שיעורים פרטיים

orange love

New member
שיעורים פרטיים

שלום לכם, אשמח אם תעזרו לי בבעיה קטנה בה נתקלתי. אני מעבירה שיעורים פרטיים למספר ילדים, בעיקר אני מתמקדת בבתי ספר היסודיים ובחטיבות. אני מלמדת בעיקר מתמטיקה ואנגלית, למרות שאם הם זקוקים לעזרה במקצועות אחרים אני דואגת לעזור ולהסביר גם כן. הם מקבלים בבית ספר ספרים, בהם אני נעזרת בהסברה ובתרגול. אבל אני נתקלת הרבה בעובדה שהספרים שלהם פשוט לא מספיקים, לילדים איטיים צריך הרבה יותר תירגול. אז הם מבקשים ממני להכין להם דפי עבודה ותירגול, בעיקר לקראת מבחנים ועכשיו כשהחופש הגדול שלהם קרוב לקיצו, והם רוצים לחזור על החומר. השיעורים והתלמידים מתרבים, והרעיונות לתירגול, משפטים ותרגילים כבר אוזל. אחרי שמיחזרתי תרגילים מכל צד, ואחרי שהבאתי אותם דפי עבודה לתלמידים שונים. אני כבר מתייאשת ופונה לעזרה. אם יש איזה אתרים בהם אוכל למצוא עזרה ותרגילים. או ספרים שנמצאים בספרייה העירונית ואוכל לפנות אליהם בקבלת עזרה. אני מודה לכם מראש. ומתנצלת על ההודעה שפורסמה במספר פורומים. כתוצאה של לחץ בזמן.

פלגיה

New member
במתמטיקה פשוט לקחת בני גורן

יש שם תרגילים הרבה מעל ומעבר לכמות שצריך תלמיד, אפילו החלש ביותר. מלךבד זאת, בעזרת שיחה מתאימה, ניתן לפתח המון הבנה סביב שנים-שלושה תרגילים, ואין צורך לטחון את התלמידים בתירגול רב מדי הגורם לשנאת המקצוע.

אור2221

New member
לתלמידים

בלי אוריינטציה מתמטית, כמוני למשל, התרגול מאוד מאוד חשוב. להכיר כל דוגמא ודוגמא שקיימת. סיימתי בגרות במתמטיקה תוך חצי שעה ככה. 50 תרגילים ביום היו ההבדל בין 67 ל100 בארבע יחידות במתמטיקה, שלא לדבר על מה שההשקעה התרגולית בחלק הכמותי בפסיכומטרי עשתה לציון שלי בין מועד א' לב'...

פלגיה

New member
אני יודעת שזאת הגישה המקובלת

ככה גם הבגרויות בנויות (את מקבלת רק מה שטחנת 1000 פעם) מניסיוני כמורה למתמטיקה וכמפתחת תוכניות לימודים אני מתנגדת בחריפות לגישה הזאת. אני חושבת שמי שיכול לעשות 4 יחידות מתמטיקה יכול לעשות את זה גם בלי 50 תרגילים ביום, אלא עם 5 שעושים אותם כמו שצריך.

לירן מם

New member
אני לא מסכימה איתך...

במיוחד בנושאים כמו מתמטיקה... ובמקצועות שמנסים לדחוק בהם כ"כ הרבה אינפורמציה בפרק זמן קצר... וזו גם אינפורמציה מצטברת שכזאת, התרגול הוא זה שמכניס את הידע והכלים למוח התלמיד... הוא "משתפשף" ביכולות עם התרגילים... כמו כן בהמון תחומים בחיים... למשל נהיגה... זה לווא דווקא מביא את התלמיד לפליטת טכניקות, אלא לבקיאות וביטחון בהן... ועל כן, איני מסכימה איתך כלל... לעתים יש את האלה שיכולים להבין טכניקות מתמטיות גם תוך שלושה תרגילים, אבל להיות בטוחים וחזקים בהן, וגם פסיכולוגית להרגיש מוכנים, תמיד טוב שיש תרגול... גם בו לא צריך להגזים.. אבל שלושה תרגילים הם הגזמה לכיוון ההפוך בעיני...

במיוחד במתמטיקה

אני מבינה למה רבים כמוך חושבים כך, אבל אינכם צודקים. אפשר לנסות לגרום לתלמידים להבין את החומר ולהטמיע, אפשר ללמד אותם לפתור תרגילים כמו תוכי. מה שעושים בבתי הספר זה את השני.

תרגולים

שלום, אני נתקלתי באותה בעיה, ופשוט בניתי תוכנות לתרגול שמתי אותם באינטרנט לשימוש בחינם אני עובד עכשיו על תוכנה לתרגול דקדוק אנגלי, אשמח אם מישהו ירצה לעזור לי עם זה

iris mom of two

New member
הנה אתר

לכיתות נמוכות לעזרה באנגלית: www.starfalls.com יש עוד עזרה באתר הבא: www.scholastic.com ולמתמטיקה יש: http://www.coolmath4kids.com/

למעלה