שיעולים והקאות

shtaz

New member
שיעולים והקאות

בננו ציין השבוע את גיל שנה וחצי. נכנס לגן לראשונה בספטמבר, וכצפוי, 4 ימים אחרי ההתחלה נכנס למעגל המחלות. זה התחיל בוירוס הקאות, נמשך בוירוס חום, דלקת גרון והכל במקביל לשיניים טוחנות עד כה הכל הגיוני ומובן. הבעיה שלכל זה נלווה, מאז אמצע ספטמבר,שיעול, שיעול כזה שמביא אותו להקיא, ברוב הזמן זה בלילה, בד"כ כשעה אחרי ההרדמות. ומיד אחרי ההקאה הילד חוזר לישון כאילו כלום לא קרה. ינק עד גיל שנה (בין גיל 9 ח' לשנה ינק בעיקר בשכיבה בלילה) נוחר מגיל חודש מרייר רוב היום עלה מספטמבר רק 100 גרם, אך גבה ב-2 ס"מ יורד באחוזונים ובליווי דיאטנית מקבל תוספת מזון – נוטרן ג'וניר NUTREN JUNIOR VANI.(F) LIQ לא נרשמו ארועי דום/הפסקות נשימה נראים לעין/אוזן במהלך השנה וחצי אוכל מטרנה חלבית מגיל 9 ח' מספטמבר מנוזל ללא הפסקה, משתעל שיעול טורדני, מקיא בעיקר בלילות מתוך שיעול ישן בממוצע בין 9-12 שעות בלילה ועדיין קם עייף ומותש אחרי כ-3 שעות תצלום ריאות נקי ותקין אין חיות מחמד בבית, אך נפגש עם כלבים, חתולים וחיות משק עקב החיים במושב נשימה נבדקה ע"י 2 רופאי ילדים ו-2 רופאי ריאות – יש מעבר אויר טוב טופל מספטמבר באינהלציות ונטולין, מי מלח ו-BUDESONIDE – ללא שיפור טופל באריוס לייבוש ליחה טופל במוקוליט טופל באנטיביוטיקות – אזניל 7 ימים, מוקסיפן 5 ימים בצילום רנטגן של רקמות רכות בצוואר, כולל קנה נשימה לא נמצא שקד שלישי או שקדים מוגדלים בבדיקת FeNO , לאבחון אסתמה, התקבלו תוצאות נמוכות מהנורמה. בדיקת נוגדנים לשעלת – מחכים לתוצאות תבחין זיעה נקבע ל- 20/11 מנסים להשיג אישור/הפנייה ותור למעבדת שינה. בקיצור אין שום דרך להבין מה קורה לילד ואיך אנחנו ממשיכים מפה הלאה והכי חשוב איך בינתיים עם כל הבדיקות, הבירורים וההמתנות אליהם ולתורים לרופאים מקלים על הילד ועוזרים לו להתחזק ולתפקד?

לילד האחד,הקטן, האהוב והמושלם

חביבתי היקרה - אמא יקרה אחת ויחידה, אהובה ומושלמת - ילדך היקר מאוד מעוניין להיות בריא. לכן, הגוף מנסה לסלק את כל המיותר והמזיק לגופו, האחד והיחיד. עצוב לי על ילדכם היקר, על מה שעבר עד כה. טוב שפנית לפורום זה - מוטב עכשיו מאשר מאוחר יותר. ריפוי טבעי אמתי מטפל בשורש הבעיה
בניגוד לכל הנעשה ברפואה הקונבנציונלית - וכפי שהתנסיתם, לצערי - עם כל הבדיקות המטלטלות, שגוזלות זמן ואנרגיה ומשאבים וזמן ופנאי - אין מוצאים מאומה וממשיכים עם בדיקות נוראיות נוספות - כי, בממסד הזה אין יודעים בריאות אמתית מהי - לכן, גם הפתרונות אינם יכולים להיות נכונים. שיעול הוא מנגנון נפלא ומבורך של הגוף על-מנת לסלק את החומרים המיותרים מהגוף. מכאן תביני מדוע אחרי הקאת הלילה בעקבות שיעול - נרגע וישן. נזלת היא חומר מיותר, שהגוף מעוניין לסלק מתוכו החוצה. כל דלקת, ללא יוצא מן הכלל, סימן היא שהגוף צבר בתוכו עודפי-חומר מיותרים, שמכבידים על קיומו, ומנסה לסלקם החוצה. הגוף חכם דיו כדי לא לשמור חומרים מיותרים. רק כך, יתקיים חילוף-חומרים תקין לבריאות - חילוף-חומרים הוא התשתית לקיום הגוף ולהתחדשותו הנכונה והבריאה. אל-נא תקבלי את חוליו של הילד כמובן מאליו וכמצב תקין, כי - נמצא עם ילדים אחרים, או תירוצים אחרים, שנפוצים לשווא. הסיבה האמתית היא תזונה לקויה. כשנכנסת לגוף, יותר פסולת וחומר - שקשה לעיכול ומיותר להתחדשות הגוף - ופחות חומרים מזינים לבניית גוף בריא - הרי, שהילד יותר חולה מאשר בריא. לא כי נמצא עם ילדים נוספים, ולא כי צומחות לו שיניים. כל הילדים חולים בפעוטונים ובגני-הילדים - כי, כולם אוכלים אותו אוכל שאינו בריא, כולם נושמים את כולם. גם יש לבחון, האם הילד נהנה להיות בחברת הילדים האחרים ובאמת טוב לו גם עם מי שמנהל את המקום ומטפל בו. "חנוך לנער על פי דרכו" - דרכו של הנער, כמובן - ולא של המבוגרים, שמנסים להשליט את התנהגותם השגויה, בהרבה מובנים. זאת, במקום לחזור לראשוניות הנקייה והטהורה והחכמה של הקטנים הנבונים. כי, "האדם עץ השדה הוא"
גוף בריא - שניזון מחומרים נכונים ומאוזנים, בהתאם, ולפי גילו, אישיותו, האקלים והתנאים הסובבים אותו, ומצבו הנפשי-רגשי-תחושתי-שכלי-רוחני - בכל גיל חייב להיות בריא. ויתכן, שהתורשה שלו - מצמיחתו ברחמך והנקתו אחר-כך באיכות החלב, שנוצרה בגופך - לפי תזונתך-שלך-הפרטית - הובילו את גופו רמת חיסון נמוכה וירודה - לכן כך מגיב.
ועתה, הגיע העת לתקן את המעוות - אפשרי כמובן. עליך ללמוד כיצד לספק מזון לבנך היקר. כך, שגופו יתחיל להתחדש, מחומרי-בנייה איכותיים לצמיחתו היותר בריאה, וללא כל המצוקות הללו, שציינת. יש לאזן את החומצה-בסיס בגופו. כל מצוקותיו ביטוי הן לעודף חומצה, מתזונה בלתי מאוזנת. פירות וירקות רעננים, ובצורתם הטבעית והטרייה - הם היסוד והבסיס והתשתית לגוף בריא - ללא כל המצוקות הללו. כך, תעלה רמת הבסיס לבריאות נכונה יותר ומאוזנת. כל המזונות מן החי - ללא יוצא מן הכלל, קמחים למיניהם ומזונות, שבדרך כלל נאכלים רק מבושלים - מעלים את רמת החומצה = דלקות, חום, נזלת, מחלות. עם כל נתוני-הבדיקות, שכבר נעשו לילד היקר והאהוב, אין אפשרות לתת לך יותר עצות באופן וירטואלי, ומבלי להכיר את הילד ממש. כל מטפל אכפתי, אחראי ומקצועי - חייב לראות באופן אישי את הילד ואותך - לפני שייתן לך הנחיות ברורות. (בכוונה ציינתי את תכונות המטפל בסדר הנ"ל = קודם כל אכפתי וכן הלאה). כל הנ"ל על-מנת לתת לך רקע ריפוי טבעי מהו? להכניס אותך לעולם הבריאות האמתית. כשאין מכניסים חומרים מזיקים לגוף, והוא יכול לפעול על מזונותיו ולעכלם בקלות ולספוג חומרי-בניה בריאים להתחדשותו הנכונה = גוף בריא, איתן, יציב, רענן ותקין וחופשי לצמוח נפלא לאורך ימים ושנים. רמת החיסון הטבעי תהייה גבוהה. כך, יעמוד בפני מצבים רעים ומשובשים בגבורה ובכבוד. חומר למחשבה ואשמח להוסיף על כך באהבה, תודה על תשומת-הלב אם קרת עד כה, חורף בריא נעים וקל בנאמנות לחוקי הטבע לבריאות איתנה ורעננה תמיד,
שלומית נצח

0 אור 0

New member
איך לסייע לילד?

פנית למקום הנכון, מבחינת הרפואה המערבית הילד במצב "תקין", אבל הוא לא בריא - סובל מהמון ליחה, המערכת החיסונית חלשה, לא ישן, לא אוכל טוב, זה המקום לרפואה משלימה כדי להתחיל לחזק אותו ולסייע לו להחלים. את זקוקה למטפל טוב שילך אתך יד ביד ויעזור לך ולילד להתחזק - פחות חשובה פה השיטה ויותר חשובה הזמינות והאמון ההדדי בינך לבין המטפל, לכן כדאי למצוא מישהו באיזור שלך - אני אישית אוהבת את השילוב של תזונה, מגע או דיקור וצמחי מרפא כשילוב אולטימטיבי שנוגע בכל הפנים שהילד זקוק להם, אבל בהחלט מטפל טוב בכל שילוב אחר יעזור לך. בינתיים כעזרה ראשונהלהקלה עד לטיפול אני מציעה : - לקחת פרוביוטיקה כדי לחדש את פלורת המעיים שנהרסה מכל התרופות שהוא לקח (יש בצורת אבקה מיוחד לילדים) - לא ברור לי מה הילד אוכל - כתבת מטרנה חלבית, אבל בגיל שנה וחצי מן הסתם הוא אוכל עוד דברים - להשתדל לשלב מזונות טריים שמכילים הרבה ויטמין C (כמו גמבה או לימון, ירקות ירוקים ושאר ירקות טריים) אבל דוקא מיץ תפוזים צריך לנסות לראות אם גורם לו לגירוי הגרון ולשיעול - יש ילדים שלהם המיץ טוב ויש כאלה שאצלם הוא מזיק במצב כזה. פשוט לבדוק מה אצלכם. - בנוסף לטרי - אנחנו בחורף, אז צריך לשמור על חום - גם בבגדים חמים שיהיה לו נעים, וגם בתבשילים מחממים של ירקות שורש וכתומים (למשל פירה בטטה, מרקי ירקות סמיכים וכד'), וגם גי'נג'ר שממריץ ומחמם. - אם הוא שותה תה, אפשר לשלב בחליטה שלו קצת תימין עם דבש להקלה על השיעול.

shtaz

New member
תודה רבה

אני חייבת לציין שהילד אוכל אוכל בריא ומאוזן לפחות בסטנדרט הסביר שלי , אין אצלנו חטיפים למיניהם, אנחנו מקפידים שיאכל פירות וירקות מדי יום ופעם בשבוע דג סלמון שהוא מאוד אוהב. הוא אוהב גמבה ואבוקדו ובפירות אנחנו מוסיפים לו קיווי כי תפוזים אכן היה נראה לנו חומצי מדי מטרנה הוא אוכל רק פעמיים ביום בבוקר כשהוא קם ולפני השינה. אם יוצא שהוא שותה תה אז זה תה קמומיל, ללא המתקה כלל והוא שותה רק מים - שהוא מאוד אוהב השאלה המרכזית היא איך מוצאים מטפל בתחום שאני לא בקיאה בו בכלל ולא מכירה אנשים שעברו טיפול כזה איך מקבלים המלצות ובוטחים באדם כזה?

0 אור 0

New member
אמהות אחרות בסביבה למשל

היום התחום כל כך נפוץ שכמעט כל אחד מכיר, קיבלתי טיפול בשיטת גרינברג ממישהי שהקוסמטיקאית שלי המליצה עליה (כמובן שזו מישהי שאני סומכת על המלצותיה) וכמובן את יכולה להגיד באיזה איזור את גרה ואולי מישהו פה בפורום מכיר ויכול להמליץ לך

shtaz

New member
אנחנו גרים במקום קטן אין פה מספיק אמהות

עם נסיון בהומאופתיה לילדיהן או אבות...:) אנחנו גרים באזור מודיעין-שוהם אבל אין לנו בעיית ניידות כך שמישהו מומלץ מאוד שמתמחה בילדים ובבעיות ריאות ושיעול באזור גדרה-חדרה יהיה רלוונטי ותודה

0 אור 0

New member
באיזור מודיעין עד גדרה יש ה-מון מטפלים

אני לא נעזרת בהומאופתיה, אבל אני מכירה אנשים באיזור מודיעין ואיזור המרכז שאת יכולה להתייעץ אתם לגבי מטפלים בשיטות אחרות של רפואה משלימה: מהכותבים פה בפורום סביון סגל שמתמחה בשמנים הוא ממודיעין ובנס ציונה יש לך את רביד רוח שעוסקת ברפלקסולוגיה ומתמחה בטיפול בנשים בהריון והיא אמא טריה בעצמה (חפשי את הכינויים בפורום) שלא מהפורום את יכולה להתייעץ עם יניב שמעוני שמחזיק במודיעין/רעות מכללה קטנה אך איכותית להכשרה בתחומי רפואה משלימה - המרחב הפנימי - ומכיר ההמון המון מטפלים . ואת יכולה לדבר גם עם גיסתי שגרה במודיעין ופעילה מאד בפורומי הורים בתפוז.

0 אור 0

New member
וברחו לי עוד שני טיפים להקלה

בלילה או לפני השינה אדים עם עלי אקליפטוס, אפשר גם שמן אתרי של אקליפטוס רדיאטה או הדס וגם: לעסות את כרית כף הרגל של הילד - בהתחלה עיסוי מהמרכז לכיוון הצדדים במקביל (תנועה של פתיחה) ואחר כך לעבוד מהקו התחתון של כרית כף הרגל לכיוון האצבעות ובמיוחד בקו שבין הבוהן לאצבע - כל העבודה כלפי חוץ. יכול להיות שבהתלחלה זה טיפה יגביר את השיעול, אבל זה ישחרר את הליחה שתקועה ורוצה לצאת. העיסוי כמובן רק בעדינות ורכות ובהסכמה והנאה של הילד - כל כח או כאב מיותרים ומזיקים.

אני ממליץ על אבחון קיניסיולוגי לברור

מקיף של הגורמים הפיזיים/אלרגניים/רגשיים שמבשים את הפעילות התקינה של הגוף. ניתן גם לחטא את חלל הבית והחדר באמצעות שמנים אתריים.

יעל ND

New member
ל- shtaz

למה "אין שום דרך להבין מה קורה לילד"? טת עצמך כתבת: "כצפוי". שאלות: האם יש דרך להוציא אותו מהמעון ולהשאיר את הקטן עוד עם אמא? או סבתא? למה הוא צורך מטרנה? בגילו, אם הוא לא יונק יותר, הוא יכול כבר לאכול את הכול וכדאי להעביר אותו לאט-לאט למזון כללי - אבל בריא, כמובן! אם הוא חייב, לדעתך, את מארנה, ממליצה להעביר לצמחית ובכלל להוציא כל דבר חלבי מהתפריט שלו.

בגיל הזה כדאי לטפל בהורים

שלום! כמה אני מבינה את המצוקה שלכם! אבל אני הייתי הולכת בגישה פחות ברורה מלטפל בילד, למרות שגם זאת אפשרות, והייתי מטפלת בכם. כתבת "עד כאו הגיוני", זאת אמונה שלך. מי אמר שילד צריך להיות חולה כשהוא נכנס לגן. זאת אמונה בלבד שאפשר לשנות, והיא שלכם (ושל המון אנשים בעולם), לא של הילד. הוירוסים מצביעים על זה שהוא ב"מלחמה" ובקונפליקט פנימי. אולי הוא מאמין אחרת מכם אבל אתם משפיעים עליו וקשה לו? צריך גם לבדוק מה הוא מביא לתמונה כי שיעול וההקאות כן שלו. הוא מנסה להגיד משהוא, לשחרר, ולא מצליח. יש לי משהיא מצויינת להמליץ לכם עליה במודיעין אם מעניין אתכם. בהצלחה והרבה בריאות!

michaelgor

New member
טיפול בילדים

שלום אני לא חושב שזאת דרך נכונה לבחור טיפול למקרה מסובך כזה באמצעות פורום. כל ילד שונה וכל אחד מגיב אחרת לזה שהוא חייב להיפרד מהורים ולבוא לסביבה לא מוכרת. לילדים זה סטרס לא קטן. לדעתי צריך ללכת למטפל שמתמחה בטיפול בילדים ולהתאים טיפול במיוחד לילד. מניסיון שלי, המלצות כלליות לא עוזרות.

למעלה