שיעור על רגל אחת

הצבעוני

New member
שיעור על רגל אחת

האם מישהו יכול על רגל אחת יכול להסביר לי איך להשתמש באקריליק{שכבות,שקיפות)על בד\נייר ואיזה חומרי עזר נוספים, עד עכשיו השתמשתי בגואש ומים.תודה מראש למשיבים

Debussy

New member
זה כמו לבקש

שילמדו אותך שחייה בהתכתבות ... זה דבר שנראה לך הגיוני ???????!

SC

New member
תראה בסה"כ DEBUSSY

צודק במאה אחוז. שחיה כמו ציור מלמדים ע"י כך שמראים ולומדים מהתבוננות, אבל בוא ננסה לתת לך כמה טיפים ממש על רגל אחת. ראשית צבע אקריליק הוא צבע על בסיס מים ולכן חומר עזר חשוב הוא מים. אני נוהג להפריד בין מכחולים לציור שמן מים ואקוורל אבל בחירה שלך. מה שאני לא עושה אף פעם הוא שימוש במכחולים לצבעי מים בצבעי שמן. תכונה מאוד חשובה המהווה חיסרון ויתרון כאחד היא קצב התיבשות החומר. החומר מתייבש מהר מאוד ושוב גם כאן זה מותנה בעובי השכבות ובמזג האויר. לכן אם אתה יוצא לצייר בחוץ ביום חם צפה עינוי, הצבע לא ממש ישתף פעולה. ניתן לעבוד בכמה שכבות שתבחר, אפשר שקופות ע"י דילול במים ואפשר שכבות עבות יותר. אם יש עוד דברים שלא אמרתי ובכל זאת חשוב לך לדעת תשאל, תפרט. תעבוד קצת עם החומר ותחזור לשאול, אני אשמח לעזור. שולי

ננהננה

New member
תוספות

צבע יוצר אפקט אחר לגמרי כשאתה משתמש בשכבות לעומת ערבוב לפני הצביעה. זה פשוט נראה משהו אחר. לשכבות אפשר להשתמש בשכבה דקה של צבע מלא (לא מדולל במים) או בצבע מדולל לפי הרצון שלך או במעט צבע וכמעט "יבש", מה שהורס מכחולים ביסודיות אבל נותן דברים יפים שאי אפשר להשיג בדרך אחרת. כל אחד מהם יתן אפקט אחר. את האפקט של השכבות האלו אי אפשר לתאר, חייבים לראות אותם כי ציור זה לא מילים זה מראה אז בלתי אפשרי לתאר את ההבדלים במילים. אבל יש הבדלים מהותיים. דבר נוסף הוא שהאקריליק משנה גוון כשהוא מתייבש. כלומר הוא נהייה כהה יותר ומשנה מעט את הגוון אחרי הייבוש אז ליצור את אותו גוון בדיוק מערבובי צבעים זה מאוד מאוד קשה כי אתה פשוט רואה מולך צבע יבש בגוון מסויים ואם תרצה לשחזר את הצבע כדי להמשיך לצבוע באותו צבע בדיוק, אתה תיצור צבע כהה מדי ובגוון שונה מעט וזה יבלוט במיוחד במשטחים גדולים של צבע אחיד. אני מכינה לי תמיד כמות של צבע מעורבב בגוון היסוד שאני משתמשת (תלוי בטכניקה שלך) שיהיה תמיד מוכן לשימוש עתידי באותו ציור בשביל להמנע מהבעיה הזאת. עוד דבר הוא שישנם באקריליק גוונים אטומים וגוונים שקופים (משפחת ה thalo אם אני לא טועה באיות הם השקופים ויש עוד עם האופי הזה) ואלו פשוט פגמנטים מסוג אחר כנראה שיוצרים אפקט אחר לגמרי. גם האולטרמרין באקריליק האיכותיים הוא בעל איכות שקופה למחצה ולכן שכבה עבה מאוד ממנו תתן כחול מאוד מאוד כהה, כמעט שחור בתנאי ראות רגילה. עירבוב עם טיפטיפה לבן שובר את השקיפות הזאת ונותן את הצבע המלא והצלול של האולטרהמרין. כחול קובלט הוא כחול אטום למשל. לערבובים של צבעים אני מציעה להשתמש בגוונים השקופים (גם המג´נטה הוא שקוף) ולמשל בשביל ליצור סגול אני מעדיפה לערבב מג´נטה עם אולטרהמרין וטיפונת לבן לעומת ערבוב של קדמיום (אדום) עם קובלט כחול שנותן מין סגול-חום-אפור (דומה לצבע שבור). כעקרון צבעים בוהקים יותר יתקבלו מערבוב של פיגמנטים בעלי שקיפות עם מעט לבןלעומת צבעים עכורים יותר שיתקבלו מערבוב של פיגמנטים אטומים יותר. אני אוהבת צבעים בוהקים אז אני אוהבת לערבב עם השקופים, אתה תבחר במה שאתה אוהב. ככה שצריך להכיר את ההתנהגות של כל פיגמנט מעבר לגוון הנראה שלו כשהוא לבד, כי כשאתה מערבב פיגמנטים הם יוצרים דברים שונים ולא חשוב רק אם זה כחול ואדום אלא גם איזה פיגמנט של כחול ואדום. ניסוי נחמד שמלמד אותך המון על הפיגמנטים השונים הוא לצייר בלי להשתמש בשחור ולבן בכלל. ליצור את כל אלו כמיטב היכולת רק על ידי שימוש בפיגמנטים השונים בערבובים שונים. מציעה לך שתמיד יהיו לך הצבעים הבסיסיים הבאים: שחור, לבן, כחול אולטרמרין, כחול קובלט, אדום קדמיום (אני אוהבת את הכהה) צהוב קדמיום (שהוא צהוב בעל גוון חם) ומג´נטה. יש אקריליק של רמברנדט שהוא מעולה אבל גם יקר. זהו, לא יכולה לחשוב על עוד דברים שאפשר לתאר במילים. פשוט תתחיל ותנסה ובהצלחה (ותהנה... :) )

ננהננה

New member
עוד תוספות

שאלת לגבי בד ונייר. אני לא מציירת בכלל על נייר עם אקריליק. אבל אולי תרצה לצייר על קרטון ביצוע, על לוח עץ או על בד. על מנת להכין את המשטח שלך לציור יש לצבוע אותו תחילה בשכבת יסוד (אלא אם כן אתה קונה קנווס מוכן, אני תמיד מכינה הכל לבד, גם את המסגרת) אם אתה רוצה להכין בד לבד אתה קונה בחנות בדים בד שנקרא בד ערבי או קנווס עדין. מותח אותם על גבי מסגרת חזקה מכל הכיוונים ובצורה אחידה, מתיחה חזקה ככל שאתה יכול. מהדק את הבד למסגרת בעזרת נעצים. כשהבד מתוח טוב טוב אתה ניגש לצביעת היסוד. אותו דבר צובעים על גבי קרטון ביצוע או עץ: 1/3 כמו מים 1/3 כמות דבק פלסטי 1/3 כמות סופרקריל מערבבים טוב עם מקל וצובעים (עם מברשת צבעים רחבה) לפחות שתי שכבות שתי וערב את הבד כשנותנים זמן לייבוש בין שכבה לשכבה (משהו כמו חצי שעה-שעה בשמש) עושים עוד שכבות יסוד לפי הצורך. השכבת בסיס הזאת נקראת "גרוּנד". והצבע יושב עליה טוב. אם אתה קונה בד מוכן אתה כמובן לא צריך לצבוע בשכבה הזאת כי זה כבר מוכן. לגבי מכחולים, אז משתמשים לרוב במכחולים שטוחים אבל בטח שאתה יכול להשתמש במה שנוח לך. הסיבים של מכחול אקריליק הם גמישים אבל לא רכים כמו לצבעי מים. תשאל בחנות והם יראו לך את סוג המכחולים לאקריליק אתה כבר תראה איזה אופי יש להם. אפשר כמובן להשתמש בשפכטלים אם אתה אוהב ובכלל במה שאתה רוצה. זהו.... כמה כתבתי

pomelit

New member
וואו../images/Emo70.gif

ממש עשית לי חשק לצייר... אני אשב בשקט עד שזה יעבור

עטרה ב ט

New member
ננה כמה שאלות ../images/Emo13.gif ו../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

איפה את קונה את העץ למסגרות ? איפה את קונה את הבד ואיזה בד זה ? קניתי לפני כמה ימים בלוק דפים לציור אקריליק, מה החסרונות ? יש דברים שכדאי לקחת בחשבון ? האם דיברת על צבעי ואן גוך ? האם את מערבבת צבעים עם מקל ? איזה מקל ?

ננהננה

New member
תשובות לעטרה

עץ למסגרות אני קונה בהום סנטר או כל חנות לבית ולגן או פשוט חומרי בניין. אני קונה לייסטים מעץ בהיר (נדמה לי שזה אורן) בעובי של 1-1.5 ס"מ וברוחב של 4 ס"מ בערך. זה לייסטים באורך של שני מטר ככה שאפשר להכין מסגרות עד הגודל הזה מהם (2X2 מטר). כשאת מכינה את המסגרת צריך לעשות לה תמיכות בצורת משולשים בצדדים (אני מצרפת שרטוט). את הבד אפשר להשיג בכל חנות בדים כמעט. הוא נקרא בד ערבי (כן ככה קוראים לו) והוא מין בד די גס אבל דק וחזק ויש לו צבע קרם (מאוחר יותר הלילה אולי אני אצלם חתיכת בד כזה שתוכלי לראות). הוא גם זול מאוד וטוב ושימושי גם למי שמכין חמין בשקיות בד :) הטוויה של הבד הזה היא טווית שתי וערב. הבד שנקרא קנווס הוא לבן לגמרי ועבה יותר והטוויה שלו היא אלכסונית. אני לא אוהבת להשתמש בבד שנקרא קנווס כי הטקסטורה שלו בולטת מדי אבל יש אנשים שמעדיפים אותו. את הקנווס גם קשה יותר למתוח על המסגרת. החסרון של הבד הערבי הוא שלפעמים קונים כזה באיכות לא טובה ואז יש מין פקעות קטנות של סיבים (מעט) שנשארות בולטות אפילו דרך שכבת הגרונד ואז לפעמים זה יוצר מין הפרעות במשיכות מכחול קריטיות ועדינות. בבד קנווס אין כזה דבר. אני לא מציירת על דפים כי הדפים מקבלים מין גלים כאלו. שוב זה תלוי בכמויות מים שמשתמשים בהן. לצייר עם אקריליק על דפים זה טוב למי שמצייר עם אייר ברש או למי שמשתמש במעט מאוד צבע ומים. אבל אני לא יודעת איזה דפים יש לך יכול להיות שהם יהיו מצויינים בשבילך. מציעה לך מכל הלב לנסות לצייר על בד את לא תרצי לצייר על משהו אחר אחרי שתנסי. גם לפי העבודות שהעלית לכאן עד עכשיו נראה לי שדפים פחות מתאימים לך בגלל כמות הצבע. לצייר על לוח עץ זה תענוג גדול כי הוא חלק כל כך, אבל כמובן שזה יכול להיות גם חסרון, שוב תלוי מה הסגנון שבו את מציירת. חסרון של ציור על לוח עץ הוא המשקל הגדול. אבל את הציור האחרון שלי ציירתי על לוח עץ וממש מצא חן בעיני. הצבעים שדיברתי עליהם הם צבעים שנקראים רמברנדט. מין שפופרות לבנות עם עיטור כחול של מין חצי פרח. אלו צבעים ממש מעולים. פעם הייתי משתמשת רק בהם אבל מאז שהתחלתי לצייר שוב אני משתמשת בצבעים אחרים, זולים יותר ופשוטים בשביל הגוונים הבסיסיים ובשביל גוונים מיוחדים יותר אני קונה לפי מה שיפה בעיני כי לכל חברה יש מגוון צבעים אחר ולרוב ככל שהחברה המייצרת היא יותר "איכותית", אז יש להם יותר גוונים שכמובן מאפשרים יותר דברים. ואני חופשי מערבבת בין צבעים של חברות שונות. אני לא מערבבת צבעים עם מקל אבל אם הייתי מערבבת עם מקל הייתי משתמשת במקל במבוק או ענף חלק של עץ או בסכין מטבח פשוטה חלקה, כי הדבר היחידי שחשוב זה שהמקל לא יהיה מתפורר ולא יזרוק סיבים לתוך הצבע. אבל הכי נוח לערבב עם המכחול. לערבוב של הגרונד אני משתמשת במקלות עץ העגולים החלקים האלו שאפשר גם לקנות בהום סנטר או בסתם ענף חלק כשאני לא מוצאת את המקלות שלי (בלגאניסטית...) שכחתי להגיד שאפשר להכין גרונד בכמות גדולה ולשמור בצנצנת אטומה ולהשתמש כל פעם שצריכים. זה נשמר ממש שנים אם המכסה סגור טוב וצריך לזכור לערבב טוב לפני השימוש כי המים צפים והחומרים הכבדים שוקעים לתחתית. ובקשר לשאלה אם יש דברים שכדאי לקחת בחשבון אז תגידי לי על איזה כיוון את מדברת אז אני אוכל לדעת אולי, כי לא כל כך הבנתי למה מתקשרת השאלה. דרך אגב, אם את גמרת ציור על בד ולא בא לך להכין מסגרת עץ חדשה, או שאת צריכה למשל לשלוח את הציור לאיזה ארץ אחרת או פשוט להעביר אותו איכשהו והגודל שלו גדול מאוד בשביל תעבורה רגילה, אז מורידים את הנעצים ופשוט תולשים את הציור מהמסגרת ומגלגלים אותו ושולחים. ואז אפשר שוב למתוח בד על המסגרת וכו´. ואת הציור שהורדת אפשר לתת למיסגור (הממסגר מדביק את הבד תוך מתיחה על איזה משטח ואין שום בעיה). רק חשוב לא לשמור אותו מגולגל יותר מדי זמן כי הוא מקבל את הצורה.

ננהננה

New member
יודעת מה,

מחר אני תכננתי להכין מסגרת לציור חדש, אז אני פשוט אתעד שלבים חשובים בהכנה וגם במתיחה של הבד וזה יעזור מאוד להבין איך עושים את זה. ננה

למעלה