שיעורים ראשונים

ofirgaon

New member
שיעורים ראשונים

היי, הייתי מעוניין לעשות כמה שיעורים בודדים על צסנה 152. רק כדי להרגיש את המטוס, איך זה, ואולי אחרי הצבא להוציא רשיון פרטי (אם אפול בקורס טייס). איזו חברה/בית ספר/מדריך הם הכי מומלצים? כמה זה עולה בערך? אני לא מתכוון לחסוך מעצמי עבודת רגליים בהרצליה, אבל הייתי רוצה קצת הכוונה ראשונית. ושאלה נוספת, האם כדאי בשדה דב או בהרצליה? כי אני גר ממש קרוב לשדה דב.. בכל מקרה, תודה מראש אופיר

אני ממליצה

על אויה או מונאייר, לגבי מדריך זה מאד אינדבידואלי, אחד מסתדר עם מדריך והשני לא, זה מאד תלוי באופי של שניכם. אני למדתי פרטי עם טייס שכבר לא נמצא בהרצליה, אך את המכשירים והמסחרי עשיתי עם צביקה ליברמן. הוא יכול להדריך אותך בנשר ובמונאייר. לגבי שדה דב, אתה תמיד יכול לבקש שיעבירו לך מטוס מהרצליה אך זה יהיה בתוספת תשלום. יש מטוס אחד שהייתי ממליצה עליו בחום זה ה- CHL ססנה 172 אם תרצה פרטים נוספים על המטוס כגון עלויות או פרטים לגבי הבעלים , צור איתי קשר במייל פרטי.

ofirgaon

New member
למה דווקא 172? אני סה"כ מתחיל

לא כדאי להתחיל עם 152? והאם זה לא הרבה יותר יקר? אה כן, ותודה על התגובה המהירה! =))

בשביל טיסת היכרות

אין הבדל אם תטוס על 152 או 172. (חוץ מהמחיר) בשביל הלימוד - ססנה 172 יותר יקרה וקצת פחות סלחנית. מחיר לשע"ט 152: 580 ש"ח מחיר לשע"ט 172: 620~ ש"ח מדריך לוקח עוד 200 ש"ח לשעה תכפיל ב45-50 שעות ותוסיף מבחנים ותקבל קרוב ל45,000 ש"ח כמובן שבזמן הלימוד תוכל לקחת 172 ולטוס עליו (אם אתה לומד על 152) עם המדריך וזה יחשב לך כשעות לימוד. אני ממליץ על המדריך דובי פרי שמדריך בנשר וFNA. טלפון: 057-653800

הבהרה ../images/Emo70.gif

כתבתי שהמחירים לשע"ט על מטוס C-152 נעים סביב 580 ש"ח (ויש בתי ספר שגם יותר). זה נכון לגבי בתי הספר נשר(580), FNA(קצת יותר) ואויה (עוד קצת יותר מהקצת יותר). לא כתבתי שהמחיר בחברת A.I.M (יצחקי) לשע"ט על 152 הוא 480 ש"ח|סהדגש| שזה הבדל של 100 ש"ח ויותר. מה גם שרמת התחזוקה בא.י.מ הרבה יותר גבוהה והמכשור חדיש יותר - מטוסים הרבה יותר מושקעים וממוכשרים. בנוסף, דובי פרי מדריך גם בא.י.מ - 057-653800

אני לא חושבת ש-א.י.מ

משכירים את מטוסיהם ללימוד טיסה, רק לבעלי רשיון. אבי/מיקי תקנו אותי אם אני טועה

שאלת לגבי שדה דב,

כמובן אפשר על 152, אבל רצית רק עכשיו לעשות כמה סיבובים כדי להרגיש מה זה לטוס. אז אם שדה דב יותר נח לך והעברת מטוס 152 לשדה דב במיילא יעלה לך, ולכן עניתי כך. אם תמריא מהרצליה עדיף 152.

אני חולק על יעל.

אני לא הייתי ממליץ לך לעשות את הרשיון במונאייר, מנסיוני, ומנסיונם של אחרים. המקום הוא בריכת כרישים,חוץ ממשה אורבאך החריג בנוף. באויה לדעתי אתה תשלם קצת יותר אבל התמורה תהיה משתלמת. היחס שם אישי ואתה תרגיש יותר טוב עם עצמך ועם התחביב. יש גם את נשר,שידועה כחברה הדואגת לקהילית טייסיה בהמשך - משחררת להם העברות של מטוסים (כי לא תמיד יש כסף לטוס) וכן לוקחת מצרפת אותם לטיסות שידורים ועוד... קיימים גם FNA , אבל אני לא מכיר אותם טוב,לכן אני נמנע מלהמליץ. אם לא אכפת לך לנסוע לחיפה לשם התחביב, אז בחיפה יש את ארובט עליהם אני לא מפסיק להמליץ , שמפעילים , במחירים זולים יחסית, (שעלה לא מזמן מסיבות לא ברורות) מטוסי זלין יפהיפיים וחדישים. החברה גם מחזיקה מדריכים ברמה גבוהה מאוד,יחסית לחברות אחרות. אמנם למראית עיין נסיעה לחיפה נקראת בלתי כדאית - אבל בהלחט כדאי לבדוק - יתכן שבחישוב הכללי העניין ייצא משתלם.

laronpilot

New member
אני חולק על ראובן

זה שראובן נפגע ממונאייר עדיין לא אומר שמונאייר לא בסדר אני למדתי בנשר אח"כ טסתי ב FNA גם אצל יצחקי ולאחרונה גם במונאייר, אני מוצא שמונאייר מאד נחמדים והמטוסים שמורים יחסית מדריך... כמובן שאני ממליץ על צביקה ליברמן מלמד במונאייר ובנשר

המלצות

אני למדתי באוויה - היחס בה לטייסים מעולה. באמת דואגים לך גם בדברים הקטנים וגם בדברים החשובים (למשל, אם קרה דבר מה ולא תוכל לטוס הם יעשו הכל כדי שתדע כמה שיותר מהר, או אם ביקשת לטוס בשעה כלשהי והתפנה מטוס הם מיד יודיעו לך). גם רמת התחזוקה טובה (אם כי יש כאלה שיחלקו על כך). המטוסים של אויה עייפים (למרות שמדי פעם יש לאוסי הברקות בדמות מנוע חדש). מבחינת מחירים -- המחירים אכן נעים בין 560 ש"ח ל-620 ש"ח לססנה 152. לססנה 172 תשלם בין 660 ל-700 ש"ח. אוויה היא היקרה. בתכל´ס, זה ממש לא משנה באיזו חברה אתה טס אם אתה לא מתכוון ללכת עד הסוף ולהוציא רשיון. אבל אם מדובר ברשיון כולו - שווה להשוות מחירים ולרדת לעומק בהשוואה. זה סכום לא מבוטל של כסף. מבחינת מדריכים (סיימתי את הקורס לפני כ-4 שנים אז קח את הדברים בערבון מוגבל) -- היה לי העונג לטוס עם שרון לרנר (המדריך שלי בפרטי) - אזרח שהתחיל מאפס. אין לו את המניירות של ח"א. אחלה מדריך. טסתי גם כמה שעות עם אורי אביב ויובל רבן - שניהם יוצאי ח"א (רבן גם הדגים לי איך זה נראה בטיסות ריסוס...). יש לי חבר שעושה עכשיו מסחרי עם אורי אביב והוא מאד מרוצה. מבחינת ההבדלים בין המטוסים: ב-152 תרגיש שאתה יושב על הרצפה, ב-172 אתה יושב על כסא. 152 סלחני מאד, 172 פחות. כיף יותר להטיס 172, במיוחד אחרי שעושים כמה שעות על 152... קח עצה להמשך אם תמשיך עד הרשיון: למד על 152 את חלק הארי של הקורס. יותר זול ויותר קל. לקראת סוף הקורס עשה שעות על 172 וכן תיבחן עליו. כך תרוויח גם את ההסבה במסגרת הוצאת הרשיון. בהצלחה.

אני לא יכולה להתווכח אתך ראובן

מכיוון שנכוות במונאייר, אלי התנהגו תמיד יפה במונאייר ותמיד קיבלתי תמורה נאותה לכספי. יש אנשים שיחלקו אתך על אורבך ואני מכירה לפחות אחד שלא מרוצה ממנו. אז לכל מטבע יש את 2 הצדדים ויש לבדוק את האפשרויות מכל הכיוונים לפני שמחליטים.

שמע אתה שולף מהר!!!

ראובן, אין לי דבר נגדך, אבל אם לך יש משהו כ"כ יסודי נגד מונאייר שתף את כולנו שנדע. אם רב-סרן שמועתי בענין אז אל תצטרף לרכלנים, זה פשוט עדיף!!! מחירים- כולם פחות או יותר דומים. אם השאלה היא על שעות אחדות למען הנסיון והבדיקה: 152 זול יותר אבל זה אתה ומדריך. 172 יקר קצת יותר אבל שני חברים שלך יוכלו להצטרף ולתת לך עוד קצת דלק ובעיקר שיתוף פעולה בתחביב ה מ ד ה י ם הזה. בי. יובל

רק הערה

בכל זאת כדאי להתחיל ללמוד על ה152 בגלל הסלחנות שלו (אם תשבור לו כנף הוא יסלח ויטוס...
). אחרי שיתרגל למטוס שימשיך על 172 ויבחן עליו (כמו שמישהו כתב כאן).

שום רב סרן שמועתי ... אני מוכן

לקשר את כל מי שירצה עם אותם אנשים שנדפקו ממונאייר ופשוט מפחדים לצאת עם זה בגלוי בפורום כי אולי מונאייר מקומבנים קצת עם המנהל. הם ישמחו לספר לכם את הסיפור אבל בטלפון או בפגישה, ולהקדיש את הזמן רק בכדי לדפוק אותם. הרגש נא חופשי ליצור איתי קשר לצורך כך - הם יראו זאת כסוג של תראפיה! יש כבר אגודה לנדפקי מונאייר ושונאיה , ואני חושב שבקרוב יפתח פורום בתפוז לאותם ממורמרים... אני לא ממורמר כי אני כבר לא טס שם, ועל ה @#& ...רגע זה קצר מידי: על ה- @#$%^&#$%^*@#$$%%%&#!#$%^ שלי החברה הזו על כל הקשור בה ופראייר מי שהולך לשם. וגם שכחתי להוסיף שמונאייר הנתקלו לחברה שלי לשעבר שעבדה שם בעקבות האמיתות הקודמות שחשפתי עליהם , ובעקבות כך היא אולי התפטרה. הנ"ל היא טייסת חמודה שנקלעה בחילופי האש ביני לבין החברה , ובמונאייר לא נמנעו לשחרר מידי פעם קצת צרורות לכיוונה,כי אם כבר להיות מלוכלכים... אז למה לא עד הסוף?!?! אם היה לה האומץ, היא היתה כותבת פה על כל מעללי מונאייר מזוית הראייה שלה , כאחת שעבדה שם.... שהיא קצת הרבה יותר מחמירה משלי.

רק הרצליה!!!

היי, אולי שדה דב קרוב ומאד נוח להגיע אבל אסור לך כחניך להכנס או לצאת לבד. אתה חייב מדריך איתך בכל זמן שאתה בתחומם (פרט לחצייה). סה"כ זה אפשרי אבל ייקר לך את כל התהליך. לגבי ה CHL , שוב, לדעתי אתה לא עומד במגבלות הביטוח וגם אם כן, אתה חייב ללמוד במטוס אשר רשום בבית ספר לטיסה ובביטוח שלו מצויין"לימוד טיסה" וסולו. בהצלחה

לגבי ה- CHL

שכחתי לרגע שאתה מתלמד וצבי הרפז צודק שלא בטוח שתוכל לטוס עליו, בכל מקרה , במועד מאוחר יותר כשיהיה לך רשיון, המטוס הזה בהחלט נחמד ונח להשכרה.

למעלה