שיעור יתר

mom102

New member
שיעור יתר

ביתי בת ה 5 סובלת משיעור יתר בכל הגוף. ביצענו בדיקות הורמונליות והכל תקין (זה הוגדר כגן אתני) רציתי לדעת ממישהו שהתמודד עם זה, מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה בהתמודדות. חשבתי על חימצון השיער לפחות על לגיל שאפשר להוריד. רציתי גם לשמוע חוות דעת על הורדת שיער עם שעווה בגיל כזה מהפנים - למי לפנות לייעוץ. תודה

בעיה

אני דווקא הייתי פונה למשהו יותר ארוך טווח. הבעיה הזאת כניראה לא תחלוף בקרוב ולכן מריטות וחימצונים יעיקו על הילדה באופן קבוע וידרשו ממך פעולות בכל תקופה קצרה. אני הייתי מבררת על משהו כמו לייזר. יש כל מיני מכונים לליזר וצריך לבדוק אם הטיפול יכול להתאים לילדה בגיל צעיר כל כך. בנושא של ייעוץ למריטת שיער כדאי לך לברר אצל קוסמטיקאית שמטפלת גם בילדים. ברור שהבעיה לא רק אצלכם ושיש עוד כאלה. או סתם קוסמטיקאית טובה ומנוסה במיוחד. אפשר גם להתייעץ עם רופא עור ולברר על חימצון או טיפולים חיצוניים אחרים. בהצלחה

mom102

New member
תגובה

תודה על התגובה. לייזר בגיל הזה לא מומלץ, מה גם שבגיל ההתבגרות למרות הלייזר יש צמיחה מחדש. לכן חשבתי על כיוון של חימצון, עד לגיל ההתבגרות. יש לך המלצה על קוסמטיקאית? תודה

השאלה היא מי סובלת

האם הילדה רואה בכך בעיה, האם מקבלת תגובות מחברות? או שזה יותר מפריע לך. אני ממליצה לחנך את הילדה לקבל את השיעור שלה כחלק ממנה, כמו שאצל אחרים יש אף לא יפה או כל דבר אחר. ילדה עם בטחון עצמי שיהיה לה דימוי גוף חיובי והערכה עצמית גבוהה, תהיה מסוגלת לקבל את מי שהיא ולראות את עצמה כאדם. אני לא בעד התעסקות יתר עם הגוף ועם מה שהטבע נתן לנו, בעיקר לא בגיל כה צעיר ולהפוך זאת לעול ומקור דאגה ובושה.

mom102

New member
תגובה

כאשר הילדה באה ושואלת אותי אם ישארו לה שערות על הידיים כשתהיה גדולה, נקראה לי שזה מפריע בעיקר לה. אז כמובן עניתי לה ואמרתי לה שכן, וכשהיא תהיה גדולה אפשר יהיה להוריד את השערות, כמו שאני עושה. היא התחילה לבכות, שהיא לא רוצה שיער.... עוד הייתה פעם (לפני שנה - כשהייתה בת 4) שהיא ביקשה ממני להוריד לה את השערות בידיים, כמו שהורידו לחברות שלה, כמובן שלא הורידו לחברות שלה, החברות שלה לא שעירות. כמובן שנעשית עבודה של העצמה, היא ילדה מלאת בטחון עצמי, ואני לא רוצה שזה יפגע, אם יש אפשרות לעזור פה, אז למה לא. זו ילדה שבאה מבית תומך, חם ואוהב - לה שהשיער יפגום בזה.

אני שמחה שהילדה עם בטחון

ואין לי ספק שהבית תומך, חם ואוהב - אפשר לראות את האכפתיות שלך בכתוב. הילדה רואה אותך מורידה שערות ומבינה שהשערות זה משהו לא טוב, בוודאי גם שמעה אותך מדברת על כך ובוודאי הבינה את ההתייעצות עם הרופא. ברור שהילדה כבר רוצה "להיות גדולה" והורדת שיער קשור בהיותה גדולה. לי יש שערות די ארוכות על הידיים וכשהייתי בתיכון וחברות שמו לב וצחקו, שאלתי אותן אם הן רוצות לעשות לי צמות. צחקנו יחד ובזה הסיפור נגמר. טוב, בזמני לא היה מקובל להוריד שיער מהידיים.

b o t t e n

New member
תגידי לה שזה פרווה.

ככה הבת שלי החליטה, ויש לה פלומה עדינה. היא אגב מתפלאת למה אני מורידה את הפרווה שלי ומאחלת לעצמה אחת כמו של אבא

נומלה

New member
הגיל פה הולך ויורד

המתיעצת הקודמת היתה אמא לבת 8. בגיל 5 תתיעצי עם רופא ילדים. זה גיל מאוד מאוד צעיר ולקוסמטיקאות אין הרבה הכשרה לטיפול בגילאים כאלה והן אינן יודעות את כל הבעיות שיכולות להתפתח. בכל מקרה כדאי לדעתי להתמקד בהעצמת הדימוי העצמי של הילדה במקום בשיער שלה.

b o t t e n

New member
קחי בחשבון שבאופן כללי יש שיעור יתר, יחסי אצל

ילדים כיום. ככה"נ נובע מאוכל מתועש.

אנילה1

New member
אפשר לגלח את השיער, זה לפחות טיפול לא מזיק

וזה לא נכון ששיער צומח יותר בגלל גילוח. אני הייתי מגלחת שנים את הרגלים, והשיער לא צמח יותר. לא אהבתי מריטה עם שעוה, זה כואב, ופוגע בעור. יש גם משחה לגילוח שבה משתמשים הדתיים במקום לגלח עם סכין שזה אסור. אבל לא יודעת איך זה משפיע על ילדים.

b o t t e n

New member
כאין פעילות הורמונלית, או כשיש נמוכה אז באמת

השיער צומח פחות, הקרם באמת יעיל. אבל בשאלה היא אם יש לבת חמש מה להתעסק עם זה.

למעלה