שיפוט (מספר 27)

kung fu

New member
שיפוט (מספר 27)

כמה שאלות בשביל לפתוח דיון: 1. האם יש בכם אמונה שאם תהיו ללא שיפוט, אז לא תשתפרו? 2. האם אתם נלחמים עם השיפוט שלכם? 3. האם יש בכם רצון לוותר / להשתחרר ממנגנון השיפוט? 4. מתי הפעם האחרונה ששפטתם את עצמכם או אחרים לטובה או לרעה?

kung fu

New member
תשובות

"1. האם יש בכם אמונה שאם תהיו ללא שיפוט, אז לא תשתפרו?" לא. "2. האם אתם נלחמים עם השיפוט שלכם?" לא. עובדת איתו, אבל לא נלחמת איתו. זה רק מגביר את המאבק. "3. האם יש בכם רצון לוותר / להשתחרר ממנגנון השיפוט?" כן. "4. מתי הפעם האחרונה ששפטתם את עצמכם או אחרים לטובה או לרעה?" היום לכמה שניות, נראה לי.

kung fu

New member
תגובה לעצמי

יש בך רצון לוותר / להשתחרר מהשיפוט. האם את עושה גם צעדים מעשיים לעבר המצב הזה? ואם כן, את יכולה לפרט איזה?

jedi

New member
תשובותי

1. האם יש בכם אמונה שאם תהיו ללא שיפוט, אז לא תשתפרו? לא 2. האם אתם נלחמים עם השיפוט שלכם? לא 3. האם יש בכם רצון לוותר / להשתחרר ממנגנון השיפוט? כן 4. מתי הפעם האחרונה ששפטתם את עצמכם או אחרים לטובה או לרעה? בקטן, לפני כמה דקות. בגדול (שיפוט כזה שמפריע לתפקד), לפני כמה שבועות (או אולי כמה חודשים? בכל אופן, די מזמן).

loquado

New member
וואאאצ'ה

1 -לא הבנתי את הניסוח של השאלה הראשונה... ברור ששיפוט לא יכול להועיל -יותר מברור זה וודאי. אני לא יודע איך אתם מנסים להפטר משיפוט -אני מכיר רק דרך אחת להפטר ממנו והיא לדעת או היכולת להתבונן במשהו מחדש . זת'ומרת ? אי אפשר להחליף הרגל בהרגל מנטאלי אחר רק כי רוצים. צריך יותר מזה. 4- לפני שניה שפטתי את ההוא שגנב לוואסילי את המזוודה מנהר וברח מתא המעצר ... -הנה הוא זה זה עם הכובע

kung fu

New member
לגבי השאלה הראשונה

אז יש אנשים שמאמינים שבלי שיפוט הם לא יתקדמו / ישתפרו. אז רציתי לברר אם יש אמונה כזאת גם כאן.

kung fu

New member
תגובה

יש בך רצון לוותר / להשתחרר מהשיפוט. הצעדים המעשיים לעבר המצב הזה שאתה עושה הם "לדעת או היכולת להתבונן במשהו מחדש" מה הכוונה? תן דוגמא בבקשה.

kung fu

New member
תגובה

יש בך רצון לוותר / להשתחרר מהשיפוט. האם אתה עושה גם צעדים מעשיים לעבר המצב הזה? ואם כן, אתה יכול לפרט איזה?

loquado

New member
הפרטה

כשפוגשים משהו חדש לרוב אנחנו לא רואים את הדבר אלא את מה שקיים בנולגביו שבריר שניה לפני שהנטיה להתבונן במשהו דרך ה"ידע המוקדם שלנו לגביו" משתלטת הוא הרווח הקיים בין ויתור לנטיה לבין המאמץ לוותר עליה. את רואה איש לבוש שחור עם זקן פיאות וכיפה ורואה חרדי את רואה מישהו צועק לכיוון מסויים "יותר גבוה" ומניחה שקיים שם אדם נוסף את רואה גינאי אוכל תולעת וחושבת איכס... אנחנו מלאים בידיעות מוקדמות שהם הבנק שממנו השיפוט קורה. ידע חדש לגבי הדבר מחליף את הקיים בבנק ונותן תחלופה מסויימת -אבל כאן נשאלת השאלה : למה להחליף דיעה אחת בדיעה שניה ? ... וזה נכון - אם מטרת הידע היא לאכלס מקום ותו לא אז אין לעניין שום משמעות. אבל ! אם הידע עצמו אינו "מתיישב" וממתין שהנטיה תשתמש בנוכחותו ונודד למחלקות אחרות ומשפיע עליהם , ובכלל עושה "שמח" בבנק כי להבדיל משאר ה"מידעים" הקיימים הוא ידע חי אז הנטיה עצמה מתרופפת ומאפשרת לראות את הדברים כהוויתם. ישנן אינספור צורות של הסתכלות על כל דבר , אך רק בדרך אחת אנחנו פוגשים כל דבר. לקיחת אחריות ובחירת הדרך שתמנע תגובה אוטומטית ממיתה היא הדרך היחידה להמנע משיפוט. לב גלישת גלים ודת בבקשה

kung fu

New member
מעניין. תודה.

אבל מה לגבי שיפוט עצמי? אגב, למה שירשרת את ההודעה הזאת שלך, למשהו ששאלתי בכלל את jedi? ולשאלה ששאלתי אותך, לא הגבת?

kung fu

New member
חה חה חה ../images/Emo6.gif

ולפני שמישהו יקפוץ וישאל אותי למה זה מעניין אותי....פחחחחח אז הסיבה שאני רוצה לדעת את זה היא: האם הוא (לוקוואדו) שירשר תגובה לשאלה ששאלתי אדם אחר (את jedi) כי סתם ככה התחשק לו, אז שהוא לא יודע לקרוא את הפורום מבחינה גרפית... ואם זאת הסיבה השנייה אז אני אשמח לעזור לו, אם הוא רוצה. חה חה חה קטעים.

loquado

New member
האם היא (קונג -פו)

יכולה בשיניים סגורות להגיד : "אני לא יכולה לאכול גבינה צהובה "?

kung fu

New member
הצלחתי!!!! ../images/Emo6.gif אמרתי את זה עכשיו!

חה חה חה. זה גדול!

קלות

New member
"שחרור משיפוט"

קלה כנוצה ללא הסתבכויות חוסר תזונה לטפיל ואני עם אנרגיות גבוהות

kung fu

New member
תודה ../images/Emo39.gif

את מוזמנת לשלוח תרגולת לגמילה משיפוט באופן כללי, למי שירצה לקרוא
תרגולת => תרגילים הכוונה?

charlila

New member
זה לא הולך ככה - התרגולות שלי אישיו

ת. לכן הן יעילות. אני מקבלת (מן הרוח) את מה שנכון לי ללמד את אותו תלמיד באותו זמן. למשל - האסטרטגיה שלך לגמילה משיפוט עצמי תתחיל מזיהוי רגעים של שיפוט עצמי, ואז - הבחיני לאן מוסטות עינייך. ואז - ראי מי נמצא שם ושאלי אותו: ו(א)ת(ה) - (באגורה) מי אתה? השווי לתרגיל שנתתי פעם לקלות, כתחילת תרגולת לשם אימוץ חיים בדרך אסטרטגית, ולמעשה גם הוא עוסק בגמילה משיפוט עצמי: לקפוא בכל פעם שהלך רוח מסוים מופיע. תרגולת=קבוצת תרגילים האמורים להשיג מטרה מסוימת. אז לא?

kung fu

New member
א-הא.

"למשל - האסטרטגיה שלך לגמילה משיפוט עצמי תתחיל מזיהוי רגעים של שיפוט עצמי" את זה אני עושה זמן רב, וזה מאד עזר לי
"ואז - הבחיני לאן מוסטות עינייך. ואז - ראי מי נמצא שם ושאלי אותו: ו(א)ת(ה) - (באגורה) מי אתה?" לאן מוסטות עיניי. לא שמתי לב לזה אף פעם. לשאול "מי את" או "מי אתה"? לכיוון שאליו מוסטות עיני?? את מי בדיוק אני שואלת? הרי השופט נמצא בתוכי, וניזון מהאנרגיה שלי. אין איזה יצור חיצוני שיענה לי. אחרי שאוודא שהבנתי אותך לגבי השאלה של "מי את/ה"?, אשמח לנסות את זה בשיפוט הקרוב שיבוא
נ.ב.: אני משתמשת בתרגילים אחרים להתמודדות עם השיפוט, והם מאד מוצלחים, ומאז שפיתחתי אותם, השיפוט שלי קטן ב-70%, אבל כמובן שאשמח לנסות גם את התרגיל שאת הצעת. אם אוכל לעבוד איתו עוד יותר טוב, הרי זה משובח

למעלה