שיעורי אנגלית

KLYVM

New member
שיעורי אנגלית

אני כבר לא יכול! אני משתגע! כל שיעור אנגלית אני כמו סיר לחץ שהמורה תבקש ממני לקרוא שיעורי בית! כבר 3 פעמים אני אמרתי לה שלא עשיתי שיעורים למרות שעשיתי ואין לי כבר תירוצים לא לקרוא! אנחנו בכיתה בערך 40 ילדים ואם היא תבקש ממני לקרוא (יום אחד זה יגיע. אם לא השיעור הזה שיעור הבא) ואני יודע שאני אגמגם (לא חזרה על מילים אלה פשוט נתקע) אני לא הצליח להוציא מילה והיא תגיד "נו תקרא" ואני לא אוכל. הבושה פשוט תהרוג אותי.... בבקשה תנו לי עצות מה לעשות בשיעורי אנגלית. מה אתם עשיתם בשיעורי אנגלית? בבקשה אל תגידו לי "פשוט תקרא ואפילו אם תגמגם זה לא נורא" כי זה לא עוזר.....

Impious

New member
אוקיי

תיגש למורה, ספר לה על הגמגום, תגיד לה שאתה מעדיף להמנע מלהשתתף בשיעור. בנוסף תגיד שאתה מודע לכך שזה ייפגע לך בציון על השתתפות. מתבייש להגיד לה גם את זה? זאת כבר בעיה אחרת

איזה מזל יש לך ככה אני חושב

לי לא לימדו אנגלית אלא צרפתית כשהייתי בבית ספר בחוץ לארץ>כן איזה דבר מטומטם ככה חשבתי אז>אז אתה צריך להודות להם שיש לך שיעורים באנגלית אלוואי אני הייתי לומד את זה בלי קשר לגימגום>מה אני רוצה להגיד לך>תהנה ואל תסבול ככה תראה שיהיה לך יותר טוב אני מבטיח לך.goodluck

שלום לך

גם אני הייתי בבמצבך ומאוד התביישתי להקריא מול כול הכיתה. המלצה שלי- 1.בבית להתכונן טוב-טוב להקריא את הטקסט כמה פעמים עד שתהיה בטוח בעצמו.לקרוא בקול רם בהתחלה לבד,אחר כך לבקש ממשהו,שאתה מרגיש איתו נוח.אחרי כול האימונים האלו תרגיש בכיתה ביטחון. 2.לבקש מהמורה לדבר בארבע עיניים ולהסביר לה את התחושות ופחדים שלך.המורה גם בן אדם-לא מפלצת. להגיד לה,אם אפשר להקריא את הטקסט בהפסקה,בחדר מורים או בכיתה. בהצחלה וישר כוח. תספר את ההמשך.

KLYVM

New member
היי

אם לי אומץ לגשת אילנ ולהגיד לה את זה.... חשבתי לכתוב לה מכתב ולהגיד לה בו שאני לא אוהב לקרוא ולהשתתף בשיעור ואני מבקש ממנה שלא תבקש ממני לקרוא. האם כדי להזכיר את הגמגום? האם זאת בושה ולספר לה על הגמגום? (היא מורה ממש טובה). מה את עשית בשיעורים?

KLYVM

New member
תיקון

*אין לי אומץ לגשת אליה ולהגיד לה את זה... למה אין בפורום אפשרות של עריכה?!

Impious

New member
אין באף פורום אפשרות של עריכה

בן אדם, זה שאתה מתבייש בגמגום מחבריך לכיתה זה עוד אני מסוגל להבין.. אבל מהמורה? מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות אם תספר לה על הגמגום?

אאורן23

New member
אני זוכר מה אני עשיתי:

זה היה בחטיבה פשוט ביקשתי מההורים שיגידו למורה ומאז יכלתי להיות בראש שקט בשיעורי אנגלית :) וזה גם לא פגע בציון.

KLYVM

New member
אז מה לכתוב לה במכתב?

אחרי שאני אביא לה את המכתב ואחרי שהיא תקרא אותו היא בטח תבקש ממני לבוא אליה ולדבר איתה. כשאני אדבר איתה אני לא אגמגם משום שמתי שאני יודע שאני הולך להיתקע, אני פשוט לא אומר את מה שאני רוצה או שאני משנה את המילים וזה יוצא בסדר. היא תדבר איתי והיא תראה שאני לא מגמגם. היא בטח תגיד לי שהיא לא שומעת שאני מגמגם וכו'. כמו כן היא בטח תעדכן את היועצת/ מחנכת ומשם זה יעבור להורים שלי. אולי אתה פתוח בקשר לגמגום שלך ומספר למי שאתה רואה שאתה מגמגם אבל אני לא כזה. אף פעם לא אמרתי את המילה גמגום בקול ליד אנשים אחרים. אני תמיד מסתיר את הגמגום ולא מתגאה בו. אם אני באמת ארשום את המכתב הזה ואביא אותו למורה, זאת תהיה הפעם הראשונה שאני משתף מישהו ומדבר על הגמגום שלי. דרך אגב, מה אתה עושה/עשית בשיעורי אנגלית?

אאורן23

New member
שואל אותי?

אני הצעתי שתגיד להורים שירימו לה טלפון ואז נפתר כל הסיפור. פשוט ישבתי וכל פעם שהיה סבב קריאה היא דילגה עלי יותר טוב מזה? :)

KLYVM

New member
שאלית את Impious .

אם אני כבר יחליט לבקש ממנה שלא תביא לי לקרוא אז אני אתן לה מכתב בעצמי. עכשיו אני שואל אותך :), איך המורה הגיבה? היא דיברה איתך על זה?

Impious

New member
בשיעורי אנגלית אני משתתף

רוב הזמן אני לא עושה שיעורים אז אני בכלל מאלתר
טוב, זאת כבר התחלה אם לא שיתפת אף אחד אף פעם. אז להגיד להורים שלך שיעשו את זה בשבילך לא בא בחשבון? דווקא לדעתי הרעיון של אורן מצויין ויחסוך ממך את כל הסיפור הזה שאתה מתאר. תראה, לדעתי לפחות לדבר עם אדם מבוגר על הגמגום שלך כשאתה יודע שהוא לא יצחק לך בפרצוף ולא ילעג לך זה עוד אפשרי, אתה בטוח שזה לא יקל עליך במקום לתת מכתב פשוט להגיד לה שאתה מגמגם, אתה לא מסוגל להשתתף וזהו? פה זה יסתיים.. תחשוב על זה, וגם תעשה צעד משמעותי בכך שתגלה למישהו פנים מול פנים ולא על דף.

KLYVM

New member
אתם יכולים בבקשה לתת לי את האייסיקיו שלכם כדי שהשיחה הזאת תתנהל טיפה יותר מהר...

למעלה