"שיער לבן" ו"קשישים"

noamrathaus

New member
"שיער לבן" ו"קשישים"

שלום, ברצוני להסב את ליבם של אנשים שלמרות שהיותי בן 27 השער על הראש שלי מלבין ... אך איני מגדיר עצמי כקשיש... בנוסף על עובדה נוספת כי שבאחד המפגשים האחרונים של החוג, במסגרת התחרות שהתקימה בו, אם זכרוני איני מטעה אותי אף אחד מלבד אולי אחד מהאנשים שזכו (6 במספר) בתחרות עברו את גיל ה-45 (אני מתנצל מראש אם טעיתי) ובמיוחד כי הגיל הצעיר ביותר היה פחות מ-18 (לזכרוני הבחור היה בן 16 אך איני זוכר בדיוק). לכך איני מבין אך ניתן לקבוע שהחוג מורכב מקשישים או מלבני שיער. שלא נדבר על כך כי איני חושב שבמדינה הקטנה יפן, מסורת וצורת הלימוד של אומנות זה נלמדת בדרך שונה... כלומר שונה מכך שהדור "הצעיר" לומד מה דור ה"זקן" (כאשר הפרש הגלאים הוא אינו בהרכח גדול משני דורות).

tanei 1

New member
לנועם שלום

לא בדיוק הבנתי מדבריך (יסולח לי על תפיסתי הקשה),באם אתה אתי או נגדי? שכן אם אתה נגד,אזי חלה איזו אי הבנה כנראה לפשר הדברים של שמוליק ושלי,מכל מקום,איחולי כל טוב מעומק הלב מאיש מלבין עם רוח צעירה-לאיש צעיר עם שיער מלבין שאינו קשיש, העיקר לקחת הכל ברוח טובה,איתן

noamrathaus

New member
נגד אף אחד...

אני לא נגד מישהו, אני רק מנסה להסביר שמכולם ניתן ללמוד... מצעיר ועד מבוגר... בעבודה שלי (מחשבים) לצעירים ו"זקנים" יש מה להציע, וכל אחד יכול ללמד אותך דברים שונים וחשובים.

tanei 1

New member
גם אני לא נגד אף אחד

אני בעד שויון,ונגד אנשים כדוגמת טובה סאן,שחושב שהקשישים והאנשים המלבינים צרכים ללכת לקרח כמו המנהג האסקימואי , כל טוב-איתן

tanei 1

New member
יפה שתיקה לחכמים...

בוקר טוב ושלום לכלם, מענין כיצד דברים מתפתחים, אני בסך-הכל הבעתי קול מחאה וטענה כנגד הכוונה להוציא ולסלק ממסגרת החוג וממפגשי הפורום את "הקשישים והאנשים המלבינים" ולתומי חשבתי שמין הראוי יהיה לגנות דברים אלו ואת העומד מאחוריהם, במקום זאת ניתנות דוגמאות מן התחרות לעיצוב בונסאי שנערכה בט"ו-בשבט: כיצד זכו במקומות הריאשונים אנשים צעירים ואף לא אחד מן הקשישים ובעלי שיער לבן... ???בברכת יום טוב-איתן

erezbt

New member
איתן....

נראה לי שקצת טעית בפירוש כוונתו של נועם בדבריו (ואני בטוח שנועם יהיה הסניגור הטוב ביותר של עצמו). מה שאני חושב שנועם ניסה לומר זה שבחוג חברים צעירים ומבוגרים כאחד ולראיה ציין את הזוכים בתחרות. אני לא חושב שמדבריו השתמעה ולו ברמז קל שבקלים, נימת זלזול בחברים המבוגרים שביננו. באמת שלא!

minigan

New member
דברי בלע וההתיחסות אליהם

שלום לכולם יושב בצד ובדרך כלל לא מתערב בעיניינים האלה אבל... לא חבל על האנרגיה שאתם משקיעים בהתייחסות רצינית...לדברי בלע ???! אביב בחוץ ויש המון דברים יפים לעשות ולראות ולעצב ולגזום. איתן, יש לי תחושה משונה שאוהבים אותך בפורום הזה...
אביב נפלא לכולם (גם לטובה סאן) יוסי

tanei 1

New member
יפה שתיקה,התכוונתי לעצמי

אני ממהר לציין שביפה שתיקה לחכמים התכוונתי לעצמי בלבד,ואני מקווה שאף אחד לא נפגע. אני מתנצל באם בכל זאת מישהו נפגע-איתן

tanei 1

New member
יפה שתיקה

אני מודה לכל המגיבים:ארז,יוסי ונועם-שמתי לב שכולכם משכימי קום וכפי שציין יוסי ממיניגן,אביב בפתח .וכדאי לנצל אותו להתבוננות ,הקשבה וטיפוח צמחי הבונסאי שלנו. וגם לטיולים בטבע.אני במסגרת טיולי לכוון עמק האלה ,כביש צובא ועוד,ביקרתי במשתלת קק"ל באשתאול והצלחתי לקבל שתילים של שקדיה,חרוב,אלה ארץ ישראלית,אלה ים-תיכונית,אלה אטלנתית ועוד. כמובן שהשתילים צעירים מאוד.אבל תמיד צריך להיות אופטימי ולקוות לראות אותם גדלים. יום מצויין לכולם-איתן

למעלה