שיפוט

deep ocean

New member
שיפוט

הרעיון הוא: 1. לא להדחיק/להיאבק/להילחם עם מה שהשופט אומר 2. להיות מודע למניפולציות של השופט. יש טריקים קבועים של השופט, אבל אצל כל אדם יש גם טריקים מסויימים (בהתאם לאדם הספציפי). תשימו לב לדרכי הפעולה שלו. 3. אם השופט מדבר, סבבה, לשמוע את המחשבות של השופט אבל לא להזדהות איתן או להתמכר אליהן. הוא יכול לדבר שעות, אבל ברגע שאנו לא מזדהים עם מחשבותיהם של אחרים או מחשבותינו שלנו, השופט יכול לקשקש כמה שהוא רוצה. בסוף השקט הפנימי ישתיק אותו. 4. להיות מודע לזה שאנו מושלמים כפי שאנו ברגע זה. הערה: יש לי קצת בעיה עם סעיף 4, מכיוון שלהגיד שאנחנו מושלמים זה גם שיפוט. אולי פשוט להיות מודעים לזה שלא משנה מה נעשה, הכל בסדר. אבל גם הכל בסדר זה שיפוט. יש לנו צורך לשים הכל תחת הגדרות, להגיד זה טוב, זה לא טוב, זה ככה וזה ככה. אנחנו מלטשים את תפישת עולמו בכל רגע נתון. אולי הפיתרון הוא פשוט לקבל את כל מה שקורה, ואז אין שם שיפוט... 5. להיות מודעים לנסיונות חדירה של השופט, עוד לפני שהוא אוחז בטרף שהוא מוצא בתוכנו. כתבתי על זה פעם הודעה, אולי אני אחפש אותה. ואולי לא

MsPiggy

New member
יש לי בעיה עם מספר 1

אני לרוב כן נאבקתי בשיפוט, כמו במדיטציה - במדיטציה אני צריכה לעצור את המחשבות שזורמות לי בראש... אני חושבת על משהו אחר. או שאני באמת נאבקת בזה, בערך - אני מתווכחת איתו, כל הזמן. לפעמים הוא מדבר ואני צוחקת. במקרים אחרים כשהוא ממש מצליח לפגוע בי אני מתחילה לדבר עם עצמי... ואני כל כך מזדהה עם הנסיונות חדירה האלו של השיפוט - לפעמים אפילו אם הוא לא פוגע במשהו, יש לי את ההרגשה הזאת... ההרגשת הזאת של שיפוט כל כך מציקה... גגגררר.... טוב בכל זאת! בברכת טאקי ענבל

deep ocean

New member
המממממ

להיאבק זה בעצם להיאבק בעצמך, כי השופט הוא חלק ממך. להתווכח עם המחשבות של השופט...זה לא ממש רצוי. את בעצם נאבקת עם עצמך, ומנסה כביכול לכלוא את מה שאת מרגישה, ואת לא משחררת את המחשבות האלו. שלב א: לקבל כל רגשות ומחשבות שעולות בתוכך. פשוט לקבל אותם. שלב ב: לשמוע את המחשבות של השופט, אבל לאו דווקא להאמין לו. כשאת נאבקת, את רק מעצימה את הכוח שלו. אם תתני לו לדבר ולא תאמיני למה שהוא אומר, הוא יכול לזיין את השכל כמה שהוא רוצה. בסוף השלווה משתיקה אותו. רק כאשר אנו מזדהים עם מחשבות השיפוט, אנו שופטים את עצמנו. השופט תמיד מדבר... לאט לאט עם הזמן הוא מדבר פחות דרך שינויים שאנו עושים.

MsPiggy

New member
אבל הבעיה היא כשאני באמת מקשיבה

לו... הרי אז מה אני אעשה? אני צריכה סניגור, לא?

deep ocean

New member
את יכולה לשמוע מה הוא אומר

אבל לא להזדהות עם מה שהוא אומר.... פשוט תדעי שהוא מברבר, ואת לא חייבת להאמין לו.

למעלה