שיעורים פרטיים

Pet Shop Joe

New member
שיעורים פרטיים

שלום לכולם! אני חייל משוחרר מזה מספר חודשים ומתכוון בשנה הקרובה להתחיל בלימודי האקדמיים. יש לי תעודת בגרות מצויינת (ממוצע יבש 96, 5 יחידות במת' (ציון 99), 5 אנגלית (ציון (99),5 כימיה (ציון 99) ו-5 מחשבים (ציון 94)) ופסיכומטרי גבוה במיוחד (729). כמובן שהייתי מצטיין מחזורי ומצטיין בית-ספרי. סביר להניח שחלקכם, אם לא רובכם, השלמתם הכנסה באמצעות מתן שיעורים פרטיים לתלמידים. אני גם מעוניין להתחיל לעסוק בכך, והייתי שמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות. 1. באילו מקצועות נתתם שיעורים פרטיים? 2. איך הגעתם אל התלמידים הראשונים שלכם? מודעות ברחוב? אינטרנט? חברים? משפחה? בית הספר הקודם? 3. איך בהמשך השגתם עוד תלמידים? 4. איזו אסטרטגיית לימוד נקטתם? האם רק חזרתם עם התלמיד על שיעורי הבית והחומר הנלמד בכיתה או שגם הבאתם חומר מתקדם ושאלות משלכם (אם כן אז מאיפה?) 5. האם חזרתם על החומר בעצמכם לפני שהתחלתם ללמד את התלמידים הראשונים? 6. כמה הייתם גובים בעבור השיעורים הראשונים והאם המחיר עלה או ירד? 7. האם הייתם מקיימים את השיעור בביתכם או בביתו של התלמיד? אם כן, האם גם בקשתם החזר על נסיעות? 8. אילו ציפיות היו לתלמידים ולהורים שלהם מהשיעורים איתכם? 9. האם יש עוד דברים שלא ציינתי כאן אבל חשוב שאני אדע? תודה מראש לכל העונים! עזרתכם חשובה לי.

פלגיה

New member
כמה תשובות שלי

אני לימדתי שיעורים פרטיים בעיקר במתמטיקה. לא פירסמתי את עצמי. פשוט מתוך שיחות עם אנשים ברגע שאמרתי שאני טובה במתמטיקה, התחילו פתאום להגיע השאלות "יש לי אחות שהבן שלה צריך עזרה במתמטיקה" וכו'. ברגע שיש תלמיד אחד - השמועה גם עוברת מפה לאוזן. בהמשך גם עזרתי לחברות שלי שהיו צריכות רק לעבור את משוכת ה"מבוא לסטטיסטיקה" באוניברסיטה. איך ללמד? חשוב לתאם ציפיות עם התלמיד ועם ההורה. מה התלמיד צריך? חזרה מדוייקת על השיעור או חזרה על שיעורים שהחסיר? תרגול נוסף לכיתה או העשרה? לפי זה מתאימים את השיעור. לפעמים כדאי לשלב. כבר תראה שלשבת 45 או 60 דקות על אותו נושא זה מייגע גם את התלמיד וגם את המורה, ולכן אפשר להחליט שברבע השעה האחרונה, למשל, אתה נותן לו העשרה ומקדם אותו בדברים שעוד לא נלמדו בכיתה. חובה לחזור על החומר לפני שמלמדים אותו. אחרת אתה נתקע תוך כדי השיעור, וזה די מפדח. כבר קרה לי שהתקשרתי למורה של תלמיד ושאלתי אותה מה בדיוק צריך ללמד אותו. השיעורים הראשונים צריכים להיות עם מחיר אטרקטיבי, כי אין לך ניסיון. אחר כך אפשר להעלות את המחיר. אני עשיתי הסכם "הנוסע המתמיד" ונתתי הנחה למי שבא ליותר מעשרה שיעורים (נדיר ביותר) השיעור צריך להתקיים במקום שיש בו תנאים ללמידה. אם בית התלמיד מספיק שקט, בלי הפרעות של אחים קטנים וכדומה רצוי לבוא אליו, ביחוד אם הוא עוד בגיל יסודי או חטיבת ביניים. במקרה כזה גובים מחיר גבוה יותר על השיעור כדי לכסות את עלות וזמן הנסיעה. ודברים נוספים: תלמיד פסיבי זה נורא קשה. חשוב להבהיר מראש עוד בשיחה הראשונה איתו שאתה מצפה שישאל שאלות, ויבקש הבהרות, אפילו אם נראה לו שזה מטומטם. אחרת כל עול השיעור עליך וזו עבודה קשה. חשוב שהתמיד ירצה בשיעור ולא רק יידחף ע"י הוריו. כדאי לדעת שלילדים חסרה אחריותשל עמידה בזמנים, הודעה על ביטולים וכדומה. לכן הדבר הטוב ביותר הוא להתקשר לתזכורת ("אתה זוכר שקבענו בעוד שעה?" ואז תשמע אם הוא שכח, או רצה לבטל, או שפתאום הגיעה הדודה לבקר)

גילור

New member
אז ככה: אני מורה בהווה וסטודנטית

בעבר. - בתור סטודנטית נתתי תמיד שיעורים פרטיים במקצועות ההומניים ובאנגלית כי במתמטיקה אני איומה וחזקה מאוד באלה שציינתי. - אל תלמידי הראשונים הגעתי דרך פרסום שתליתי באזור מגורי ולאחר מכן השאר הגיעו בשיטת: "חבר מביא חבר". - עם התלמידים תמיד חזרתי על החומר של הכיתה ולאט לאט התקשדמתי איתם - לרוב בקצב מהיר יותר מזה של הכיתה. חומר לקחתי מספרי עזר (נדרשת בהחלט עבודת הכנה!!!), ובהחלט חזרתי על החומר לפני שלימדתי. - כמה הייתי גובה עבור השיעורים הראשונים: לא רלוונטי - כי זה היה מזמן. מורה מקצועי כיום שמכין לבגרות גובה סביב 120 ש"ח, ומורה מקצועי שמלמד ילדים בבי"ס יסודי גובה כ- 60-70 ש"ח ופחות. להערכתי אתה יכול להתחיל ב- 40 ש"ח לשעה ולהעלות אחרי חודשיים לערך ל- 50 אם מדובר בילדי בי"ס יסודי. אם מדובר בתיכוניסטים, תתחיל ב-60 ש"ח ותעלה ל- 80 בהמשך. זה מה שנשמע לי סביר והגיוני (וכמובן שהכל תלוי גם באזור מגורים ובמידת הביקוש שיש לשיעורים פרטיים באזורך). - בהתחלה לא בחלתי בשום עבודה ולימדתי בבית התלמיד לבקשת ההורים. לא ביקשתי החזר על נסיעות כי לא מקובל. פשוט אמרתי מראש שהשיעור יקר ב- 10 ש"ח (זה בעצם כיסה לי את עלות הנסיעות). כיום מלמדת רק בביתי. - ציפיות? פשוט שהילד יתקדם וציוניו ישתפרו. לתלמידים היתה ציפיה דומה+ רצון שהמורה יהיה נחמד ובראש שלהם עד כמה שניתן. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.

מנצלת הזדמנות לשאול

את לימדת/מלמדת ילדים אנגלית בעודך מורה מקצועית לאנגלית?

גילור

New member
גם כשהייתי סטודנטית וגם בהווה כשאני

מורה. כמובן לא תלמידים מביה"ס שבו אני עובדת. למה את שואלת?

סתם, אני פשוט חושבת לעצמי

האם זה סביר שאציע גם אנגלית במסגרת שיעורים פרטיים כשאינני מורה מקצועית לאנגלית (וגם לא סטודנטית להוראת אנגלית).

גילור

New member
קודם כל אני מורה לאנגלית (ולספרות).

ולשאלתך: כן! למה לא? אם את שולטת מספיק טוב בשפה ויודעת חוקי דקדוק ואוצר מילים מספיק נרחב, למה לא? אני חושבת שאם תקחי מחיר מופחת מעט מהמחיר שלוקח מורה מקצועי ו"תכיני שיעורי בית" בדמות לקנות כמה ספרי עזר ותרגול - אין סיבה שלא. ואגב, אני מוכנה כמעט לחתום לך שחלק גדול מהמורים הפרטיים שמלמדים מקצועות שונים אינם מורים מקצועיים לאותו מקצוע או בכלל.

ואני מהמורים הפרטיים האלה

אבל עד כה לימדתי רק מקצועות שיש לי בהם השכלה אקדמית (או שלמדתי כסטודנטית). מזמן חשבתי להוסיף לרשימה גם אנגלית ולשון אבל לא ממש ידעתי אם זה סביר. לגבי המחיר, מה נכון, להתחיל ממש מלמטה (=מכמה שלקחתי כשרק התחלתי עם השיעורים הפרטיים) או שכבעלת נסיון ואקדמאית (אם כי לא במקצועות האלה) סביר שאתחיל מיותר גבוה? אצלנו בדרום יש פער עצום בין כמה שלוקחים מורים מקצועיים לבין כמה שלוקחים כאלה שלא (המורים המקצועיים לוקחים לדעתי בדיוק כמו המורים המקצועיים במרכז). תודה על העזרה

גילור

New member
אם שיעור פרטי של מורה מקצועי שמכין

לבגרות עולה כ- 120 ש"ח ומורה מקצועי לילדי בתיה"ס היסודיים עולה כ- 70 ש"ח, אני חושבת שיהיה נכון לגבות משהו כמו 80 ש"ח לשיעור הכנה לבגרות ו- 50 ש"ח לילד בבי"ס יסודי.

Kalla

New member
בוודאי. אני לא מורה לכלום

אך בהיותי סטודנטית התפרנסתי, בין היתר, משיעורים פרטיים. מכל העבודות מבחינת שכר שעה זה הכי משתלם.

noa_f

New member
ועוד משהו

יש כ"כ הרבה מורות "רשמיות" לא מוצלחות לאנגלית (כלומר, בבתי הספר) - שאם את טובה, זה יהיה מוצלח.

אור2221

New member
אני לימדתי אנגלית

תקופה ארוכה... אבל מה? קשה ללמד אנגלית תיכוניסטים/חטיבה עליונה כאשר הבסיס שם אינו קיים, גובל בבלתי אפשרי. דקדוק, אוצר מלים התחלתי, איך מתמודדים עם קטע קריאה בסיסי - הלך מאוד מוצלח. אבל לימדתי נער בכיתה ט' שהרמה שלו היתה בערך בכיתה ו', במקרה הטוב. קשיים בקריאה, עצמה, אוצר מלים זעום. אני בטוחה שהיו שם גם ליקויי למידה לא מטופלים. היה לי מעט מאוד מה לעשות איתו, לא הייתי מסוגלת בשום פנים ואופן לקדם אותו למשהו שמתקרב לרמת החומר שהוא אמור היה לדעת, לא משני שיעורים בשבוע. לא לומדים אנגלית בחודש, גם לא בחודשיים. זה תהליך נבנה, בנתיים הכיתה רצה. כל הזמן מכינים למבחן הבא - הוא לא היה מסוגל להתמודד עם אנסין בשום פנים ואופן.

אור2221

New member
אה, וקחי בחשבון

שכדאי לך לקנות ספר אנגלית טוב, עם החוקים הדקדוקיים המלאים ותרגולים. היה לי ספר מאוד מוצלח שאיבדתי אותו אצל אחד התלמידים ואין לי מושג אצל מי, אני אנסה להזכר בשם.

אוי, זה זכור לי עוד מימיי בחטיבה

שהושיבו איתי תלמידים חלשים על מנת שאעזור להם ולא היה ברור לי מה בכלל אני יכולה לעשות כשחסר להם כ"כ הרבה בסיס.

פלגיה

New member
זאת הבעיה הגדולה ביותר

תלמידים מתקשים צריכים איש מקצוע, וככל שהם מתקשים יורת - הם צריכים אדם מומחה יותר. במקום זה לוקחים את התלמיד המצטיין, את בת השירות, או את השין שין הזמין, ונראה שזה מספיק

לא תמיד צריך ממש מומחה

לפעמים מדובר בתלמידים שפשוט כבר כמה שנים לא נמצאים בכלל עם הכיתה ולא באמת עושים כלום. יצא לי לשבת עם ילדה שהייתה בחופש בגדול בין ט' לי' ומצאתי את עצמי מסבירה לה מה זה שבר (כמו שהסברתי לאחותי בגיל 7). דווקא לא הייתה לה שום בעיה של הבנה, היא פשוט בשלב מסויים נשארה מאחור ואף אחד לא שם לב.

פלגיה

New member
נכון שלפעמים זה המצב

אבל הרבה פעמים הסיבה לכך שתלמיד נשאר מאחור היא הרבה יותר רצינית ומצריכה הוראה-מתקנת, ולא סתם חובבנית.

למעלה