שיעור יתר

שיעור יתר

מגיל 19 אני סובלת משיעור יתר בסנטר ובצואר. שאותו אני מורידה בעזרת פינצטה. לקחתי במשך 4 שנים גלולות דיאנה שלא הועילו. הרופא נשים שלי טוען שלא קיימת בעיה הורמונלית נשית. האם עלי לפנות בנושא לאנוקרינולוג או שמספיק לנושא שיעור רופא נשים? האם הורדת שיער בפנים ע"י פינצטה גורמת להתרבותו או לשערות עבות יותר? האם כדורים בנושא גורמים לבעיות בריאותיות אחרות? (תופעות לואי?) האם תכשיר מינוקסי לנשירת שיער מגביר את תופעת שיעור היתר בפנים? מבקשת המלצתך לטיפול בבעית שיעור יתר, ואיזה דרך אתה ממליץ להורדת שערות מהסנטר והצואר?

שיעור יתר

שלום אביבי, יש לך כאן הרבה שאלות. אנסה לענות על כולן. ראשית, בהחלט אני מציעה לך בירור אנדוקריני מקיף, רופאי נשים בד"כ מסתפקים בבירור די מקוצר. ברוב המקרים זה אינו משנה כי בסופו של דבר הטיפול הוא די דומה, אבל בכל זאת רצוי לדעת מה הרקע לא? לגבי הגלולות, אין כל תרופה ללא תופעות לוואי. גם לגלולות יש תופעות לוואי, אבל לרוב הן נסבולות היטב. אם גלולה אחת לא מתאימה יתכן שאחרת תתאים לך. מריטת שיערות בפינצטה אינה גורמת לצמיחה מוגברת, למרות שיש כזה מיטוס. בד,כ נשים מתחילות למרוט שיערות כאשר מתחילה הבעיה, זו הולכת ונעשית יותר חריפה כך שנותר הרושם שהתופעה מגבירה בעקבות הפעולה אבל לא כך הדבר, לפחות לפי הספרות שלנו. לגבי המינוקסי, בפרוש תזהרי. התכשיר הפעיל היה בתחילה תכשיר לטיפול בלחץ דם גבוה, הוא הפך לתכשיר לטיפול בנשירת שיער לאחר שהתברר שהוא הביא לצמיחת שיער בפנים. על הבקבוק מצוין בפרוש שיש להזהר שלא ינזל לאזור הפנים. יתרה מזו, נשים מוזהרות שלא להשתמש בריכוז הגבוה השמור לגברים. ראי הוזהרת! מקווה שעברתי על כל הנקודות.

למעלה