שינוי

שינוי

אני בת 40 ומרגישה שהחיים שליתקועים. יש לי זוגיות מדהימה ומשפחה תומכת אך יחד עם כל זה אני לא מצליחה להתקדם בעבודה ומבחינה אישית. אודה על עזרה

koach

New member
סביב גיל ה-40 מתעוררות שאלות של מימוש עצמי

גל אלמוג כשמך כך גם החיים, מלאים גלים. והתיזמון הנכון - בבבחינת לכל זמן ועת לכל חפץ, הכרחי להצלחה כדי לעלות על הגל הנכון, צריך לחכות בסבלנות לרגע המתאים ואז במאמץ מזערי הגל הוא זה שישא אותך הלאה. סביב גיל ה-40 מתעוררות שאלות של מימוש עצמי והגשמה. האם אני נמצא במקום שרציתי?! היכן אני ביחס לאחרים?! את כותבת "החיים שלי תקועים", ואני אומר שחשוב לא לעשות הכללות יתר. הכוונה שלך לתחום התעסוקתי בלבד וממנו נגזר התסכול האישי (אם הבנתי נכון). הצביעה הכוללת של החיים בתקיעות, עשוייה להעצים את הקושי, וזה מחייב בירור, הצבת חזון עתידי וגזירה ליעדים ברי השגה ותוכנית פעולה. האם מקום עבודתך הנוכחי מציע אופק ומאפשר מימוש?! איך את רואה את החיים שלך בתחום התעסוקתי בעוד 5 שנים? מהם הכישורים והיכולות המקצועיות שלך?! האם ישנם פערים שאת צריכה להשלים, כמו הכשרה / לימודים?! מה מאפייני העבודה העתידית: עם / בלי אנשים? במשרד / בחוץ? האם את עצמאית / שכירה?! האם ישנם חסמים שעשויים להפריע לך בדרך?! בכוחו של חזון עתידי מלא שיתן מענה לצרכים שלך, לשחרר את התקיעות ולהניע קדימה לחיים מלאים יותר, מספקים ומהנים.

שינוי

זכית בזוגיות מדהימה ומשפחה תומכת כלומר יש דברים שאת יודעת לעשות בצורה מצויינת ובוודאי שגם בתחום העבודה והתחום האישי את יודעת לעשות את מה שצריך אני לא חושב שאת צריכה לחכות לרגע המתאים הרגע המתאים זה עכשיו כי עובדה שיש בך עכשיו רצון לשינוי והתקדמות דבר ראשון שאת צריכה לעשות זה להגדיר לך בצורה ברורה מה את רוצה להשיג ? איזה סיטואציה בתחומים האלה היא האידאלית עבורך ? איזה תפקיד או עבודה אידאלית עבורך ? מה החלומות שלך ? להתחיל לחשוב על זה ולהתעסק בזה נראה לי שאימון ממוקד בתחומים שהגדרת יביא תוצאות

יודה ב

New member
גל אלמוג,

כדי שניתן יהיה לעזור לך את צריכה לנסח שאלה ספציפית ולא רק לתאר את מצב התקיעות. את רוצה להתקדם בתפקיד? במקצועיות? בהערכת הבוס? בעסק פרטי? בקיצור מהי ההתקדמות שאת רוצה, ובאיזה נסיבות?

החתול הצשיירי

היי גל השאלה שאת מציבה היא כוללת למדי. רצון לערוך שינוי הוא מבורך וחשוב, אלא שהשאלה היא איזה שינוי את רוצה לעשות.אני מאמינה שחשוב להתמקד בתחום מסויים ולהתחיל בו את השינוי. נסי יותר להתמקד בתחום אחד: חיים אישיים או קריירה. ואז חישבי לעצמך איפה את רוצה להיות עוד 5 שנים. ברגע שתדעי לאן את רוצה ללכת, תוכלי לבחור את הדרך לשם. אני רוצה לשתף אותך בציטוט שאני אוהבת מעליזה בארץ הפלאות: "התואיל להגיד לי, בבקשה, באיזו דרך עלי ללכת מכאן?" שאלה אליס "זה תלוי במידה רבה לאן את רוצה להגיע." - אמר החתול "לא אכפת לי כל כך לאן. - " אמרה אליס "אם כך, לא משנה באיזו דרך תלכי." אמר החתול. " - בתנאי שאגיע לאנשהו" הוסיפה אליס כהסבר "בטוח שתגיעי" אמר החתול "אם רק תתמידי בהליכה" כדי שתגיעי לאן שאת רוצה ולא סתם תגיעי לאנשהוא אני ממליצה לך להתמקד. מהניסיון שלי אני רואה שברגע שמתחילים שינוי בתחום אחד הוא משפיע על שאר תחומי החיים. בהצלחה

תלתלית3

New member
את יודעת היכן את רוצה לערוך את השינוי

וזו כבר התחלה יפה. נותר לך רק להגדיר מה אתה רוצה בתחומים האלה ולעשות הכל כדי להשיגם בין אם בקורס, טיפול, הנחיה, אימון סדנה וכדו'. בעזרה מקצועית תוכלי למקד את עצמך, לחזק, להבין את חסמייך, אמונותייך ערכייך וכדו' ויחד עם זאת לקבל תובנות ותוכנית פעולה. בהצלחה טליה

adih770

New member
התשובה נמצאת אצלך פנימה...

שלום לך אני מציעה להתבונן פנימה. אני מאמין שאת יכולה ומסוגלת לחיות את החיים שאת רוצה. החקירה מחייבת זמן (לפחות 20 דק' ) של שקט לעצמך. עברי שאלה שאלה ונסי להסתכל לתוכך פנימה. מי את שם מול קריירה והתפתחות אישיתשלך? מה המציאות שם,לפני הפרשנות שלך? מה את אוהבת במי שאת מול קריירה והתפתחות אישית? מה את לא אוהבת במי שאת מול קריירה והתפתחות אישית? אם הכל אפשרי, מי את היית בוחרת להיות ביחסים מול קריירה והתפתחות אישית? על מה את לא מוכן/נה לוותר בשביל לבחור להיות מי שאת רוצה להיות מול קריירה והתפתחות אישית? מה את מרוויחה מהמצב היום? יש שם משהו שאת מרוויחה אחרת למה שתחזיקי בחייך מצב שהוא לא לרוחך לאורך זמן? עד כאן החקירה. אשמח שתשתפי מה עלה? עדי הררי.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בתור אמא

ומניוסיוני עם נשים ואמהות, מצאתי שנשים רבות מקדישות המון לבית ולמשפחה, ופעמים רבות שמות בצד את הצרכים שלהן, כי אין לזה פנאי. ואז מגיע גיל 40 - הילדים קצת גדלו, לפעמים עובדים באותו מקום הרבה שנים, הכול נראה נעים ונוח למסתכל מבחוץ, אבל מבפנים, סוף סוף יש קצת פנאי לשים לב לעצמך ולמה שאת רוצה. במקרים רבים יש תסכול, אבל לעיתים לוקח זמן להבין מה את באמת רוצה. החלק החסר הוא ששנים רבות התרגלנו לא לשים לב לצרכים שלנו, שכאשר כבר אפשר, קשה לנו לדעת מה אנו באמת רוצות. אני לא יודעת אם מה שאני כותבת מתייחס למה שאת מרגישה - איך היית את מגדירה את הקושי? מהם דברים שהיית רוצה לעשות, אם לא היו שום מגבלות? אם היית ללא משפחה וילדים, אם היה לך איזה תואר שנחוץ כדי לעשות כל דבר - מה זה היה? אם זה קשה לענות, אולי דוקא התבוננות בקטן יותר קלה יותר - מהם שלושת השינויים הכי קטנים שהיית רוצה לעשות בחיים שלך כרגע? מה היה עושה אותם יותר מתאימים לך, לא תקועים?

הערה והארה...

היי גל, מה שלומך? קראתי את דברייך, הינך מצויה בצומת שבה הינך משתוקקת לשינוי, הכל מצטייר באפור, ההליכה אל עברו של הלא נודע ויחד עם זאת ההשתוקקות לו ולכן מהמיעוט בדברים, הנני מבינה כי "להניח את האצבע" על מהו הקידום בו הינך רוצה בהבט התעסוקתי, ובהיבט האישי מרגיש בחוסר מיקוד וכוללני לתשובה. באותה הנשימה שציינת כי משפחתך תומכת והינך בזוגיות מדהימה כתבת כי הינך חשה בתקיעות וברצון גדול לנוע קדימה, ראשית מזל גדול נפל בחלקך על המשפחה שלך והזוגיות המדהימה, כייף! שנית, אשמח באם תפרטי על הקיים, כאמור, שציינת, מי היא המשפחה התומכת? מה היא מכילה? איזו תמיכה מוענקת לך וממך חזרה אלייה? באיזו עוד תחושה הינך יכולה לתאר את הזוגיות שברשותך, מה יש בה? כיצד משפיעה על התנהלותך האישית?כיצד מקדמת אותך במישורים השונים? שיחררת ועשית את צעדך הראשון לעבר המקום שבו הינך רוצה להיות, בצעדך הראשון שקיבלת החלטה שכך אינך ממשיכה ובתחושה כי הינך ראויה לחיים זורמים ושופעים יותר והחשיבות מופנית להיבט המקצועי ולהיבט האישי. ובכל זאת? היכן בחייך אינך חשת בתקיעות? מה מניע אותך לנוע קדימה? בברכה,

למעלה