שינוי.

איתמר770

New member
שינוי.

אתחיל בסיפור קצר- כשלמדתי בישיבה-תיכונית הלימודים היו עד 19:00 מדי יום. ולכן נתנו לנו ארוחת ארבע. פעם חילקו ביסלי "פלאפל" והיו מעט ביסלי "בצל", וכולם רבו על הבצל. ולכן למחרת האחראי הביא ביסלי "בצל" ונשאר קצת ביסלי "פלאפל" מהיום הקודם- וכול רבו על הטעם של ה"פלאפל"... מה מוסר ההשכל ? אם כולם עושים אותו דבר, אתה תגיע לאותו מקום. ואם כולם עושים אותו דבר יש לחץ, יתכן וגם לא תגיע - כי יש תור. אני עוקב אחרי הפורום הזה כבר מס' חודשים, לחלקכם שלחתי מסרים. ואתם לא מבינים- שהכלכלה היום שונה מאיך שהיה לפני מס' שנים. אם פעם תעודת בגרות נחשבה, ותואר ראשון בכלל חבל"ז. היום לכל אחד, כמעט, יש תואר ראשון- והרבה ממשיכים לתואר שני... אבל כלל ההיצע והביקוש לא השתנה. אם פעם היה לך 1 ל-100 תואר ראשון, אז כולם רוצים את אותו אחד. היום כשיש כל כך הרבה אנשים עם תארים, מחפשים את האדם המיוחד מבין כולם. יש לכל אחד סיכוי למצוא עבודה. אבל הסיכוי קטן, והוא דומה לסיכוי לזכות בלוטו. (שלא נדבר על המצב הכלכלי בכלל, ועל מצב הפנסיה בעתיד...). הפתרון היחיד הוא להיות אחראי לעצמך, כן- להיות עצמאי. בלתי תלוי באף אחד - חוץ מבעצמך. הצעד הראשון הוא לקחת אחריות על החיים שלך ! אם אתם לא תשנו בעצמכם משהו בחיים שלכם, דבר לא ישתנה. אתם שייכים לרולטה של החיים, ויתכן שתמצאו עבודה- ויתכן שלא. ואם כן, יתכן שתשארו בה - יתכן שתפוטרו (ולא באשמתכם). קחו אחריות על החיים שלכם ! מקווה שעזרתי לחלק מכם להסתכל בצורה שונה על החיים, ואולי לגרום לכם לקום ולעשות משהו.

singular

New member
רגע של מחשבה,

אתה חושב שכל אחד יכול להיות עצמאי? איך בדיוק אפשר להיות עצמאי בלי כסף בכלל? להתחיל לשווק מוצרים שאתה לא מאמין בהם? לפתוח עסק שיש לו סיכוי של 1% להצליח? להיכנס לפרמידות וליפול איתם ביחד? מה זה בדיוק להיות עצמאי? singular

איתמר770

New member
תשובה.

1. כן. 2. בשיטת MLM. 3. תשתנה ! 4. הסתכל ב-2. 5. תבדוק את ההבדל בין פירמידה ל-MLM, ואז תדבר. 6. להיות אחראי לזמן ולכסף שלך, להיות מסוגל להשתנות. חשוב רגע- כמה ספרים קראת מאז שסיימת ללמוד בבית-ספר/מכללה/אוניברסיטה ? רוב האנשים מפתחים את הבטן, ולא את הראש- לא פלא שיש יותר אנשים שמנים מאנשים חכמים.

singular

New member
אז ככה

1. אז זהו שלא 2. השיטה הזאת מחורבנת כי שנינו יודעים שכידי שמישהו ירויח מישהו צריך להידפק 3. לא אגיב אפילו על מה שענית 4. כנס לכאן 5. שניהם אותו חרא (סליחה על השפה) - אותה הגברת בשינוי אדרת. 6. בערך 80-90 ספרים

איתמר770

New member
סיכום קצר...

1. להיות עצמאי זה דבר שכל אחד יכול, מי יעשה את זה ? שני סוגי אנשים האחד הוא האדם שמאמין בעצמו, שמבין שהוא יכול יותר, ושהוא יכול להגיע לרווחים כמו אנשים עצמאיים. הסוג השני הוא אדם רעב, שלא נשאר לו כלום להפסיד ומוכן להיות פתוח לדברים חדשים. 2. יש מצב שנקרא win-win, אני מרויח ואתה מרויח. להגיד "שנינו יודעים שכדי שמישהו ירויח מישהו צריך להדפק" בעצם מבטאת עולם ישן, עולם שלא מבין שיש עבודות שאנשים עוזרים אחד לשני להתקדם. 3. זהו האתגר הגדול. כדי שהעולם ישתנה בשבילך - אתה צריך להשתנות. אם אתה יושב בבית ופתאום התקבלת לעבודה- אתה צריך לקום מוקדם ולנסוע לעבודה ולדאוג להגיע בזמן ועוד ועוד. וזה שינוי שמקובל עליך. אבל שינוי מחשבתי שאומר "אני אהיה אדון לעצמי" או "אם אני מאשים מישהו במצבי, בעצם נתתי לו את הכח לשלוט לי בחיים- ואני לא מוכן לזה, ולכן אני אקח אחריות מלאה על חיי" זה שינוי יותר קשה, אבל יותר מתגמל. 4. נכנסתי לשם, כתובים שם המווון שטויות. ולמה ? בגלל שזה מתייחס לכל שיטת ה-MLM אותו דבר, ויש הבדל בין החברות השונות. ולכן זה לא נכון לזרוק רפש והנחות יסוד מוטעות ובסוף לכתוב את כל שמות חברות ה-MLM שהוא מכיר. חוץ מזה שאדם שלא מרויח כסף- חייב להצדיק את עצמו ע"י זריקת רפש באחרים (חוק סוצויולוגי שלמדתי באוניברסיטה). 5. זהו שלא. בפירמידה אין מוצר. פירמידה זה רוב מקומות העבודה בה יש דירוג שלא נשבר: מנהל, סגן מנהל, מנהל מחלקה, פקיד, עובד זוטר. או למשל: ראש ממשלה, שר, ח"כ. וכד'. בשיווק רב שכבתי אין מצב של הקודם זוכה (לפחות בחברה שלי). ואתה יכול להרויח יותר מהאדם שהכניס אותך לעסק. 6. יפה. ישר כח. (אני מקווה שאתה לא מתכוון לספרי קריאה אלא לספרי לימוד). אבל, כמו שכתבתי, רוב האנשים לא קוראים. והערה אחרונה לסיום: רוב האנשים לעולם לא יהיו עצמאיים, ולמה - הפחד מהכשלון. ואסיים במשפט ששמעתי מרובין שארמה (מחבר "הנזיר שמכר את הפרארי שלו"): לקראת סוף החיים מעולם לא היה אדם שאמר "לקחתי יותר מדי סיכונים"

למעלה