שיער דליל בזנב

ponzik

New member
שיער דליל בזנב

אני יודע שהתקרחות של הזנב יכולה להיות אינדקציה למחלות
האם מדובר על התקרחות מלאה?
החמוס שלנו פונזי, מתנהג כרגיל ולא מראה שום סימני מחלה אבל השיער שלו על הזנב מאוד דליל - גם שנה שעברה בפרוות הקיץ שלו השיער על הזמב היה דליל (כנ"ל אצל אחיו, אוזי)
אבל השנה סתם נראה שהזנב עוד יותר דליל וממש אפשר לראות את הזנב עצמו מבין שיערות הפרווה שיש לו שם
האם זאת סיבה לדאגה? כדי לקחת אותו לוטרינר? לבדוק מה?
אני אנסה לעלות תמונה של הזנב מאוחר יותר...

Sweet Fantasy

New member
בדרכ התקרחות בזנב נפוצה בקיץ

בשל שומן שמצטבר שם, יש לנקות בקביעות עם צמר גפן טבול במים חמים זה עוזר לחידוש הצמיחה,
במידה וההתקרחות עולה לכיוון הגב ומחמירה יש לפנות לוטרינר, זה יכול להעיד על מחלת האדרנל.

dreshard

New member
התקרחות בזנב בחמוסים

נובעת מעליה בריכוז הורמוני המין בדם, שעוצרת את התפתחות השערות וגורמת להתקרחות אופיינית המתחילה בזנב אצל חמוסים.

נורמלית - בעונת קיץ אביב (בייחוד זכרים) ובייחום אצל נקבות. הולך ובא עונתית. לעיתים נשאר לאחר כמה מחזורים בייחוד אצל זכרים לא מסורסים.

לא נורמלית - מחלה באדרנל - ייצור לא מוגבר ולא תקין של הורמוני מין בגלל רקמה לא בריאה או גידול בבלוטה.

kushicat1

New member
זה בעיה באדרנל

אצל החמוס שלי זה הופיע רק בזנב
עושים אולטרא סאונד כדי לוודא ואז או שמנתחים ומוצאים את האדרנל או שיש זריקה פעם בחודש

WTR

New member
אני לא וטרינרית, אבל לפי מה שאני יודעת

מוציאים את האדרנל רק אם הוא הופך לסרטני
הטיפול במחלה הקיים בארץ הוא זריקות מדי חודש אשר מאזנות את ההורמונים בגוף החמוס (האדרנלים גורמים לייצור מוגזם של הורמונים)
עם טיפול נכון ומסור החמוס יכול לחיות את חייו וזה לא מחלה סופנית
אבל חשוב לעשות בדיקות תקופתיות ולתת זריקות
כדי לאבחן צריך לבצע אולטרסאונד ובדיקות דם

שיער דליל בזנב לאו דווקא אומר שמדובר במחלת אדרנל אבל חשוב לקחת לוט' ולבדוק
יש כאלו שאומרים שזה סימן מקדים לכך שבעתיד החמוס יחלה בזה, אך עד שהמחלה "מתפרצת" אין ממש מה לעשות, פשוט לעקוב ולהיות עם היד על הדופק

למעלה