שיפוט מספר 30

kung fu

New member
שיפוט מספר 30

בפינות האחרונות שהעליתי בנושא השיפוט הרגשתי הדיפה מהקוראים.... כאילו זה לא מעניין אותם כל נושא השיפוט, וכל אחד רק הציע לי תרגילים. התגובות היו כאילו הם כבר משוחררים משיפוט, והם רוצים לעזור לי עם תרגילים. (כך לפחות הרגשות שבי פירשו את הנעשה
) אז אני לא אקח את זה אישית. לא ראיתי כאן גולשים ללא טפיל...ולפיכך אני אמשיך לשלוח את התזכורת הזאת ליקום. תזכורת שנקראת פינת השיפוט. בפינה הפעם: מה אתם רוצים שיופיע בפינה, על מנת שהיא לא תהיה סתם קריאתית, אלא ממש תעזור לחיים שלכם? (כמובן בהקשר של שיפוט / קבלה)

kung fu

New member
לא דייקתי.

רשמתי "אתם" והתכוונתי ל"אתה" או "את" מה את או אתה רוצה שיופיע בפינה?

למה???

New member
הפינה הזאת נועדה לעזור לנו להשתחרר

מהטפיל, לא? אז כל תרגילים/מאמרים/שיתופים ובעצם כל מה שנראה לנו שיכול לעזור לנו ולאחרים... ככה אני רוצה להשתמש בפינה הזאת.

kung fu

New member
את רוצה

לקרוא תרגילים/מאמרים/שיתופים של אחרים, או גם לכתוב בעצמך? אני אכתוב בהמשך היום לגבי מה שביקשת.

למה???

New member
אני רוצה

לעשות מה שמתחשק לי
אם יתחשק לי לכתוב בעצמי אני אכתוב, ואם לא אז לא.

kung fu

New member
אז הנה תרגיל ושיתוף עבורך ../images/Emo13.gif

שיתוף: אתמול אחרי שהעברתי לקבוצת של 18:00 שיעור קונג-פו אז שפטתי את עצמי שהשיעור לא היה משהו. אחרי השיעור ביקשתי פידבקים מכל אחד וממש הופתעתי לטובה. אנשים עברו שיעור ממש טוב. חלקם אמרו שהשיעור היה ממש מדהים, ומלא רגישות וכל כך מדוייק ופשוט ואוו) אחרי שסרקתי את השיעור שהעברתי ראיתי שהוא אכן היה מדוייק ומעולה, אבל פשוט לא אהבתי את האנרגיה מאחורי השיעור - אנרגיה גברית ממוקדת כזאת. טוב, זה לא שאני לא אוהבת, אלא אני לא רגילה להעביר שיעור מתוך אנרגיה כזאת. תרגיל תזהי את התפקידים שאת ממלאה ביום יום, ואם יש תפקידים שאינך רוצה למלא יותר תוותרי עליהם. תפקידים לדוגמא שמישהו יכול למלא: אח (אח של מישהו), זכר, בן (בן של אמא), תלמיד בית ספר, מופרע, דייקן, מאחר, מקבל, חלש, וכו'... אז תסרקי את התפקידים שלקחת על עצמך ותוותרי על מה שלא עושה לך טוב. התפקידים שאנו ממלאים שייכים למערכת שאני קוראת לה השיפוט. כשאני חושבת על שיפוט אז זה רק קוד עבורי ל: השופט, הקורבן, ספר החוקים, הסכמים, תפקידים ועוד.

רשף כשף

New member
משום שאת העלית את הנושא

הוא כנראה חשוב לך. מה את רוצה שיופיע בפינה?

kung fu

New member
אני באופן אישי רוצה:

- שיתופים של אנשים על איך הם מתמודדים עם שיפוט (בין אם חוויות שאנשים שפטו את עצמם ומבקשים עזרה איך להפסיק, או שיתוף עם טכניקות שהם הפעילו, או תובנות שהם הגיעו אליהם וכו') - שזה יהיה מקום פתוח בו כל אחד יכול לספר על שיפוטים שהוא עושה כלפי עצמו או אחרים, ויהיה אפשר ביחד לצמוח ולעזור ולהיעזר, אבל לא ממקום של "אני אראה לכם מה לעשות. זה מאד פשוט. תעשו כך וכך". - ופשוט כל דבר בנושא השופט, הטפיל, ספר החוקים ועוד...

רשף כשף

New member
אם כך

חוויותי האישיות בשבועיים האחרון בנוגע לשיפוט: פגשתי מישהו היה בינינו קליק ואז עברתי דירה למקום שמאוד מרוחק ממנו בארץ. התקשרתי מספר פעמים, הוא לא החזיר צלצול, ובסופו של דבר החלטתי שהוא לא רציני בנוגע אלי. מה שאני שואלת כאן הוא האם שפטתי אותו לרעה, שפטתי אותו או שפטתי את עצמי? האם הקשר שפיתחתי בנוגע אליו הוא קשר של טפילות, האם אני נותנת לו את הפריבילגיה להיות טפיל רגשי בעל כורחו, בשל הרגשות שטיפחתי כלפיו בעוד מצידו אין כל רגש?

kung fu

New member
הי ../images/Emo45.gif שיתוף ראשון! מעולה!

התקשרתי מספר פעמים, הוא לא החזיר צלצול, ובסופו של דבר החלטתי שהוא לא רציני בנוגע אלי. מה שאני שואלת כאן הוא האם שפטתי אותו לרעה, שפטתי אותו או שפטתי את עצמי? נשמע שהיה ביניכם משהו, ציפית להמשך וזה השתבש בדרך כלשהי. ואז הרגשת כאב / פגועה / משהו דומה / משהו אחר, ואז קבעת לעצמך שהוא לא רציני. אני לא יודעת אם שפטת אותו לרעה. אולי הוא באמת לא רציני. אני לא יודעת אם אני לא הייתי קובעת עליו שהוא לא רציני. בכל אופן, כל קביעה שלנו על אדם אחר היא שיפוט כלפיו. בין אם זה שיפוט חיובי כגון "מדהים" ובים אם שיפוט שנתפס אצלנו כשלילי כגון "מאנייק". האם הקשר שפיתחתי בנוגע אליו הוא קשר של טפילות, האם אני נותנת לו את הפריבילגיה להיות טפיל רגשי בעל כורחו, בשל הרגשות שטיפחתי כלפיו בעוד מצידו אין כל רגש? מה זה קשר של טפילות? מה זה להיות טפיל רגשי?

רשף כשף

New member
הסבר

פיתחתי רגשות לגביו, לאחר כשבועיים חשתי צורך להשתחרר ממנו ושיחררתי אותו. השאלה שלי היא מה קרה במהלך השבועיים האלו בהם הרגשתי קשורה אליו. לגבי השחרור שלו- אני מניחה שמדובר בקורים ששחררתי, אבל פיזית מה שעשיתי זה לראות אותו בדמיון שוכב במיטה. היתה לו הילה בצבע אפור כהה. שלחתי לו אנרגיות ריפוי כחולות וההילה שלו הפכה לכחול בהיר. אמרתי לו שאני משחררת אותו, השארתי לו מפתח וביקשתי שילך ויחזור כאשר הוא מעוניין בקשר. אמרתי שנתתי כל מה שיכלתי לתת ושיקח מה שהוא צריך. הוא עשה לשום ונעלם מאחורי המקרר:) בנוגע לטפילות, הרגשתי שהוא נשאר בי כמו טפיל, ומעצים את הרגשות שלי כלפיו מבלי שהוא מעוניין בכך. מקווה שכעת יותר ברור.

למה???

New member
בא לך לפרט על ה"תרגיל" שעשית למען

שיחרורו של הבחור? ז"א לתת את הפעולות שבצעת כהנחיה ברורה.

רשף כשף

New member
אין מה לפרט

לא נשמתי מנחיר ימין לנחיר שמאל, לא היטתי את ראשי או עשיתי שמיניות עם העיניים... מה שעשיתי נוצר מהכוונה שלי ואני לא יודעת אם מדובר במקרה חד פעמי או לא. בכל מקרה, מדובר בדמיון, דימיינתי את הסיטואציה בראשי והפכתי אותה לאמיתית משום שהאמנתי בה, זה הכל.

kung fu

New member
שאלה

פיתחתי רגשות לגביו, לאחר כשבועיים חשתי צורך להשתחרר ממנו ושיחררתי אותו. השאלה שלי היא מה קרה במהלך השבועיים האלו בהם הרגשתי קשורה אליו. מה קרה למי? לך? לו? כל אחד מכם פשוט חי את חייו בשבועיים האלו. לגבי השחרור שלו- אני מניחה שמדובר בקורים ששחררתי, אבל פיזית מה שעשיתי זה לראות אותו בדמיון שוכב במיטה. היתה לו הילה בצבע אפור כהה. שלחתי לו אנרגיות ריפוי כחולות וההילה שלו הפכה לכחול בהיר. אמרתי לו שאני משחררת אותו, השארתי לו מפתח וביקשתי שילך ויחזור כאשר הוא מעוניין בקשר. אמרתי שנתתי כל מה שיכלתי לתת ושיקח מה שהוא צריך. הוא עשה לשום ונעלם מאחורי המקרר:) ביקשת את רשותו לפני שליחת הריפוי? למה שלחת לו ריפוי? בנוגע לטפילות, הרגשתי שהוא נשאר בי כמו טפיל, ומעצים את הרגשות שלי כלפיו מבלי שהוא מעוניין בכך. מקווה שכעת יותר ברור. אם הוא לא מעוניין ("מבלי שהוא מעוניין בכך") אז סביר להניח שהוא לא היה טפיל, אלא שאת השארת אותו מקושר אלייך בתוכך בלבד בעזרת המחשבות או הרגשות שלך, והוא לא נטל חלק בזה. בכל אופן, לא רואה בעייה במה שהיה.....
תודה על הפירוט אגב

רשף כשף

New member
הריפוי

נשלח כתוצאה ממסר שקיבלתי בחלום, ככל שאני חושבת על זה יותר נראה שריפאתי את עצמי בעצם, מרגישה בריאה כעת בכל אופן.
תודה לך על ההתייחסות קונג פו היקרה

charlila

New member
טיפוח חיות מחמד

קונג-פו יקירה את לא רוצה להשתחרר מהשיפוט. את רוצה לגדל אותו כחיית מחמד, כמו סנוויץ'. בהבדל אחד: הוא קורא לזה טיפוח חיית מחמד, ואת קוראת לזה מלחמה בטפיל. מאיפה אני לוקחת את זה? פשוט: קיבלת, לפי בקשתך, תפריט איך לצאת משיפוט (עייני בקישורים שלך למעלה) ואת (מאז ועד היום) מתחמקת מלהתייחס אליו עניינית -באמצעות שיפוט נוסף: "כאילו הם כבר משוחררים משיפוט.." "לא ראיתי כאן גולשים ללא טפיל"... אז באשר אלי: נכון. לא חסרות לי צרות ולא טפילים, ויש לי גם לא מעט באגים במערכת, אבל שיפוט אינו אחד מהם. יקירה! זכותך לטפח חיות מחמד כלבבך. זכותך גם לטפח טפילים ולקרוא לזה "מלחמה בטפיל" (כן, זכותך... אם כי - הלו, זו לחימה?) אבל - אם את לוקחת על עצמך את תפקידך - האמיתי, למרות שאת לא יודעת על זה הרבה - להוביל את הקבוצה בקביעת התייחסויות והרגשות (סוג של שיפוט... לא כל שיפוט גורם עוול!) - קחי אחריות! אין לך זכות - חזור: אין לך שום זכות - לגרור אנשים לטפח את טפיליהם כחיות מחמד תחת הכותרת "מלחמה בשיפוט". אני קוראת אותך לסדר! ולפחות תיהני!

למעלה