שינת שתינוק

Dinda1

New member
שינת שתינוק

האם זה תקין שתינוקת בת חודשיים וחצי ישנה כ 11 שעות בלילה ולא קמה לינוק ? התינוקת ניזונה מהנקה מלאה. הולכת לישון בשמונה וקמה בשבע לרוב, אח"כ ממשיכה לישון שעתיים נוספות עד תשע. במהלך היום ישנה 3 שעות ברציפות בצהריים. אני דואגת שמא אינה אולכת מספיק אולי שכן ישנה לא מעט שעות ביממה. תודה

Revili

New member
כמה שאלות...

מה היה משקל הלידה שלה? כמה היא שוקלת כעת? כמה פעמים היא יונקת ביממה בד"כ? האם היא "מבקשת" לינוק או שאת צריכה להעיר אותה או להציע לה לינוק במהלך היום? האם היא מרטיבה 5-6 חיתולים ביממה? האם היא חיונית, מתפתחת מוטורית, גדלה לאורך? ראי קישור שיעזור לך לבדוק אם התינוקת מקבלת מספיק חלב כאן.

Dinda1

New member
להלן תשובות...

משקל הלידה היה 2700, לפני שבועיים נשקלה והמשקל היה 4500 (היתה בת חודשיים), במהלך היום היא יונקת עפ"י דרישה, זה יכול להיות גם כל חצי שעה. בטוח שלא כל 3 שעות אלא הרבה מעבר לזה . לעתים גם הנקה של 30 דקות. במהלך היום אינני צריכה להעיר אותה להנקות שכן פרט ל 3 שעות במהלך היום שיש ישנה, היא ערה במהלך שארית היום. מרטיבה כ 5 טיטולים ביממה, חיונית מאוד ומחייכת, ארוכה מהממוצע :) נראה שמתפתחת מוטורית טוב. אקרא את הלינק שצרפ. האם מוכרת התופעה של תינוקות שישנים 11 שעות ברציפות בגיל כזה ? שוב תודה רבה

Revili

New member
אם כך...

נשמע שיש לך תינוקת נחמדה ומתחשבת
נותנת לאמא לישון ולישון ולישון.... היא עולה נהדר במשקל, מקבלת מספיק מזון ונוזלים, נשמע שהיא מתפתחת היטב ...ובהנחה שהיא מתחברת היטב לשד, יונקת ביעילות ומרוקנת אותו (ואין לך כאבים או פצעים), את מציעה לה את שני הצדדים בכל הנקה (גם אם לא בכולן היא מעוניינת בשניהם)...אז זהו כרגע דפוס השינה שלה - בהחלט יש גם כאלה תינוקות. היא עדיין צעירה וזה לא בהכרח ימשך...תינוקות רבים שישנו כבר לילה שלם חוזרים להתעורר בלילה סביב גיל 4 ו- 8 חודשים - זה עניין נזיל. בינתיים, תהני מכל רגע ולא נשמע לי שיש סיבה לדאגה.

על פניו

נראה כי המצב תקין. כל המדדים שתיארת עושים רושם טוב. לפי המשקל- היא עלתה עד כה בממוצע 225גרם לשבוע, שזו עלייה גבוהה. אם היא יונקת לפי דרישה, עולה במשקל, מתפתחת, מספקת הרבה טיטולים רטובים ויציאותיה תקינות- הייתי מציעה לך ליהנות משנת הלילה שלך... כל עוד היא מאפשרת לך
... הרי המצב יכול להשתנות, ועם ההתפתחות עלולים להגיע "הרעה" בתנאים. יש תינוקות שלאחר שבועות של לילות רצופים- מתחילים להתעורר, בעקבות מעבר בין שלבי התפתחות שונים. המשיכי ליהנות ובהצלחה

למעלה