שינוי תעסוקתי- עצה בנוגע ללימודי גישור

gal1123

New member
שינוי תעסוקתי- עצה בנוגע ללימודי גישור

שלום, בימים אלו אני חושבת על שינוי תעסוקתי וחשבתי על כיוון של גישור. אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ועסקתי עד כה בהדרכה ופיתוח הדרכה. השאלה שלי - האם כדאי לי לנסות להיכנס לתחום של הגישור? האם למרות שאיני עו"ד/ מורה/ פסיכולוגית וכו'... אוכל למצוא עבודה כמגשרת או שקיימת העדפה מובהקת למגשרים המגיעים מתחומים אלו? בנוסף, אשמח לקבל המלצות היכן הכי "נכון" ללמוד גישור. תודה...

שינוי תעסוקתי

העבודה בגישור היא עבודה עצמאית. פרילאנסר, גם אם עובדים במשרד גישור אחר. בעבר היו תקנות גישור ואחת הדרישות היתה תואר אקדמאי. כיום אין דרישה כזו, כי התקנות בוטלו, אבל במכרזים השונים של בתי המשפט בפועל, כן דורשים השכלה אקדמאית, מה שיש לך. היות והעבודה בגישור היא עצמאית - אז היא מאוד תלויה בכישורי השיווק שלך, חוץ מאשר כישורייך האישיים כמגשרת. ולכן, קשה למצוא מגשרים שעובדים רק בגישור, הרוב עובדים בגישור ובעבודה נוספת: בין אם מדובר בעבודה נוספת בתחום אחר וגישור, או עו"ד ומגשר, מגשר ומרצה בקורסי גישור, מגשר ופסיכולוג וכד'. בבתי המשפט יש עדיפות למגשרים שהם עו"ד.אבל גם מגשרים שאינם עו"ד יכולים לקבל הפניות לגישור (מנסיון אישי). לדעתי, בגלל הנסיון שלך בהדרכה ובפיתוח בהדרכה, יש סיכוי שאם תלמדי גישור במרכז גדול, ואם תהיי טובה, יש סיכוי שתוכלי להתקבל שם גם להדרכות, (אבל לא תתפסי אותי במילה...) בתי ספר מומלצים: בעבר היה פיקוח על בתי ספר לגישור, ומי שרצה להיות מגשר פנה לאותם בתי ספר שקיבלו את אישור ועדת גדות. אי לכך הייתי ממליצה היום לפנות לאותם בתי ספר, כי הם מרגישים צורך לעמוד גם היום באותו סטנדרט.

tovid

New member
תעסוקה בגישור

שלום, אני מגשר שסיים את לימודי הגישור בשנה האחרונה. קחי בחשבון שקורס הגישור הבסיסי המועבר ע"י בתי הספר לגישור אינו מספיק ובנוסף לו יש גם לעבור קורס של התנסות מודרכת בגישור (פרקטיקום). מנסיוני האישי אני יכול לאמר לך שלא קל לקבל תיקים לגישור ובעיקר לא למגשרים חדשים. נכון שכישורי השיווק האישיים חשובים אך נראה לי שבמקרה זה הם אינם מספיקים. לא ניתן להתבסס על תחום זה כתחום פרנסה עיקרי, וודאי לא בתחילת הדרך. לצערי בתי המשפט שמעבירים תיקים לגישור מעדיפים להעביר אותם למגשרים הותיקים המוכרים להם או לכאלה שזכו במכרזים למגשרי מהו"ת. תנאי הסף במכרזים אלה כוללים נסיון שלמגשר חדש אין אותו. יותר מזה, גם אם תרצי לרכוש נסיון זה על מנת לעמוד בתנאי המכרז אין דרך לרכוש אותו היות וכאמור בתי המשפט אינם מעבירים תיקים למגשרים חדשים. עם זאת אני ממליץ לכל אחד ללמוד גישור היות ולדעתי הגישור הוא תחום מעניין מאד אשר מקנה בנוסף למקצוע גם כישורי חיים. אני מאמין שנושא הגישור יתפתח בישראל בעתיד ואז אולי יהיה קל יותר להשתלב ולעבוד בתחום.

יהל 771

New member
כדאי מאוד לשים לב

למה שכתב כאן טובי. בהערכה זהירה יוצאים לשוק העבודה כמה עשרות מגשרים בקצב של כל חודשיים לערך. ההנחיות האחרונות מטעם הנהלת בתי המשפט, והדרך בה חלק גדול מן התיקים מחולק מוציא מראש שכבה גדולה של מגשרים שסיימו לימודיהם בחודשים האחרונים. לפני הכל אני מציע לכל מי ששוקל ללמוד גישור לקרוא היטב היטב את פרטי המכרז האחרון, שפורסם מטעם הנהלת בתי המשפט. המכרז אינו מדבר על כלל התיקים של בתי המשפט, אלא על הנתח העסיסי והמכניס שבו. יש לקרוא אותו בקפידה, כי הוא מאותת באופן ברור על כיצד מתחלקת לה עוגת הגישור המצומקת על כלל מגשרי ישראל. כל זאת כמובן למי שמצפה לראות רווחים והכנסות כתוצאה ממה שהשקיע בלימודיו.

gal1123

New member
תודה על התגובות

הן בהחלט מסייעות לי לקבל החלטות

שילה1

New member
כדי לצביע על המצב לאשורו-גם מגשרים ותיקים

אינם מקבלים תיקים מצבית המשפטףאלא אם הם מקושרים במיוחד,קרי:עורכי דין שהם מגשרים,מקושרים המקורבים לאישיות זו או אחרת בבית המשפט,ןכםן נציגי ארגונים העורכים גישור ,שאת תמורתו תורמים לטובת הקהילה. ואגב-גם למגשרים ותיקים רבים אין סיכויע להתקבל למכרז המה"ות,בגלל שיטתצ הניקוד וקבלת תיקים מבתי "חבר מביחא חבר". וכבר ציינו כי גישור אינו יכול להיות מקצוע,אלא רק עיסוק נוסף למקצוע מפרנס. וביחס למגשרים חדשים-ברוכים הבאים וגם-קורס ופרקטיקום בלבלד אינם מספיקים.הנסיון חשוב מאוד,ומסכימה איתכם בהחלט כי יש להתחיל לצבור נסיון בדרך כלשהי,שלדעתי-הנכונה היא גישור בהתנדבות.

למעלה