שיעורי אנגלית

KLYVM

New member
שיעורי אנגלית

החלטתי שאני כותב למורה מכתב ובו אני אומר לה שאני מבקש לא להשתתף בשיעורי אנגלית. מה לכתוב במכתב? האם כדאי להזכיר את הגמגום או פשוט לבקש ממנה לא להשתתף? תגידו לי בבקשה מה לכתוב במכתב... תודה.

shuky63

New member
העצה שלי:לא לכתוב את המכתב

אני מבין שכוונתך להשתתפות פעילה ולא השתתפות בכלל. אני מציע לך לא לעשות את הטעות שלי ולהמנע מלתרגל דבור באנגלית. אני עשיתי זאת והיום אני מגמגם בדיבור באנגלית תרתי משמע.אני מתקשה לנסח משפטים למרות שבקריאה וכתיבה אני ברמה סבירה ומעלה.

KLYVM

New member
אין לי מה לעשות...

אני פשוט לא יכול להקריא משהו באנגלית בכיתה. מילא היה לי גמגום של חזרה על הברות, אותיות או מילים, אבל סוג הגמגום שלי הוא כזה שאני נתקע ופשוט לא יכול להגיד את מה שאני רוצה. אני מעדיף כבר את הסוג של חזרה על הברות בגלל שככה לפחות אני יכול להגיד את מה שאני רוצה. אנחנו 40 ילדים בכיתה ואם היא תבקש ממני לקרוא ואני יתחיל ומילה השניה אני יתקע ולא יוכל להגיד אותה? אני כבר מדמיין את הפרצופים בכיתה ואיך צועקים לי "נו תקרא כבר!". אני רוצה לחסוך ממני את הבושה הזאת ואני מעדיף לא להשתתף בשיעורים. כבר מתחילת השנה אני לא הקראתי פעם אחת וכל פעם אם המורה מבקשתמני לקרוא אני אומר שלא עשיתי שיעורים או שכחתי ספר. כמה אני יכול לברוח? אז בכל זאת, מה לכתוב לה במכתב?

shuky63

New member
מה יותר טוב מהאמת?אותי לא הכריחו

אף פעם בחיי לדבר בפני קהל.אם תכתוב לה שאתה מגמגם וזו חוויה טראומטית בשבילך לקרוא מול כל הכיתה אני לא מאמין שהיא תכריח אותך.מקסימום תבקש ממך מידי פעם לבוא אליה להראות שאתה מכין שעורים. כשלמדתי באוניברסיטה והייתי צריך לעשות קורס פטור באנגלית 10 אחוז מהציון היה מבחן בעל פה מול כל הכיתה.אני שאז באותה תקופה לא העזתי לדבר מול קהל,באתי למרצה ואמרתי שאני מוותר על 10 אחוז של הציון ולא רוצה להבחן.היא שאלה למה וכשספרתי על הגמגום אמרה: אין שום בעיה אני אשאר אחרי השעור ואבחן אותך לבד. אז שתדע שרוב האנשים שתתקל בהם בחייך הם כאלה ואין לך מה לפחד.

Dear KLYVM

אין טעם לשקר למורה בקשר לשיעורי בית... אתה משקר ובסופו של דבר אתה זה ש'נדפק'. לדעתי אתה צריך להתמודד עם הבעיה שלך. הדרך היחידה לנצח פחד היא לעשות מה שאנחנו מפחדים ממנו. לדעתי אתה צריך לגשת למורה ולדבר איתה (לא לכתוב לה מכתב אלא לדבר), זאת כבר תהיה התמודדות מצוינת. תסביר לה (איך שאתה יכול, גם אם זה עם הפסקות אחרי כל מילה) שיש לך בעיה, שקשה לך להקריא, תגיד לה שהרבה פעמים הכנת שיעורים ופשוט אמרת לה שלא הכנת בגלל הפחד שהיא תבקש ממך לקרוא וכו'...תהיה כנה איתה ועם עצמך. תסכם איתה שאתה תנסה להשתתף בשיעורים אבל ברצונך החופשי, ז"א כשתרצה להגיד משהו פשוט תגיד, כשתרצה להקריא - תקראי, אבל מרצונך החופשי ולא בגלל שהיא מחייבת אותך. הייתה לי בעיה זהה לשלך, כל הזמן הייתי משקר למורה ועושה הכל כדי לא להקריא. השנה עברתי לתיכון, בשיעור פסיכולוגיה כל אחד היה צריך לספר על עצמו במשך 10 דקות (היה לספר על עצמך תוך סיפור שני סיפורים - האחד אמיתי והשני שקר)... התרגיל הזה נחצה לקח יומיים (יש הרבה ילדים בכיתה ולא כולם הספיקו בשיעור הראשון). אחרי השיעור הראשון ניגשתי למורה ואמרתי לה שיש לי חרדה חברתית וגמגום (היה מאוד קשה להגיד את זה. בהתחלה ממש לא יכולתי להוציא מילה, הסמקתי, רעדתי, ואז הוצאתי כמה מילים ושוב נתקעתי להרבה זמן ובסוף אמרתי את זה והרגשתי הקלה נוראית. המורה אמרה שהיא מבינה ושהיא לא תכריח אותי לספר על עצמי, אבל אם בכל זאת אני רוצה אני מוזמן... יום למחרת סיפרתי על עצמי ויצא ממש טוב. אל תברח מהבעיות, תתמודד איתן, ואל תסתיר את הבעיות שלך -> "מפלצות חיות בחושך" לב.

KLYVM

New member
אולי לא הבנת אותי..

אני רוצה לספר לה על הגמגום אבל אני לא רוצה להגיד לה את זה פנים מול פנים כי ככה בטח אני לא אגיד לה את כל מה שאני רוצה. בגלל זה אני רוצה לכתוב לה מכתב ובוא אני אספר לה את כל זה ואחרי זה אם היא תקרא לי לשיחה, אין לי בעיה עם זה.

Impious

New member
אין לא יכול, יש לא רוצה

גם אם זה ידרוש ממך לגמגם כמו מטורף אתה תוכל להגיד כל מה שיש לך להגיד. היא המורה שלך לאנגלית, אין לך מה לדאוג היא לא הולכת לצחוק עליך כשתשמע אותך מגמגם.

KLYVM

New member
אוי...

לפי מה שהבנתי אתה בקושי מגמגם ואיפלו בצו ראשון אמרו לך שזה שטויות לכן אני לא יודע אם אתה יכול להבין מגמגם אמיתי. אם אני יגיד לך שאני באמת לא יוכל להגיד לה את כל מה שאני רוצה בפנים? אני לא יכול להגיד בדיוק את מה שאני רוצה! אם אתה לא מבין אותי אז אל תגיד סתם ("אין לא יכול, יש לא רוצה") אבל אולי יש פה אנשים עם תקיעות שכן יבינו אותי...

Impious

New member
תעשה לי טובה

לא יכול להבין מגמגם אמיתי? מה זה מגמגם אמיתי בשבילך? אחד שחייב להתקע? ... אתה חושב שלי אין ת'סיטואציות שאני משתדל להמנע מהן? אתה חושב שאין לי את החששות שאני לא אצליח להגיד מילים מסויימות ואז אני מחפש מילים אחרות? אתה חושב שאני לא מדי פעם מעוות ת'פרצוף רק בשביל להוציא הברה מחורבנת? אז סבבה, לך יש יותר תקיעות משלי, זה לא עושה אותי פתאום חסר רגישות או חסר הבנה כי אני או כל אחד אחר יכולים להזדהות עם בן אדם עם גמגום יותר כבד משלך. עכשיו תקשיב לי טוב, לא משנה כמה אתה מפחד להגיד משהו, לא משנה כמה אתה נמנע ממילה מסויימת, תמיד אתה יכול בסופו של דבר להגיד את זה. וגם תמיד יש לך את האפשרות למצוא מילים נרדפות או לשנות את סדר המשפט. בין אם זה ייקח לך חמש שניות ובין אם זה ייקח לך עשר שניות, אתה תצליח! המורה שלך תשב איתך בנפרד, היא תהיה היחידה שתקשיב לך, היא תקשיב בסובלנות ותיתן לך להגיד את מה שיש לך להגיד. אתה רוצה לעשות את זה בכתב? מה שבא לך, זאת כבר החלטה שלך. אבל מפה ועד להגיד שאני לא מסוגל להבין אותך? זאת כבר הגזמה, לכלכת

KLYVM

New member
המכתב

אני רוצה מחר לתת לה את המכתב וזה מה שאני עומד לכתוב בו: [שם המורה] שלום. אני רוצה לבקש ממך שלא תבקשי ממני להקריא בשיעורים שיעורי בית, טקסטים וכו'. כאשר אני רוצה לקרוא בכיתה בקול רם אני מתרגש ולא מצליח להגיד את המילים ואני פשוט נתקע. לכן אם לא אכפת לך, בבקשה אל תבקשי ממני להשתתף בשיעור וכשאני ירגיש שאני מסוגל אז אני ישתתף. בבקשה אל תשתפי את זה עם המחכנת/ יועצת/ מורים אחרים/ מנהלת וכו'. תודה מראש, [השם שלי]. עכשיו, איפה אני מכניס את המילה "גמגום"?

KLYVM

New member
אני רוצה לתת לה את הכתב מחר אז

מה אתם אומרים? צריך להוסיף / להוריד / לשנות משהו? תודה.

shuky63

New member
אני מצרף את המכתב שלך עם התוספות

שאני חושב שאתה צריך להוסיף: אני רוצה לבקש ממך שלא תבקשי ממני להקריא בשיעורים שיעורי בית, טקסטים וכו'.יש לי בעית גמגום כאשר אני רוצה לקרוא בכיתה בקול רם אני מתרגש ולא מצליח להגיד את המילים ואני פשוט נתקע. זה מביך אותי מאד וגורם לי להרגיש רע מאד עם עצמי. לכן אם לא אכפת לך, בבקשה אל תבקשי ממני להשתתף בשיעור וכשאני ירגיש שאני מסוגל אז אני ישתתף. בבקשה אל תשתפי את זה עם המחכנת/ יועצת/ מורים אחרים/ מנהלת וכו'. תודה מראש, [השם שלי].

שמחה99

New member
רק תיקון לשוני, ברשותך:

אשתתף ולא ישתתף. אמנם המכתב ממוען למורה לאנגלית, אבל בכל זאת
אני - אשתתף. הוא - ישתתף.

KLYVM

New member
תודה על התיקון

זה המכתב הסופי: [שם המורה] שלום. אני רוצה לבקש ממך שלא תבקשי ממני להקריא בשיעורים שיעורי בית, טקסטים וכו'. יש לי בעית גמגום זה בא לידי ביטוי כאשר אני רוצה לקרוא בכיתה בקול רם ואני מתרגש ולא מצליח להגיד את המילים ואני פשוט נתקע. לכן אם לא אכפת לך, בבקשה אל תבקשי ממני להשתתף בשיעור וכשאני ארגיש שאני מסוגל אז אני אשתתף. בבקשה אל תשתפי את זה עם המחכנת/ יועצת/ מורים אחרים/ מנהלת וכו'. תודה מראש, [השם שלי]. הורדתי את השורה "זה מביך אותי מאד וגורם לי להרגיש רע מאד עם עצמי" משום שאני לא רוצה לצאת מסכן... אני נורא מתרגש ממה שיהיה מחר ומקווה שזה יעבור בסדר. זאת הפעם הראשונה שאני אומר למישהו שאני מגמגם.

הצעה לשיפור.

קצת נימוסים טובים לא יעשו רע, אלא ההפך, יביאו את המורה לרצון כנה לעזור לך. הדרך היחידה לגרום לאדם לעשות משהו היא לגרום לו לרצות לעשות אותו. שיפור קל : [שם המורה] שלום רב, אני מאוד אוהב שיעורי אנגלית, ולדעתי את מורה מצוינת, אבל יש לי בעיה קטנה שמפריע לי בשיעורים ומונעת ממני להפיק את המיטב מהשיעור ומעצמי. אני מודע לכך שאת נורא עסוקה, ואם תוכלי להקדיש מספר דקות מזמנך היקר אני אהיה אסיר-תודה על כך. יש לי בעיה, בעיה שמונעת ממני לקבל את המיטב מהשיעורים המצוינים שאת מעבירה. אני מגמגם, ואני נורא מפחד להשתתף בשיעורים. אני מפחד, ופשוט לא מצליח לדבר. אני עושה את מירב המאמצים כדי להתמודד עם הבעיה, אבל העובדה שאת מבקשת ממני לקרוא בשיעור רק מלחיצה אותי, וגורמת לי לחשוב בזמן השיעור לא על מה שאת מלמדת אלא על 'איך אני אתמודד עם זה שתבקשי ממני לקרוא'. עד עכשיו דרך ההתמודדות שלי הייתה להגיד שלא הכנתי שיעורי בית, אבל בדרך הזאת בעצם פגעתי בעצמי ובציון שלי, הבנתי שזאת טעות. נורא התלבטתי אם לכתוב את המכתב או לא, נורא חששתי, אבל אני מאוד מקווה שתוכלי להבין אותי, את הבעיה שלי ולעזור לי להתמודד איתה. הסיבה שהיחידה שאני כותב את המכתב היא כי אני באמת רוצה להפיק את המירב מהשיעורים שלך. אנא, אל-נא תתייחסי למכתב זה כאל מכתב תלונה, ואל תחשבי שאני מתיימר לאמר לך כיצד לפעול. יהיה אשר יהיה - אני אעשה כל שביכולתי להצליח במקצוע שאת מלמדת. תודה רבה על הזמן שהקדשת לקריאת מכתב זה, אני מעריך זאת מאוד. בכבוד רב, [שמך המלא] לב.

../images/Emo189.gif

תסכים איתי שהשיפור שעשיתי למכתב טוב בהרבה מאשר המכתב 'המקורי. חוץ מזה, אין כל דבר רע בנימוסים טובים. לב.'

אמנם המכתב כבר כנראה אצל המורה

אבל נראה לי שהמקור עדיף על- סלח לי- הליקוקים האלה למורה הטובה ביותר בעולם ובלה בלה.

למעלה