקרה אבל זה מיותר. מספיק עד גובה הוילון/ מסגרת המקלחון.
מעבר להוספת צבע בחדר אמבטיה תפקיד הריצוף הוא להגן על הקירות ממים שיתיזו בזמן המקלחת..

bali

New member
מנהל
לא מזמן שיפצתי לגמרי חדר אמבטיה

הוצאתי אמבטיה, החלפתי למקלחון בלי דלתות זכוכית או משהו דומה, החלפתי את כל החיפוי לקירות...
השאלה מה את רוצה לדעת בעצם?

אני דאגתי לבקש מהמשפצים לעשות שיפוע טוב במקלחת כדי שלא אהיה חייבת לשים שוליים מוגבהים. אם עושים שיפוע מספיק תלול, המים כמעט ולא בורחים החוצה בזמן הרחצה, וגריפה קלה של המים עם מגב פותרת הכל.

מבחינת הקירות, קרמיקה שמנו רק עד גובה הדלת +-. קיר אחד עשיתי צבעוני רנדומלי מקרמיקות מרובעות 20 על 20 ס"מ בכמה צבעים, ואת שלושת הקירות האחרים ציפיתי בקרמיקה לבנה מבריקה, אריחים בגודל 50 ס"מ רוחב ו 20 ס"מ גובה. הקירות שמעל כמובן לבנים. יצא מהמם.

עוד דבר שביקשתי שיבנו הוא ספסל בעומק 30 ס"מ ובגובה חצי מטר בערך, שמשמש גם לשים עליו מוצרי רחצה וגם, אם צריך, נוח לשבת עליו בזמן הרחצה או כשעושים טיפולים קוסמטיים למיניהם באמבטיה. הספסל מצופה מסביב באותה קרמיקה לבנה של הקירות, ולמעלה פלטת שיש בהיר.

הריצוף בחדר אמבטיה, במיוחד במקרה של מקלחון פתוח ולא כזה עם שוליים מוגבהים, חייב להיות מקרמיקה עם "אנטי-החלקה", כלומר גימור קצת מחוספס וללא ציפוי מבריק. המבחר קצת יותר מוגבל במקרה הזה אבל ראיתי דוגמאות ממש יפות.

לגבי אסלה, התלבטתי אך המחיר של אסלה תלויה גדול בהרבה מזה של אסלה רגילה, וגם השיפוץ יהיה יקר יותר כי צריך לבנות משהו בקיר כדי להסתיר את הניאגרה של האסלה התלויה. זה אולי קצת יותר יפה אבל אם התקציב מדוד, זה מייקר את העסק בכמה אלפי שקלים. קניתי בסוף אסלה רגילה ממש יפה של חברת LAUFEN ואני מאד מאד מרוצה.

אם תרצי, יכולה לצלם כמה תמונות של מה שמעניין אותך.

בהצלחה!

פרח 555

New member
תודה

אשמח לראות תמונות של הספסל והקיר הצבעוני

בקשר למקלחת, יש מקלחונים מזכוכית של חברת שטרן שנפתחים ונסגרים על צירים ללא צורך בשוליים, לא זול אבל מאוד יפה ונראה פרקטי, רציתי לדעת האם יש למישהו ניסיון?

PinkyGnomic

New member
הי

אני עומדת בפני שיפוץ דומה לשלך....
איכפת לך לכתוב לי במייל את עלות השיפוץ?
אני לא גרה בארץ. אין לי שום קנה מידה אחר לדעת למה לצפות....
וזה ברור לי שהמחיר משתנה בהתאם לגודל החדר, עלויות אריחים, וכו וכו...
אבל בגדול...
סדר גודל.....
תודה.

bali

New member
מנהל
שלחתי לך מסר

פירטתי גם את כל מה שעשיתי. אם יש לך עוד שאלות אתץ מוזמנת להגיב לי כאן או במסר

בהצלחה בשיפוץ.

חברה שלי שיעפצה אמביה בצורה מדהימה

החליפה באסלה תלויה, כמובן,
אבל השוס היה המקלחון. במקום מקלחון עם דלת, היא עשתה אחד בלי דלת. כך כשהיא שוטפת את המקלחת אין הרבה מה להסתבך, והיא גם יכולה לקלח את הילדים בקלות. פשוט התקינו ב3/4 מרוחב קיר המקלחון זכוכית נקיה וחלקה, וזהו. זה נראה משגע! שלא לדבר על זה שלא צריך לנקות את חיבורי הדלתות, ושראיתי בזמן פעולה - אין יותר מדי התזות, לא יותר מהרגיל אצלנו - ולנו יש דלת במקלחון.

אני נגד חיפויי קיר איפה שלא צריך. צריך בקיר המקלחון, וצריך עד לגובה הברז באזור הכיור. בשביל מה צריך בכל החדר? עוד משהו לנקות? שלא לדבר על האבק שנתפס למעלה. לדעתי נראה מיושן מאוד, אני בעד חדרי אמבטיה רעננים ולא עמוסים, יש צבעים שמיועדים לחדרי אמבטיה.

http://www.google.co.il/imgres?imgu...iact=rc&uact=3&dur=439&page=1&start=0&ndsp=13

https://www.google.co.il/search?q=ח...ilet%2FArticle-eea2b6cb96d5c31006.htm;445;575

זו התמונה הכי קורבה למה שמצאתי, אני בעצם מתכוונת שכמו שבמטבח לא מחפים את כל הקירות בקרמיקה בגלל שיש בחדר הזה ברז, אין סיבה לעשות את זה בשאר החדרים בבית בהם יש ברז.

גם אם אתם זוג, הייתי שוקלת להתקין כיור כפול.
הייתי גם עושה מעין מדף בנוי קטן באזור הזה, כך שהמברשות, הסבונטים והקרמים לא יהיו מונחים על הכיור ממש.

florentin

New member
שיפוץ

לגבי מקלחון - קחי בחשבון שגם הקירות שלו צוברים אבנית (תלוי מה מצב המים אצלכם, אבל זה בכל מקרה מחייב תחזוקה). אני מאוד לא אוהבת - ומראש ויתרתי, אבל אם הייתי עושה הייתי הולכת על זכוכית חלבית - כך גם יש פרטיות גם המתקלח מוסתר (יש בתים בהם זה חשוב) - וגם אם נשארת קצת אבנית זה לא נראה מלוכלך. עדיין כמובן דורש תחזוקה. אני מעדיפה וילונות, שאני מכבסת עם אקונומיקה במכונה אחת ל... ומחליפה כשגמרו את תפקידם.
מסכימה איתך שעדיף בלי שוליים - אנחנו העפנו "אגנית" שהייתה במקלחת. כך אפשר גם להוריד מים בשטיפת הרצפה - ולא רק במקלחת.

למעלה