שינוי...

• פותח הנושא ip22
  • פורסם בתאריך

ip22

New member
שינוי...

שלום, אני מעוניינת לשנות מס' הרגלים בחיים שלי שפוגעים בי וגורמים לי להשאר תקועה. וזה מתבטא בתזונה לקויה, עייפות ועוד המון דברים שמפריעים לי בחיים. אני פשוט מרגישה תקועה. ולא יודעת מהיכן להתחיל...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שינוי הרגלים

יקירה, צריך להתחיל מנקודה אחת וליצור שם שינוי קטן. מה תהיה הנקודה בה תרצי להתחיל? מהו השינוי אותו את רוצה ליצור? מה יכול להיות צעד אחד קטנטן בכיוון?

adih770

New member
להתחיל מבפנים .

שלום לך. עצם העובדה שהתעוררת לכך שהדרך בה את חיה את חייך אינה מתאימה לך לפחות כמה תחומים היא צעד גדול לקראת טרנספורמציה מוצלחת בתחומים אלו. שקלי שהפעולה בעלת הערך הגבוה ביותר עבורך היא להתבונן פנימה. כתבת:"אני מעוניינת לשנות מס' הרגלים בחיים שלי שפוגעים בי וגורמים לי להשאר תקועה." קחי לך זמן של שקט (לפחות 20 דק') והתבונני בשאלות הבאות בכל אחת ואז עברי לשאלה הבאה. מה בחייך היום לא עובד עבורך? מה המציאות שם? , אילו היית מצלמת וודיאו מה היה הסרט שהיית מצלמת ? מי את שם? מול אותו תחום (פרנסה,זוגיות,בריאות,אורח חיים בריא וכו') שאת אינך מהרוצה מהתוצאות שם? אם הכל אפשרי מי היית בוחרת להיות שם? מה את מרוויחה ממה שלא עובד ? במה את נאחזת? על מה אינך מוכנה עדין לוותר כדי לחיות את החיים שאת רוצה באמת? אשמח שתשתפי מה ראית? בהצלחה.

תלתלית3

New member
זה המקום לעשות את השינוי

אני מציעה לך לחשוב מה הדפוס שמלווה אותך בהרגלים האלה, על מה את חוזרת, מה דומה בכל ההרגלים ? - כאשר תזהי את הדפוס, עליך לנסות "לשבור אותו", איך ? זהי את הטריגר שגורם לשינוי ואז כדי להשיג תוצאה יותר מתאימה לך, שני את אופן ההתייחסות, ההתנהגות לאירוע, למצב. מהמקום של ההכרה בתקיעות, באים הצמיחה והשינויים. חשבי גם מה הרווח המשני שלך, מה גורם לך לשמור על איזור הנוחות, האיזור שאת מכירה ? מה מפחיד בשינוי ? שינוי בין אם הוא קטן או גדול הוא שינוי. בחרי לך שינוי והחלי לעשותו בקצב שלך, הריעי לעצמך כל יום מחדש על הצלחתך. בהצלחה טליה

maytalesh

New member
שינוי

שלום, לגבי שינוי הרגלים, תזונה לקויה ועייפות קשורים אחד בשני. תוכלי לפנות לתזונאית ואז ייתכן שגם בעיית העייפות תיפטר. מעבר לכך אם יש הרגלים אחרים שתוקעים אותך- זה מצויין שאת מעלה את זה ומודעת לזה, את יכולה לעבוד על כך באימון אישי

isaacm

New member
סקרנות

ואולי גם את תסתקרני, מה את אומרת? מה יש בחיים שלך שאת רוצה לשמר, שטוב לך עם זה? במה מתבטאים הדברים האלה? מה את חושבת על שאלות כאלה כהתחלה? חיי את חייך שלך בהצלחה איציק

נועָה

New member
אני מציעה להתחיל מבדיקות רפואיות

נועָה

New member
בגלל העייפות

קודם ללכת לרופא משפחה ולבדוק. יכול להיות שיש הרגלים שצריך לשנות, אבל קודם להתחיל מבדיקות רפואיות. זה לא שולל את העבודה הפנימית, אבל לבדוק גם את זה. לכן הייתי מציעה להתחיל מזה. אולי יש בעיות גופניות ואם תהיי יותר מאוזנת, יהיה לך קל ומעשי יותר בשינוי הפנימי.

ענבל כהן חמו

מנהל
בואי נתחיל

מרשימה של הדברים שאת רוצה לשנות. האם את מוכנה להכין רשימה כזו?

ענבל כהן חמו

מנהל
אם אפשר

אני מעדיפה שנמשיך בתהליך דרך הפורום.

ip22

New member
רשימה...

אני חושבת שאני צריכה לשנות את הכל מהבסיס. יש לי בעיה עם הרגלי האכילה שלי ובזוגיות שאני לא מצליחה להכנס למערת יחסים רצינית. גם מבחינה חברתית אני לא מרוצה ממה שהולך בחיי כרגע. בעצם, כשאני חושבת על זה כל מהלך החיים שלי בתקופה האחרונה לא מתאים לציפיות שלי. תודה,

תלתלית3

New member
תתחילי בקטן, משהו קטן

שאת יכולה לעמוד בו ופרגני לעצמך, התמידי בו ולאט לאט הגדילי את הכמות או משהו אחר נוסף קטן וכל הזמן עודדי עצמך. כל יום לפני לכתך, חשבי ואמרי לעצמך משהו טוב שקרה לך. בהצלחה טליה

תקיעות

תקיעות זה כאשר חלק בך מאוד רוצה לשנות הרגלים, אבל יש חלק אחר... חלק שלא רוצה לשנות אותם. אני מאמינה בדיאלוג עם החלק השני. איך זה נראה מהצד שלו? מה מושך אותו להרגלים הללו? במקום בשיטה הרגילה של לבטל אותו, לא לשמוע אותו, לדחות אותו, את החלק הסרבן הזה שלך (ושל כולנו...) אני גם מאמינה בשיתוף אנשים אחרים בתהליך. לא לבד. לבד קל מדי להשאב ליאוש. אז סדנה טובה או אדם שיעבוד איתך. בהצלחה

למעלה