שיעורי בית

דורשנית

New member
שיעורי בית

בני בכתה ד מקבל לבית הספר 3/4 כדור, כשהוא חוזר מבית הספר הוא יכול לשבת על שיעורי הבית לא יותר מ-10 דקות ואז הוא קופץ במקום, משתולל, רוצה שאקריא לו תשובות, בקיצור הפתיל נגמר לו והוא רוצה רק שאעזור לו ואומר לו את התשובות וכשאני לא מסכימה מתחילים עימותים. מה הורים בעלי ניסיון עושים? אני עובדת עיצות וניכנסת איתו לעימותים כמו עם לא תסיים ש.ב. לא תלך לחוג, או לא תיראה טלויזיה ואני שונאת מצב זה איך זה אצלכם? עם שיעורי הבית האם נותנים עוד כדור? האם נותנים כדור ארוך טווח? ואם כן אז מה קורה בנושא האוכל?

b a r b a i m a

New member
דורשנית שלום. בהחלט יש פתרונות

אבל מה שלא יוחלט חייב להיות באישור הרופא. יש אפשרות לתת לו עוד חצי כדור-כדור כשחוזר מביה"ס (לאחר א.צהריים) שיוכל להכין שיעורי בית, ללכת לחוגים, חברים ושיהיה לו טוב. ויש אפשרות לתת כדור ארוך טווח. יש את ה-LA/AR ל-8 שעות ויש את הקונצרטה ל-12 שעות. זה כבר תלוי בילד/בכל/ברופא שלכם. אצלנו המצב שונה מאצלכם-מכיוון שהילד שלי מקבל קונצרטה ל-12 שעות, ומאז החיים שלנו נפלאים (במיוחד של הילד).לגבי האוכל-לומדים להסתדר. מקפידים על ארוחה טובה בבוקר, ולמזלי-עם הזמן הילד שלי למד לאכול במהלך היום. לא הרבה-אבל אוכל. ובערב-מקפידים על ארוחה טובה הכוללת ירקות, לחם, בשר/עוף/דגים (עוד מזל שהילד שלי אוכל מה שנותנים לו...) בהצלחה.

b a r b a i m a

New member
סליחה טעות לא AR אלא SR

עוד טעות
תלוי בילד/בכם/ברופא

zivadina

New member
הצעות ועצות

קודם כל, יש הרשאה גורפת לתת ריטלין שישפיע עד 12 שעות ביממה. כך שאם הילד מקבל ריטלין "רגיל" בבוקר, שמשפיע עליו ל-4 שעות, את יכולה להוסיף את אותה המנה גם אחר הצהריים, לפני השעה 16:00. כך הילד יהיה מרוכז גם בשעורי הבית. כדורים ארוכי טווח הם ל-8 שעות (SR, LA) או ל-12 שעות (קונצרטה). צריך להתאים כדור לפי משך הזמן שהילד צריך, ולהקפיד לא לעבור את ה-12 שעות השפעה ביממה. בנושא האוכל: דואגים לתת ארוחה מזינה בבוקר, לפני הכדור, ובערב, אחרי הכדור. רוב הילדים משלימים את החסר בערב, עם יותר מארוחה אחת. העתקתי את שאלתך לשרשור יועצי בית הספר, כדי שיתנו לך טיפים התנהגותיים לשעורי הבית. ייעוץ רפואי (ותרופתי) ניתן אצלנו בכל סוף שבוע. השבוע זה יהיה ד"ר איתי ברגר, נוירולוג ילדים בכיר מהדסה הר הצופים, שייעץ כאן ביום ו' לפני כניסת השבת. שרשור השאלות אליו ייפתח ביום ה' בערב.

alongili

New member
לילד...

כל מה שרצית לדעת על שיעורי בית ... מי אחראי על הכנת שיעורי הבית ? שיעורי הבית ניתנו לי ולכן אני האחראי היחידי להכנתם . מתי אכין שעורים? אקבע שעה קבועה או זמן קבוע להכנת השיעורים איך אזכור להכין את שיעורי הבית? - אם אני לא זוכר, אבקש בהתחלה מהורי להזכיר לי - אשתדל מאד מהר לזכור להכין את שיעורי הבית. עם מי אכין את שיעורי הבית? שיעורי הבית ניתנו לי ולכן אכין אותם לבדי (ללא עזרת ההורים) אלא אם נאמר שיש להכין את השיעורים בזוגות או בקבוצה.. מה אעשה אם לא אבין משימה או שאלה? - אקרא שנית - אבקש מההורים שיסבירו לי את המשימה. (לא שיענו במקומי את התשובה) - אתקשר לחבר מהכיתה, ואבקש ממנו שיסביר לי מה אעשה אם לא אדע את התשובה? - אקרא שוב את השאלה עד שאבין אותה, ואחפש תשובה בחומר הנלמד/הנדרש. - אם לא אמצא תשובה, לא אענה על השאלה . מה אעשה אם לעיתים קרובות לא קל לי בהכנת שיעורי הבית. חשוּב שהמורה תדע שלא קל לי, לכן אגש אליה ואספר לה או אכתוב לה במחברת הקשר שלנו.

למעלה