שינו את שם הפורום?

שינו את שם הפורום?

למה לא להשאיר את השם הקודם כמו שהוא שכן המונח לקויי שמיעה כולל גם את החרשים..? או פשוט לרשום כבדי שמיעה וחרשים.. חבל ששם הפורום החדש מטעה סתם לחשוב שחרשים זה משהו אחר בנפרד מלקויי שמיעה..

צלף

New member
הכי טוב כבדי שמיעה וחרשים

לקויי שמיעה כולל כבר חרשים וזה כבר כפילות, - המונח כבד שמיעה הרבה יותר סימפטי מלקוי שמיעה... בעצם זה כבר דיון נפרד מה זה כבדי שמיעה ומה זה חרשים..

כן זה כבר דיון נפרד

אבל ההגדרות המקובלות של לקויי שמיעה, כבדי שמיעה ושאר המונחים הן ברורות וחבל שעדיין לא שינו את שם הפורום ..ואני לא רואה שהמנהל מגיב לזה.

המרחפת

New member
מצטרפת, הסמנטיקה מוטעית.

לקויי שמיעה הינו "כינוי גג" המאגד בתוכו את כלל הלקויות בתחום השמיעה לכל סוגיהן.

Catty

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

איזה שם מזעזע. שיהיה "לקויי שמיעה", או "חירשים וכבדי שמיעה". או "כבדי שמיעה וחירשים" או... "לא שומעים" או "שומעים גרוע" או מה שזה לא יהיה... העיקר שיהיה נכון!

dkohav

New member
שינוי שם הפורום

שלום חברים, הוחלט לשים דגש ושלא יהיו ספקות שכולנו כאן ביחד, גם כאלה ששומעים פחות מהנורמה הרפואית וגם כאלה שאינם שומעים כלל. מלבד זה יש מאמר שמפורסם באתר עוד לפני הגעתי מהם סטטוסים הרפואיים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1647&msgid=90317245 ברצוני להדגיש שהפורום מייצג כלל ונותן ביטוי לפרט לכן ההשם של הפורום לא מגדיר הגדרה אישית.

צלף

New member
זה שזה מסמך רפואי זה לא אומר שזה מתאים

ליקוי בשמיעה זה לא רק ירידה פיסית בשמיעה כך וכך ב- DB, אלא גם ענין של תפקוד וזהות, אני מצאתי שבדרך כלל מי שמשתמש בשפת סימנים יגדיר את עצמו כחירש אפילו אם הוא שומע עם מכשיר שמיעה ומדבר שוטף, ומי שמדבר אוראלית יגדיר את עצמו כבד שמיעה אפילו אם הוא רק קורא שפתיים ושומע מעט מאוד עם מכשירי שמיעה. ירידה ב- DB אינה מגדירה יכולת תיפקודית של אדם, זה גם הבחנה בין טונים של צלילים זה גם שימוש ביכולת שפתית נרכשת קוראים לזה בחינות תפיסת דיבור - בקיצור אי אפשר לעשות הבחנה בין קבוצות על סמך אודוגרמה בלבד... תסתכל בקישור שהבאת בהודעות המשורשרות והמשרשרות - ותראה שזה שאלה מורכבת והיו הרבה דעות בנידון , הייתי מציע לך לא לשנות את הכללים אלא לתת לכל אחד להגדיר את עצמו מה הוא (ויתכן מאוד שלפעמים לקויי שמיעה יגדירו פעם אחת שהם כבדי שמיעה ופעם שניה שהם חרשים - הכל תלוי בצורת השאלה ששואלים אותם).

dkohav

New member
../images/Emo13.gifבגלל זה רשמתי מה שרשמתי.

צלף, תשים דגש על הכלל, כשכולנו פה ביחד ולא על הפרט שבתוכנו, כמו שאמרת כל אחד מגדיר את עצמו.
השם של הפורום הוא לא הגדרתנו האישית אלה מצבנו הכללי הכוללני. התכנים של הפורום הם החשובים, האישיים שעושים את האופי האישי של הפורום ולא שמו של הפורום. תקוותי שנכיר יותר כולנו ונהייה משפחה אחת גדולה. מחכה ליצירותכם ולהצעות שיפור נוספות אשר ניתן לשלוח לי גם במסרים אישיים אני קורא ועונה לכולם.
דודי

Catty

New member
אז תשנה ל"כבדי שמיעה וחירשים"

לא הבנתי מה הבעיה. אמרו לך שההגדרה לא נכונה.

dkohav

New member
אני אבדוק את הנושא של שינוי עם מנהל האשכול

כרגע המנהל האשכול לא נמצא במשך תקופה של עד שבועיים, לאחר חזרתו התייעץ איתו בנושא לשינוי שם הפורום. דודי

Catty

New member
חשבתי עכשיו על שם לפורום:

"שומעים, כבדי שמיעה וחירשים" זה יכול להיות מצחיק
כאילו זה לא שאסור לשומעים להסתובב פה. אז זה מה שהמצאתי

למה לא.

אם רצו להדגיש את מצבנו הכללי דרך שם הפורום אז היו צריכים לרשום ככה כבדי שמיעה וחרשים ולא להפריד את החרשים מלקויי שמיעה. זה סתם מטעה אנשים שמגיעים לפורום וחושבים בטעות שחרשים זה משהו שונה מלקויי שמיעה וזה מעלה להם אסוציאציות מוטעות וזה לא ממש עוזר.. אני חושבת שהכי טוב זה "חרשים וכבדי שמיעה" ולא "לקויי שמיעה". יותר ברור ככה.

צלף

New member
רעיון מצוין ../images/Emo45.gif

רק קצת הייתי משנה את הסדר - כבדי שמיעה, חרשים ושומעים... השם משדר שהפורום פתוח גם למי שמכיר כבדי שמיעה - למי שיש לו חברים וחברות כבדות שמיעה וחרשים - וגם לבני ובנות הזוז השומעים של כבדי שמיעה וחרשים...

לא ברור לי במה יש להתייעץ?

כל אדם שמבין בזה יאמר לך שהשם מטעה לחלוטין. אני בעצמי מגדירה את עצמי כחרשת ואני לא רואה למה בכלל צריכים להדגיש את החרשים בנפרד מלקויי שמיעה?? אני גם לקויית שמיעה זה כולל גם את החרשים. לקויי שמיעה זה שם כללי שכולל בתוכו את כל האנשים בעלי ירידות שונות בשמיעה החל מירידה קלה ועד חרשות מלאה. כמו שיש לקויי ראייה שמאגדים בתוכם את כל בעלי הירידות השונות בראייה החל מכבדות ראייה ועד עיוורון מלא. שם הפורום הקודם היה "לקויי שמיעה" וזה היה השם הנכון. לא מובן למה פתאום שינו רק בגלל שיש מנהל חדש.. ואפשר לדעת מי זה מנהל האשכול?? יש לו ידע בתחום של לקויי השמיעה?אם אין לו ידע אז אני לא חושבת שהוא יכול לייעץ לך..

a d i r 1 9 8 2

New member
אני חושב למען האמת

ששם הפורום צריך להיות קהיילת לקויי השמיעה או חירשים , כבדי שמיעה והמתחרשים ... הרבה אפשרויות יש לכנות את הפורום ,...

שפה לא תוביל לאף שום מקום כל עוד כותבים...

תג חרש...זיהו חיש מקלדה אצבעות חרש טכנולגיה יזהה אדם שומע חסימה קולות..אבטחה שמיעה ביל גייטס שומע חיים סבן שומע..חרש גילה את פורום זה מתנה לחרשים להשתמש בפורומים שומע גילה סלוררי חרש גילה דודי שומע גילה אפריקה ישראל חרש גילה ליקוי שמיעה שומע גילה זיוף שמיעה חרש גילה ידיים שומע גילה דיבור זיוף חרש גילה מכשיר שמיעה שומע גילה אילם חרש גילה חרש....פורום מצלמה כנופיה צפרדע חרש מוביל ביתרון עוצמה עליון לסמן מול בפנים ללא מילים כאן קשה לזהות מי חרש מי שומע מניאק מי ליקוי שמיעה מתפגר בכתיבה מי כבדי תגובות מי שומע אילם לוי אשכול..כל עוד דון מחייך משחזר באהבה חרשים זה אני..

למעלה