שיעורים לבנות

לשעברתי

New member
שיעורים לבנות

רציתי להתייעץ ולשאול לדעתכם. יכול להיות שאני אעביר שיעורים לבנות גילאי חטיבת ביניים (באיזור כיתות ז'-ט', ואולי עד כיתה י"א). מדובר בשיעורים כל יום (א'-ה') במסגרת של ישיבת בין הזמנים. אני צריך רעיון מה להעביר, שיהיה משהו עם לימוד קבוע ולא משהו חדש כל יום. הרעיון שעלה לי הוא ללמוד יחד מדרשים של חז"ל ואגדות, והתבוננות במשמעות הרוחנית שלהם... מה דעתכם? יש לכם ובעיקר לכן הצעות נוספות? תודה.

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo98.gif

אתה יכול לבחור ספר ופשוט ללמוד ממנו (נו, אתה יודע איזה סגנון של ספרים...) בהצלחה

לשעברתי

New member
אשמח לדוגמאות לספרים...

ולא הבנתי איזה סגנון... מה, כוזרי? ספר מוסר? הרב קוק (נראה לי גבוה מדי...)?

למה גבוה מדי?

סתם תוהה, בנות לא יכולות ללמוד את הרב קוק/הכוזרי/כל ספר ברמה הזאת? אני הייתי מציע את המסילת ישרים, באמת ספר שחובה ללמוד, וגם את "חובת התלמידים".

רק הערה קטנה:

בגילאי ז'-ט' סה"כ צריך יותר לפרט ויותר לפשט את הדברים, אבל אני בטוח שבגדול זה רמה גבוהה וזה אתגר אבל אפשר לעמוד בזה. המונמון הצלחה

לשעברתי

New member
התכוונתי שהרב קוק זה גבוה מדי

מבחינת זה שלקחת ספר של הרב ולהתחיל לעבור פסקה אחר פסקה זה לא מתאים... כוזרי אולי כן יכול להיות רעיון. אני רואה שאתה מציע ספרי מוסר. אוקיי. לקחתי את דעתך בחשבון, למרות שאני חשבתי על משהו קצת פחות נדוש שיוכל יותר למשוך בנות לבוא. בכל אופן זה שיעור רשות כל בוקר. צריך שיהיה אטרקטיבי. יש למישהו עוד רעיון?

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo98.gif

אולי תיקח ספרים שעוסקים בנושאים שמעניינים אותן [שיעור רשות זה אפע'ם לא נשמע כמו דבר אטרקטיבי במיוחד. מניסיון] אני לפני כמה שנים טובות למדתי עם המדריכה שלי את "הגדר הטובה" של הרב נבון. הספר כתוב בצורה ברורה מאוד. אבל בכ"ז יש עוד מקום להעמיק יותר. אני חושבת שהן ישמחו. המנהל שלנו באולפנה המליץ לי על "אם הבנים שמחה" לא ניסיתי עדיין. אבל אתה יכול לנסות ללמוד איתן גם אותו. אם אתה רוצה, אני אדבר עם אנשים, נראה על איזה ספרים ימליצו לי.

לשעברתי

New member
הבעיה בספרים כאלה

שמאוד רצוי שאספיק ללמוד אותם קודם בעצמי, ולא ניתן להכין מערך שיעורים בלי לקרוא את כל הספר, ככה שזה לא יהיה פרקטי במיוחד. אבל תודה על ההצעה.

אמממ.....

"אם הבנים שמחה" מאוד מאוד כבד, רצוי להתחיל בייחוד אם אתה עובד עם בנות בחטיבה בדברים יותר קטנים. לא רואה במוסר משהו נדוש. קח ספר שהוא לא "הטפה" כביכול, ויש הרבה כאלה (הרבה מהספרים של הרב קוק נפלאים בתחום הזה) ותראה את הצד הטוב שבכל דבר. ספר מוסר טוב יילמד רק אם יש באמת רצון להבין את הדברים מאחורי. על שמירת הלשון חשבת? יכול להיות רעיון נפלא, בייחוד אם תצליח להעביר מה עומד מאחורי בצורה טובה.

לשעברתי

New member
אני לא בטוח שבנות יבואו בשביל לשמוע שיעור

בהלכה או במוסר. אתה חושב אחרת? ברור שאלו דברים חשובים, אבל לא בשביל שיעור יומיומי... אולי אם זה היה שיעור פעם בשבוע. מה דעתך? אם הבנים שמחה באמת כבד מדי. והרב קוק לדעתי קשה להעביר ללשון פשוטה. אפשר לפרט הרבה מאוד פסקאות, אבל שוב, אני לא חושב שאפשר לעשות זאת בלימוד על הסדר של אחד מספריו. לכן חשבתי על לקיחת העקרון של עין אי"ה, ולעשות זאת על אגדות מוכרות שלאו דווקא מופיעות במסכת שבת או ברכות. לעשות את זה יחד איתן. זה לדעתי יכול להיות מאוד מעניין ויפה. מה אתה חושב?

דעתי..

אני אישיץ ממש אוהבת שלוקחים סיפורים מוכרים (מהתנ"ך, גמרא, לא משנה מאיפה) ומסתכלים עליהם מנקודת מבט אחרת, שלא חשבו עליה לפני... ועוד דבר, שלוקחים רעיונות גדולים וממש נכנסים לעומק שלהם.. נגיד בין הזמנים הוא שלושה שבועות, אז אפשר כל שבוע או שלושה ימים רעיון אחר. אבל שיעור אחד לכל רעיון נראה לי עדיף שלא, כי זה ממש מקטין וגם לא מספיק מעמיק... ואני תמיד בעד הרב קוק ("קווניקית" מובהקת!), אבל זה נאמר ממרומי סוף שמינית, אז נראה לי שעדיף לוותר, כי זה באמת יכול להיות קצת כבד ולא מובן לבנות קטנות יותר. בהצלחה!

אותו דבר עם תוספות ושינויים (לשוניים בעיקר.)-

אני אישית ממש אוהבת כשלוקחים סיפורים מוכרים (מהתנ"ך, גמרא, לא משנה מאיפה) ומסתכלים עליהם מנקודת מבט אחרת, שהן לא חשבו עליה קודם.. כי בדר"כ שמעבירים שיעור על סיפור מוכר כלשהו, כל פעם מדברים על אותו הדבר ומעבירים את אותה נקודה, וזה ממש כיף ללמוד את אותו סיפור מוכר ממקום קצת אחר... ועוד דבר, כשלוקחים רעיונות גדולים וממש נכנסים לעומק שלהם.. אבל שיעורים כאלה עדיף לא לעשות פעם אחת, אלא נגיד בין הזמנים הוא שלושה שבועות, אז אפשר כל שבוע או שלושה ימים רעיון אחר. פשוט שיעור אחד לכל רעיון נראה לי עדיף שלא, כי זה ממש מקטין וגם לא מספיק מעמיק... ואני תמיד בעד הרב קוק ("קווניקית" מובהקת!), אבל זה נאמר ממרומי סוף שמינית, אז נראה לי שעדיף לוותר, כי זה באמת יכול להיות קצת כבד ולא מובן לבנות קטנות יותר. בהצלחה!

לשעברתי

New member
בדיוק הרעיון שחשבתי עליו...

לקחת אגדות חז"ל ולהסתכל עליהם במבט רוחני עמוק יותר. רק רציתי להגיב על הסוגריים שלך, שאין שום קשר בין להיות 'בעד' הרב קוק ללהיות קווניק/ית...... קווניק זה שונה מקוקניק. ואני חושב שזה דיון לשרשור מסוג אחר, סתם הערת אגב...

אני יודעת שזה שונה..

סתם הצחיק אותי.. בדיחה אצלנו... אבל אם כבר הגבת, אז כן, אני קוקניקית (ויש טוענים שאפילו מדברים "קוקית")...

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif

סיפורים מהתנ"ך שלוקחים והופכים ל"סיפור מהחיים", מפשטים, ובעיקר - מסתכלים מזויות שונות ולא רק כ"סיפור", למשל רואים סגירת מעגל, משמעויות עמוקות ונוספות וכו' - בד"כ מצליח מאד מאד מאד.

*אהאמ* הרב חייים *אהאמ*

ואני מסכים עם נעמה. זה הרעיון הכי טוב. ר' נחמן כותב שסיפורים זה הדבר שהכי נכנס לנפש. וגם הבעל שם טוב כותב שיותר ממה שאפשר לחזק בעזרת לימוד תורה, אפשר בעזרת סיפורים (לא במילים האלה, אבל באותו רעיון....)

2 ספרים...

יש את הספר "מסילת ישרים" שמתאים גם לכיתות ז-ט ואפשר שהלימוד הראשוני יהיה איתך...במילא חייביתם לקרוא אותו כמה פעמים אז הפעם הראשונה תהיי איתך... הספר השני זה "בגן האמונה המבואר" של הרב שלום ארוש - מדריך מעשי לחיים.והוא מדבר בשפה ממש פשוטה ומעניינת... ובקשר למה שאמרת שאתה צריך ללמוד לפני כן..אתה יכול פשוט רק לקרוא לפני את מה שאתה הולך להעביר...

למעלה