שיעורי בית

שיעורי בית

הבן שלי בכיתה ו' כיתה רגילה, ילד חכם והכל, אבל מה? לא מצליח להכין שיעורי בית לבד, בכל המקצועות עם חומר עיוני (ג"ג, היסטוריה, תורה, ארץ מולדת וכדומה), וגם ללמוד למבחן במקצועות הנ"ל הוא חייב שאני אלמד אותו! הילד מאוד חכם, אבל בשביל שהוא יצליח להושיב את הטוסיק שלו במקצועות האלו, הוא צריך את הסיוע שלי. כל הכנת שיעורי בית, מלווים בדיבובים אינסופיים מצידי, תלונות אינסופיות מצידו ולבסוף תמיד יש גם התכתשויות מילוליות בינינו. זה הולך ונהיה יותר קשה וקשה, זה כבר לא שיעורים של כיתות נמוכות, זה שיעורים של כיתה ו', ואני פשוט כבר לא מסוגלת להכין איתו, ואין לי כסף להעסיק מישהו שיכין איתו שיעורים. ובכלל אם זה ככה קשה לי עכשיו מה יהיה הלאה? אין לי כוח לזה יותר! אני מודה! בנוסף, אני מפחדת שמרוב כל החיכוכים בינינו על נושא הלימודים, אני אקלקל את כל הקשר הטוב שיש לי איתו, כי שנינו עייפים כבר מזה.

05 מיכל

New member
שלום בייבי וברוכה הבאה!

הילד שלך נשמע לי נורא מוכר. את בטוחה שהוא שלך ולא שלי? עכשיו ברצינות: האם הילד שלך מקבל רטלין? אם כן - אולי כדאי לתת לו עוד אחד אחה"צ, בשביל שיעורי הבית. אם לא - ייתכן שהוא מתעייף יותר מדי מיום לימודים ללא רטלין, ואין לו כוח אחה"צ לעוד לימודים. במקרה זה הייתי שוקלת להתחיל רטלין. זה לא שאני חושבת שכל הטיפול מתחיל ונגמר ברטלין, אבל אצל הילדים שלי זה שינה כל כך הרבה (כולל רטלין לשעות הבוקר שהשפיע על התפקוד אחה"צ, כי הילדה פחות מתעייפת בבוקר!) שאני בהחלט חושבת שכדאי להתחיל מזה. דרך אחרת אפשרית היא עיצוב התנהגות; אבל לפי התיאור שלך יש לי הרגשה שזה לא יהיה הוגן כלפיו לפני שהוא מקבל עזרה ממשית שתפחית מהמאמץ שכל זה דורש ממנו. בהצלחה!

הוא מקבל ריטלין SR

והאמת שנראה לי שזה כבר מינון שלא מתאים לו, אז קבעתי תור לנוירולוג... אבל העניין הוא שאני באמת חוששת שאין לו אסטרטגיות למידה, והוא חייב לרכוש אותם! באמת תודה לך מיכל על תהגובה שלך!

הכי מצחיק בעניין הזה

שאני מרגישה שזה כמו שידור חוזר... אני בעצמי מעולם לא ידעתי איך לומדים, למבחנים הייתי מצמצמת וממקדת את החומר ולומדת בעל פה את מה שנשאר, חומר עיוני היה בשבילי סיוט... בגרות בהיסטוריה ובאזרחות מעולם לא הצלחתי לעשות... אז איך אני, שאינני יודעת בעצמי יכולה לעזור לו בנושא הזה? יש לו מבחן ביום ראשון בהיסטוריה על 40 עמודים בספר, האמת? פתחתי את הספר וחשכו עיניי! איך עושים את זה?

05 מיכל

New member
קודם כל מאזנים אותו תרופתית

גם לשעות הלימודים, ולדעתי גם לאחה"צ, לפחות לחלק מהימים בשבוע. אחר כך כדאי לראות אם עניין האסטרטגיות משתפר או לא. אם לא מסתדר - יש צורך בעזרה מקצועית בתחום אסטרטגיות למידה. בעיקרון יכול להיות שמגיע לו משהו מבית הספר, אבל בזה אני ממש לא מתמצאת. אני מקווה שעוד מעט ייכנסו אחרים שמתמצאים יותר באפשרויות בתחום הזה.

ללמוד אסטרטגיות למידה

הסיפור הזה של שעורי הבית כל כך מוכר,אין מישהו שיכול ללמד אסטרטגיות למידה? אני גם מכינה עם הבת שלי שעורי בית בכל המקצועות,וזה מטשטש את הגבולות עד איפה אני אמא ומאיפה אני מתחילה להיות מורה,זה כל הזמן גורם לחיכוכים.הייתי רוצה שהיא תלמד איך ללמוד,איך ניגשים להכנת שעורי בית לבד.

zivadina

New member
שאלה מצוינת לשרשור של דפנה זילבר

דפנה זילבר הוא מומחית לליקויי למידה העוסקת בפיתוח דרכי למידה. בכל מוצ"ש אנו פותחים שאלות אליה, והיא עונה ביום ב' בלילה. מציעה לכן להפנות אליה שאלות עם פרוט בעיות הלמידה של ילדיכן.

למעלה