שיפוץ בדירה

or353

New member
שיפוץ בדירה

שלום חברים,
הארכנו חוזה שכירות לעוד שנה (לאחר שנה של מגורים), בעלת הדירה ביקשה בהעלאה בדמי השכירות ובתמורה התחייבה לשפץ את האמבטיה (שכרגע ניראת נורא, אנחנו מתקלחים עם כפכפים)
לאחר דיבורים עם בעלי מקצוע היא רוצה שנחתום על הדברים הבאים לפני שהיא מתחילה בשיפוץ:

1.בעלת הדירה תביא מספר בעלי מקצוע להתייעצות בשעות היום. בתאום איתנו ואם יתבקש גם בלעדינו.
2.בעלת הבית תקבע את סוג השיפוץ ותודיע לנו במה הוא כרוך.
3. הסכמתנו לשיפוץ תחייב אותנו לחתום על התנאים שהשיפוצניק יקבע לגבי המועד,משך הזמן,תנאי המגורים ועוד וגם על אפשרויות חריגה במועד השיפוץ,זמן סיומו ואופיו אם יתבקש.
4. הסכמתנו לשיפוץ תחייב אותנו לחתום על כך שלא נפנה לבעלת הדירה בתלונות על משך השיפוץ,מועדו והתנאים שיווצרו בדירה בעת השיפוץ ואחריו וכל המשתמע מזה לגבינו (לדוגמא:אי אפשרות להשתמש במים,ליכלוך,אבק,אי שימוש בשירותים,לינה מחוץ לבית ועוד..).
-----------------------------------------------------------------------------

אני אישית רואה פה מספר בעיות:
1. אין התחייבות לזמן של שיפוץ- אנחנו יכולים להיות מחוץ לדירה חודש ועדיין לשלם על הדירה. האם לדעתם אנחנו צריכים לשלם על הימים שאנחנו נמצאים מחוץ לבית?
2. על פי ההסכם הנ"ל איננו יכולים להתלונן על כלום
3. מי צריך לטפל בנקיונות? אנחנו או בעלת הדירה?

מה דעתכם?

B L I M P

New member
נראה לי כאב ראש גדול וגם מעלים את דמי השכירות

למה לא לחפש דירה אחרת?

BloodyRose

New member
לא הבנתי

שכר הדירה עולה כבר מעכשיו, אבל השיפוץ יכול להיות בכל זמן מתישהו בשנה הקרובה?
אני הייתי מוותרת על התענוג - אם היא רוצה לשפץ ולעלות את שכ"ד, שתעשה זאת כשאין דיירים עם חוזה. ובכל הנוגע אליכם - או שתישארו בדירה עוד שנה ותתנגדו לשיפוץ (והיא תעשה אותו בזמנה הפנוי אחרי שתעזבו והדירה תהיה ריקה), או שתחפשו דירה אחרת.
כל הסיפור הזה לא נשמע הגיוני.

or353

New member
כבר חתמנו על הארכת חוזה

במעמד הארכת החוזה היא ביקשה העלאה בשכירות ואנחנו ביקשנו בתמורה שתשפץ את האמבטיה.
אנחנו לא יכולים לחפש דירה אחרת עכשיו, כבר חתמנו על החוזה
השאלה אם לעשות את השיפוץ או לא, והאם לחתום על ההסכם שבעלת הדירה נתנה לנו.

לליתות16

New member
ממש לא !! אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר

אותה שלמה.

גם להעלות את השכד
יפה שהיא מוכנה לשפץ, אבל בנתיים אתה משלם על תקופת השיפוץ הבלתי מוגדרת הזו, ותסבול מתהליך השיפוץ ( רעש, לכלוך , נזק אפשרי לציוד קיים , או אחסון שלו, או אירוז שלו שלא יהרס..) ולא ברור איפה זה נגמר

אני לא הייתי חותמת על דבר כזה.

מכל הכיוונים, חוץ מהתוצאה הסופית , שלא ברור מתי תסתיים , אני אסבול בדרך וגם אשלם על "התענוג".

הייתי נשארת בדירה לתקופה שחתמתי
בשכ"ד הישן
ומוותרת על השיפוץ

שתשפץ הגברת אחרי שתעזבו
ומי יסכים לקחת דירה תוך כדי תהליך שיפוץ ? כלומר, ימי השיפוץ יהיו על "חשבונה".

לא חשוב, אתם יכולים להשתחרר מהחוזה.

הרי כשיהיה שיפוץ הדירה תהיה לא ראויה למגורים.
אתם בשום אופן לא צריכים לשלם על הדירה בזמן השיפוץ!!! אם היא תתעקש שכן, תוכלו להשתחרר מהחוזה.

naty3

New member
נסו להציע לה את זה:

תגורו בדירה עד חודש לפני סיום החוזה. את החודש האחרון היא לא תגבה מכם ואז שתשפץ מה שהיא רוצה (תחזיר לכם את הצ'ק, לפני זה תחפשו דירה ותעברו בזמן (לפני שהחודש האחרון יתחיל)).

מה שרשמת בסעיף 4 זה כמו הפרת חוזה- אי אפשר להשתמש בשירותים ו\או מים-מה נראה לה? שתשפץ כשהדירה ריקה.

בנוסף, שיפוצים יכולים להתארך מסיבות שונות, אלף ואחד דברים יכולים להשתבש ויהיה קשה לחיות בדירה שנמצאת בשיפוץ.

לא לחתום על מה שהיא מבקשת-תשאלו אותה אם נשמע לה הגיוני לא להשתמש במים\שירותים וכו'....הפרת תנאי מחייה בסיסיים!!

זו לא רק חוצפה

זה דבר מאוד לא מקובל - בתקופת שיפוץ בדרך כלל נהוג להפחית בדמי השכירות, היות שלגור בדירה שעוברת שיפוץ זה לא דבר נעים ונוח, כשלפי מה שאת מתארת, זה כולל הפרה של תנאי המגורים הבסיסיים והתקינים בדירה. במצב תקין, ההעלאה של דמי השכירות הייתה אמורה להגיע לאחר סיום השיפוץ, כשכאמור בתקופת השיפוץ עצמו הייתי מצפה להפחתה בשכ"ד או אפילו לויתור עליו - כי לפי דברייך אתם לא יכולים בכלל לגור בדירה.

or353

New member
אנו ביקשנו את השיפוץ לאחר שהעלתה את השכר דירה

העיניין הוא שהשיפוץ לא בא מהצד שלה. במעמד הארכת החוזה היא ביקשה העלאה בדמי שכירות, ואנחנו כתגובה הגבנו בשלילה ואמרנו לה שהאמבטיה במצב זוועה ושלפחות תשפץ לנו אותה.
כתגובה היא הסכימה, אך לא ידענו שלאחר חודש היא תבוא עם הסכם משלה (נ"ל) המוריד ממנה כל אחריות בנוגע לשיפוץ (תלונות שלנו וכו), חוסר הגבלת השיפוץ הזמן וללא הפחת שכר הדירה בזמן שאיננו גרים בה.

BloodyRose

New member
אם כך, נראה שאין לכם הרבה ברירה

או להסכים לתנאים שלה ולמצוא דרך להסתדר בתקופת השיפוץ, או לסרב ולהמשיך להתקלח עם כפכפים ולשלם את השכ"ד החדש.

אתם יכולים להציע לה תנאים חדשים - אם יש לכם איפה לשהות בזמן השיפוצים, אז לבקש ממנה להתחיל את השיפוץ כמה שיותר מוקדם ואתם לא תשלמו שכ"ד על התקופה הזו. לה יש אינטרס להסכים, כי אחרי שאתם תעזבו, ערך הדירה יעלה. כך גם יהיה לה אינטרס לסיים את השיפוץ בכמה שפחות זמן, כי היא לא מרוויחה כסף על הזמן הזה.

אם היא מסרבת, הייתי מציעה לכם אפילו לשבור חוזה ולחפש דירה אחרת, בה תוכלו להתקלח כמו שצריך ולשלם על זה בהתאם.

dify

New member
היא חתמה על זה שהיא מתחייבת לשפץ?

זה כתוב בחוזה הארכת חוזה שלכם או שזה רק נאמר בעל פה?

אם זה רק נאמר בע"פ לדעתי אין לכם ממש מה לעשות (אבל אני לא עו"ד עדיף שתתייעצו עם איש מקצוע אולי יש משהו פה בתפוז).

אם זה כן כתוב בחוזה, ואם זה ברור מהחוזה שהעלאת שכה"ד היא כנגד השיפוץ, אז לדעתי כל עוד הדירה לא משופצת היא לא צריכה לקבל את תוספת שכה"ד שהיא ביקשה. נקודה.
שיפוץ סביר צריך להימשך X זמן (אין לי מושג כמה), אתם יכולים להיות נחמדים ולא לדרוש לגבי זה דבר, אבל מעבר לX ימי עבודה, לדעתי, אתם לא צריכים לשלם על מגורים בדירה שאין בה מים זורמים באופן תקין. (שוב, זו דעתי, אני לא עו"ד).

אם בחוזה מצויין במפורש שתפקידה לשפץ את האמבטיה, הרי שהנייר שהיא מנסה להחתים אתכם עליו מוריד ממנה את האחריות הזו, זה לרעתכם, אל תחתמו. זו חובה שלה לשפץ וזה שהיא לא עושה את זה זו הפרת חוזה (להבנתי). לכן במקומכם הייתי כותבת מסמך שדורש מסגרת זמנים מוגדרת, עד אז לא מוכנה לשלם את התוספת המבוקשת, וכותבת שאי עמידה בהסכם שסוכם בינכם במעמד חתימת החוזה הוא הפרת חוזה מצידה.

אני חוזרת ואומרת, תחפשו גם יעוץ מקצועי ליתר ביטחון.

לאמא שלי יש מספר נכסים,

בדירה אחת בה יש לה לרוב סטודנטים או זוגות צעירים היא פשוט לא לוקחת שכירות על זמן כזה של שיפוצים, אפילו אם מדובר בחודשיים, כי זה לא הוגן. ויותר מזה - אם יש משהו רציני מאוד שבאמת לא מאפשר מגורים - היא תשלם כמה לילות בבית מלון באיזור (יש מספיק מלונות זולים בארץ)
בבתים פרטיים עם משפחות, אפשר לקבוע דבר כזה על זמן שהמשפחה בחופש או שעושים את השיפוץ כמה שיותר מהר ועל שעות שהבית ממילא ריק וזהו

הדירה שלכם במצב טוב? היא תעשה שיפוץ שם ויהיה ממש חדר אמבטיה חדש או שהיא מתכננת רק לשים איזה מקלחון ולקרוא לזה "שיפוץ"?
כמה זמן כבר יכול לקחת שיפוץ של אמבטיה? אם אתם אוהבים את הדירה, אם היא בעלת בית טובה ונוחה, תשבו כמו אנשים מבוגרים תגדירו זמן ותסבירו לה שאתם לא יכולים לחיות תחת שיפוצים כשאין חדר אמבטיה נוסף ליותר מזמן מסויים שאתה חושב לנכון (10 ימים נניח)
אם אתם מקבלים שם באמת חדר אמבטיה חדש, עם אמבטיה חדשה וארונות חדשים וריצוף והכל - שווה לשלם קצת יותר.
אצלי כל הבית חדש לחלוטין, ואני מוכנה לשלם על המראה של הדירה.
אני בטוחה שגם היא יודעת שיש גבול זמן לדברים האלו

תשובה לחלק מהשאלות

לגבי זמן השיפוץ - גם היא הרי לא יודעת כמה זמן זה יקח, תדרשו ממנה לא לשלם על התקופה הזאת (למשל שבוע שאתם בחוץ = הורדת רבע משכר הדירה לאותו חודש) זה גם יזרז את השיפוץ

לגבי התלונות, היא צודקת. אבל שתוריד לכם את שכר הדירה לזמן השיפוץ אם אין מקלחת נוספת בבית כי אתם לא יכולים לגור שם גם אם תרצו וגם אם אתם דיירים נורא נחמדים ותסבירו לה ככה.

נקיונות - לפי ההגיון שלי בעלת הדירה אבל מה שאני מכירה בבעלי דירות זה לא מה שכולם מקבלים. אצלי תמיד בעלי הדירות דאגו להחזיר דירה נקיה, אחד מהם אפילו הביא חברת נקיון.
לא להיות קטנוני לגבי זה, תבקש מבעלת הדירה בנועם שיחזירו לך דירה נקיה כי אין לכם זמן לפנות את הפסולת. לא לצפות לדירה מלוקקת ומבריקה אבל תשאירו שם שואב אבק ומטאטא, זה מספיק.

כשמדברים בנועם לכל דבר יש פיתרון. אני יודעת שזה לא קל ושיש בעלי דירות חרא, למזלי לא נפלתי על הרבה כאלו ומתי שכן נפלתי רע עזבתי תוך חודש. כרגע בעל הבית חרד בטירוף לדירה (חדשה לגמרי) ובחוזה רשום שחובה להודיע לו על כל נזק והוא לרוב מגיע לתקן למחרת - אבל זה קיצוני ונראה לי שזה כי הוא מבוגר ואין לו הרבה מה לעשות...

למעלה