הצעה לשיפור.
קצת נימוסים טובים לא יעשו רע, אלא ההפך, יביאו את המורה לרצון כנה לעזור לך. הדרך היחידה לגרום לאדם לעשות משהו היא לגרום לו לרצות לעשות אותו. שיפור קל : [שם המורה] שלום רב, אני מאוד אוהב שיעורי אנגלית, ולדעתי את מורה מצוינת, אבל יש לי בעיה קטנה שמפריע לי בשיעורים ומונעת ממני להפיק את המיטב מהשיעור ומעצמי. אני מודע לכך שאת נורא עסוקה, ואם תוכלי להקדיש מספר דקות מזמנך היקר אני אהיה אסיר-תודה על כך. יש לי בעיה, בעיה שמונעת ממני לקבל את המיטב מהשיעורים המצוינים שאת מעבירה. אני מגמגם, ואני נורא מפחד להשתתף בשיעורים. אני מפחד, ופשוט לא מצליח לדבר. אני עושה את מירב המאמצים כדי להתמודד עם הבעיה, אבל העובדה שאת מבקשת ממני לקרוא בשיעור רק מלחיצה אותי, וגורמת לי לחשוב בזמן השיעור לא על מה שאת מלמדת אלא על 'איך אני אתמודד עם זה שתבקשי ממני לקרוא'. עד עכשיו דרך ההתמודדות שלי הייתה להגיד שלא הכנתי שיעורי בית, אבל בדרך הזאת בעצם פגעתי בעצמי ובציון שלי, הבנתי שזאת טעות. נורא התלבטתי אם לכתוב את המכתב או לא, נורא חששתי, אבל אני מאוד מקווה שתוכלי להבין אותי, את הבעיה שלי ולעזור לי להתמודד איתה. הסיבה שהיחידה שאני כותב את המכתב היא כי אני באמת רוצה להפיק את המירב מהשיעורים שלך. אנא, אל-נא תתייחסי למכתב זה כאל מכתב תלונה, ואל תחשבי שאני מתיימר לאמר לך כיצד לפעול. יהיה אשר יהיה - אני אעשה כל שביכולתי להצליח במקצוע שאת מלמדת. תודה רבה על הזמן שהקדשת לקריאת מכתב זה, אני מעריך זאת מאוד. בכבוד רב, [שמך המלא] לב.