שיעור ספרות אחרון

פלגיה

New member
שיעור ספרות אחרון

וגם שיעור תנ"ך. זה מה שהיה להם בכיתה ט'. יש אמנם עוד שבועיים עד סוף השנה, אבל המבחנים הסתיימו, התעודות נכתבות, הכיתות הגבוהות כמעט לא נמצאות, בגלל הבגרויות. כך שלבית הספר אין כל כך דרך להשאיר את כיתות ט' בתלם. אז מה עושים? פעילויות, התנדבויות, משחקים, שחרורים מוקדמים. כמעט אין לימודים, והבלגן חוגג.

EFRATY10

New member
תמיד אחרי חופשת פסח קשה לילדים לחזור לתלם,

הם כבר מרגישים את החופש הגדול באוויר.

פלגיה

New member
אז בעצם מוותרים על חודשיים לימודים

זה מה שאת אומרת. לפי זה אולי כדאי להתחיל את החופש הגדול בפסח.

EFRATY10

New member
אני אומרת מה שעובר בראשם של הילדים.

לא אמרתי שצריך להתחיל את החופש הגדול בפסח.

פלגיה

New member
השאלה אם צריך להשלים עם זה

כי נראה לי שבבית הספר התייאשו.

אני מכירה כמה מורות שהיו שמחות לסיים

את השנה מייד אחרי פסח. גם לתלמידים יש תחושה של "סוף שנה" וגם המורות (אלו שאני מכירה) מחכות ל"סוף השנה". מצד אחד דוחסים מהר חומר שלא הספיקו ללמד ומצד שני עסוקים בחזרות למסיבות הסיום.

KallaGLP

New member
אם החופש הגדול היה מתחיל בפסח

הלימודים בפועל היו מסתיימים בפורים, ואולי אף קודם.

פלגיה

New member
גם נכון ../images/Emo4.gif

אז אולי צריך לקצר בחודש את החופש הגדול. אני גם לא מבינה למה אי אפשר לתת תעודות כשכבר חופש. כך יהיה מתח לימודי עד היום האחרון ללימודים, ואת התעודות ישלחו בדואר אחרי שבועיים.

KallaGLP

New member
לא תודה ../images/Emo3.gif

החופש שלהם הוא גם מנוחה בשבילי, מההסעות הבלתי נגמרות, מבדיקת שיעורי בית, וכו'. לגבי תעודות - מסכימה איתך. היום בכלל כל הציונים מתעדכנים און ליין, אז זה לא שהתעודה יכולה להפתיע מישהו.

גילור

New member
ממש לא בסדר. גם אצלנו זה קורה. ויש התקוממות

של המנהלת. אני יכולה להגיד שיש גרעין של מורים שממשיכים ללמד. כך צריך להיות. אחרת זה בעיני זלזול בזמן שהתלמידים משקיעים בלהגיע לביה"ס ולהיות בו.

גילור

New member
בעיני, עצוב מאוד שהמנהל מסכים עם זה.

נכון, פעילויות חברתיות הן דבר מבורך, אבל כשהן באות במשך השבועיים האחרונים נטו ע"ח הלימודים, הן בעיני זלזול בזמן של התלמידים המשקיעים ומגיעים לביה"ס. אין שום סיבה ששבועיים לפני סוף שנה"ל יפסיקו לגמרי ללמד. זו פשוט מריחת זמן.

ענבאך

New member
אצלנו בחטיבה,

העשרה ימים האחרונים היו מוקדשים לימי כיף, כמו בריכה וטיולים, כי ידעו שזה סתם בזבוז להשאיר אותנו בכיתות...

למעלה