שיפוץ דירה

anna karenina6

New member
שיפוץ דירה

זקוקה לעזרתכם - רכשתי דירה לפני כשנתיים, לאחר שמכרתי את שלי בשל מפגעי רעש ולאחר חיפושים ארוכים .
הדירה לא לגמרי מושא חלומותיי, אבל בסה"כ בסדר.
עליי להחליט האם אני עורכת שיפוץ נרחב ונכנסת לגור בה בעצמי, או שיפוץ קל יותר לצורך המשך השכרתה (ומעבר למגורים בשכירות בעצמי).

עלות השיפוץ שעליי לערוך כדי להיכנס להתגורר בה, התגלה כגבוהה משמעותית משתכננתי והתכוונתי - ואני בדילמה האם בכלל להיכנס לסיפור הזה (אצטרך לקחת הלוואה).
מצד שני - לא כ"כ נעים לי לחזור ולהתגורר בדירה שכורות אחרי ש"טעמתי" את היתרונות במגורים בנכס משלי.
מכירת הדירה אינה על הפרק כרגע, שכן הבניין במו"מ לקראת ביצוע תמ"א, ושווה להמתין .
דבר נוסף - משפחתי לוחצת עליי לשפץ כראוי ולהיכנס להתגורר בה. הדירה קרובה מאוד לבתים של אמי ואחי, והם מאוד רוצים שאעבור לגור קרוב אליהם.

ביקשתי לעצמי מסר לגבי השיפוץ (sos):
משמאל - 9 חרבות
במרכז - 5 גביעים
מימין - 8 חרבות

לא נראה משמח...
מה שאני מבינה מהמפריסה, הוא שההחלטה תלויה בצורת ההסתכלות.
נקודת המבט שלי מתמקדת בדאגות (הדירה החדשה פחות מוארת ופחות פתוחה לנוף מאשר הדירה שמכרתי, ישנה בעיית ריצוף וכו') בכך שלא אוכל להרשות לעצמי לשפץ כמו שהייתי רוצה, שהמשפחה אולי קצת "תתקרצץ" בג הקרבה הגיאוגרפית, ואני מאוד אוהבת את הפרטיות שלי וכו'.
אולם נראה לי שהפריסה מרמזת שאוכל להגיע לתוצאה סבירה גם בשיפוץ חלקי ומוגבל, ואולי אפילו יהיה לי סוף סוף קצת שקט בדירה (?), זה אזור עם אוכלוסייה אחרת...ז"א, שהדברים אינם כה גרועים.

מצרפת גם את הפריסה הראשונה שעשיתי לגבי הדירה, כששאלתי האם נכון לי לרכוש אותה (גם sos), אולי היא תשפוך אור נוסף:
משמאל - 8 גביעים
במרכז - אס החרבות
מימין - מלכת המטות.

אשמח לכל הערה/הארה.
תודה מראש לכולם !

רשף כשף

New member
אנה

לצערי גם אני כמוך אינני רואה משהו טוב מהפריסה הזו.

נראה שההמלצה היא להניח לנושא השיפוץ למגורים בשלב זה.

בהצלחה!

למעלה