deep ocean
New member
שיפוט (2)
והיום חברים נעסוק שוב בשיפוט. אתם מסכימים שאם לא הייתם שופטים את עצמכם או אחרים, הייתם מודעים לנפלאות העצומה שיש בכם בכל רגע נתון? מה אתם פותחים עיניים? לא ברור שאתם יצורים נפלאים ולא משנה מה אתם חושבים על עצמכם?
אמרו לכם שאתם טיפשים אמרו לכם שאתם עצלנים אמרו לכם שאתם מכוערים אמרו לכם שאתם אפסים אמרו לכם שאתם בטלנים אמרו לכם שאתם שקרנים אמרו לכם שאתם לא מתנהגים יפה אמרו לכם שאתם חפפנים אמרו לכם שאתם לא יודעים לשיר/לרקוד/לנגן אמרו לכם שאתם חרמנים/זונות אמרו לכם שאתם דפוקים אמרו לכם שלא יצא ממכם כלום אמרו לכם שאסור לעשות ככה ומותר לעשות ככה אמרו. אז????
הולעטתם באלפי מניפולציות מגיל קטן עד גיל מבוגר שצמחו לשורשים חזקים בתוככם של: שיפוט, ביקורת עצמית וחיצונית, סטנדרטים בלתי הגיוניים, חלוקה לטוב ולרע, ראייה של העולם לפי דפוסים מסויימים ("כולם נצלנים", "כולם רעים" ועוד) ועוד. כל אלה הם ביחד מנגנון שיפוט חזק מאד ומבוסס. תחשוב על דוגמאות לשיפוט שחוויתם, בין אם שפטתם את עצמכם ובין אם שפטתם את זולתכם. מהיכן זה בא? מה, פתאום קמתם ביום בהיר והחלטתם שאנשים שמתלבשים/מדברים/מתנהגים בצורה מסויימת הם דפוקים?
התשובה היא - לא!!! קיבלתם במשך כל החיים ערכים מסויימים מכל האנשים שסבבו אותכם, ואז התחלתם ליישם אותם. תחשבו על כל התכנותים שקיבלתם, ושהם יצרו מין קובץ טקסט ענק שאומר: אם גבר מתנהג כך, אזי הוא דפוק אם אישה מתנהגת כך, היא דפוקה אם אדם כלשהו מתנהג כך, הוא מפגר אם אדם כלשהו מתנהג כך, הוא חרמן עלוב אם אדם כלשהו מתנהג כך, הוא לא שווה את היחס שלי אם אני מתנהג כך, אני בטוח דפוק! אם אני מתנהג כך, אני לא שווה כלום אם אני מתנהג כך, אני פשוט טיפש אם אני מתנהג כך, אני מטומטם שלא חושב על מה שאני אומר ואז כל החיים אתם מסתובבים עם הקובץ טקסט הזה שממזמן כבר נמצא עמוק בתוככם. אתם כבר לא צריכים אותו בעצם. הוא טמוע בכם. אתם מסתובבים בעולם ומסווגים את הכל לפי ההגדרות שקיבלתם. הסיווג נעשה באופן אוטומטי ואתם אפילו לא מרגישים שאתם מתבוננים על העולם ועל עצמכם דרך משקפים של קובץ טקסט, שמורכב מכל הדברים שאי פעם אמרו לכם, והתחיל להיבנות עוד בגיל קטן כשלא יכולתם להתנגד לדיעות שהכניסו לכם. נו, אז אתם רוצים להמשיך לראות את עצמכם ואת העולם דרך קובץ טקסט שלא אתם בכלל יצרתם? הבחירה היא בידכם. אני רוצה לנסות איתכם תרגיל קטן: תדמיינו את הקובץ טקסט הזה, אתם יכולים לראות בעיניכם מסמך WORD, או מין מגילת קלף, או דף נייר, או דימוי אחר דומה. תראו שבתוכו יש את כל התכנותים שקיבלתם, ושאתם מאמללים את עצמכם בגלל התכנותים האלו. עכשיו תשלחו את הדף נייר לים, או שיתעופף באוויר, פשוט תשחררו אותו לחופשי.
אתם לא מחוייבים להמשיך לפעול לפי ההנחיות בדף הנייר. קל ונעים. היכונו לספירה 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 פתחתם כבר דף חדש? (תרתי משמע)
תרגישו את עצמכם נבראים מחדש!!!! (אשמח לשמוע חוויות אם זה שיחרר מישהו)
והיום חברים נעסוק שוב בשיפוט. אתם מסכימים שאם לא הייתם שופטים את עצמכם או אחרים, הייתם מודעים לנפלאות העצומה שיש בכם בכל רגע נתון? מה אתם פותחים עיניים? לא ברור שאתם יצורים נפלאים ולא משנה מה אתם חושבים על עצמכם?