שיעורי בית בקיץ

אתי77

New member
שיעורי בית בקיץ

קיבלתם? אתם מתכננים לשבת באופן קבוע? אנחנו נקבל 3 חוברות. אחת על אותיות כתב, אחת על חשבון, השלישית אני לא יודעת... אני מקווה שנצליח לבנות שיגרה שבה שנב רבע שעה עשרים דקות ביום... מה יקרה במציאות? אני לא יודעת...

אצלנו כבר התחילו ממזמן

הילדים שסיימו את החומר הנלמד כבר עברו לחוברות קיץ באופן כללי יש לנו הסכם עם הילד שעה ביום לעבוד בטוחה שזה לא ייושם כל יום

הוא בחופש בבית או בקיטנה?

אם הוא בקיטנה זה נראה לי קצת הרבה שעה ביום, לא? נראה לי שגם הילדים צריכים קצת חופש.

המורה של הסנדויצ'ית ביקשה שהילדים יעשו

חוברת אחת בחשבון לבחירתנו. אני חושבת שאני אקנה לה את החוברת חוקרים חשבון. אלו חוברות שאני אוהבת משום שהן לא סתם מתרגלות את החומר אלא הן נותנו כיוונים שונים להסתכל על המתמטיקה... אני גם רוצה להקפיד שהיא תקרא מדי פעם.

לא

קיבלנו המלצות על חוברות חופש - אבל לא הכרחי. הילדה קוראת היטב, כותבת מקסים ומבינה בחשבון. אני חושבת שנקרא יחד ספרים כדי להתאמן יותר, מתכוונת ללמד אותה כפל (לפחות עד 5-6) בע"פ. קצת חלילית (היא רוצה ללמוד) ואולי גם קצת אנגלית (אם היא תאהב). בחודש הראשון היא תהיה בקייטנה.

שרונית28

New member
אצלנו בגד המלצה - חוברת בהבנת הנקר וחוברת

בנושא חשבון והנדסה. המורות הצויאן מכתב לכל כיתות א' עם ברכת חופש נעים ועם בקשה שהילדים יעשו חזרה על החומר שנלמד בשנה שחלפה. יש רשימת של חוברות שממולצות על ידן, וכל אחד יכול לעשות בעקרון מה שבא לו.

מחשבות

New member
מתכנן להתעלם ככל הניתן. מה פתאום שיעורים

לחופש? אני בעונש?

גם הם לא בעונש - נכון? אני מאשרת לה לא

לעשות שום חוברת עבודה/שיעורים בחופש. בטח לא "לסיים" חוברות שנשארו בהן 8 עמודים ואין בהן שום מידע חדש שבלעדיו היא לא תסתדר בתחילת כיתה ו'.

אלינקה

New member
אצלנו כך:

בקשה שהילדים ינוחו יהנו וינקו את הראש צריכים לסיים את חוברת ליטף למי שנשאר יש המלצות לחוברות בחשבון למי שרוצה הם צריכים לקרוא ספר ולמלא דו"ח ספר מנוקד הילד שלי התחיל לקרוא את בון כאשר אני לידו ומתקנת את המילים אני לא חושסת שלזה המורה התכוונה אבל לי חשוב שהוא יקרא הוא צריך להפגש אם חבר מהכתה ויש שני מפגשים של הכתה בחופש עם ההורים בקיצור לא משעמם והוא עוד בקיטנה אל פי בקשתו

ד פ נ א

New member
קיבלנו רשימה ארוכה של חוברות מומלצות לקיץ

לפי דעתי זה מיותר לחלוטין, לא מבינה למה הם צריכים את זה, הרי במילא בכיתה ב' יעבדו איתם על החומר הזה עוד חודשים לפחות. האיש שלי אומר, שהם לא ישכחו את החומר שנלמד, וקצת להתכונן לשנה הבאה... אני לא רואה מצב שאני יושבת איתה, או מדרבנת איתה לשבת כל יום לעשות את החוברת. וכמה עולות החוברות האלו בכלל?

תלוי איזה... יש חוברות בעשרים, יש חוברות

בשלושים וראיתי גם חוברות באנגלית (לכיתות ד' נניח) בחמישים... אני קניתי חוברת אחת לכל אחת, כי הן ביקשו... עם הגדולה דוקא חשוב לי לעבור במשך החופש על לוח הכפל - היא עוד לא זוכרת אותו מספיק טוב, וקצת באנגלית... בכל מקרה אני לא מתכוונת לריב איתן על זה.

ד פ נ א

New member
השאלה היא , למה לא להוריד מהאינטרנט דפים בכל

יום על הנושא שאת רוצה לעבוד איתו?

זו גם אפשרות לא רעה בכלל...

באנגלית אני מעדיפה לקנות לגדולה חוברת שהולכת לפי תוכנית הלימודים שלהם, כך אני יודעת שאני משמרת את מה שהם למדו מבחינת אוצר מילים. בחשבון, בדיוק מצאתי אתמול, כל מיני משחקים אינטראקטיבים שמתרגלים את לוח הכפל וזה נראה לי הרבה יותר נחמד מחוברות.

נטלי22

New member
סער קיבל כמה תרגילים במחברת חשבון.

נופר (כיתה ד') קיבלה לסיים את חוברת האנגלית שלא הספיקו לסיים במהלך השנה, אבל היא עוברת בשנה"ל הבאה לכיתה אחרת אז אין לה מה לעשות את הדפים האלה. חוץ מזה לא קבלו שיעורים לחופש, ואת התרגילים בחשבון הוא בטח יסיים תוך שעה. אני חושבת שאם לא מדובר בתלמיד עם קשיים יוצאי דופן - צריך לתת לחופש להיות חופש אמיתי. ממילא בתחילת כל שנה חוזרים על החומר של שנה שעברה ומזכירים.

למעלה