שיניים

דליה.ד

New member
מהשן הראשונה!

כך לפחות אני עשיתי עם כל חמשת ילדי....עם שיר קטן, משחק, וכו´. כולם מצחצחים בוקר וערב ואין בעיה. בני הקטן מצפה עכשיו לנשירת שיני החלב והוא קצת פוחד, אבל זה מובן ולגטימי.

נעה גל

New member
ואני חיכיתי עם זה...

עם אורן התחלנו לצחצח שיניים, אם אני זוכרת נכון, לקראת גיל שנתיים כשהיא כבר הבינה הכל. עם איתמר לא היתה לי בכלל בעיה, בגלל שברגע שהוא הבין משהו מסביבו הוא דרש שיצחצחו לו שיניים וכך הוא עושה עד היום. אני חושבת שכדאי בתוך כל ההחלטות האלה, לקחת בחשבון גם את ההסטוריה המשפחתית (שבסופו של דבר, צחצוח או לא, היא זו הקובעת אם לילד יהיו חורים או לא). אצלנו אין בעיות שיניים ולכן, לא התעקשנו מאוד בנושא. סביר להניח, שאם היו לנו בעיות שיניים היינו הרבה יותר מקפידים ודואגים שהצחצוח יהיה בשלב יותר מוקדם.

anat30g

New member
ציחצוח באמבטיה

עד גיל שנתיים וחצי - הילדים צחצחו שיניים באמבטיה - זה היה יותר משחק מאחר ציחצוח - והרעיון היה להרגיל אותם למברשת ומשחה - לרוב הם עשו את זה אחרי ארוחת ערב ... אבל לפעמים הם עשו אמבטיה לפני ארוחת ערב - וכמובן שצחצחו שיניים אז ואח"כ אכלו את ארוחת הערב ולא צחצחו שוב... היום (הם כמעט בני שלוש) הם מצחצחים בערב, אבל לא בבוקר... בבוקר אני לא מוצאת את הזמן לעמוד איתם לצחצח וגם עד כמה שאני יודעת צחצוח שינים בערב יותר חשוב. אגב, הגדולים (6 ו8) מצחצחים לבד בוקר וערב... את חשיבות הצחצוח הם למדו בגן ואח"כ בבית הספר ובעיקר משיחות מרופאת השינים שלהם שאותה הם מבקרים מידי חצי שנה לבדיקה.

למעלה