שינוי שם בדרכון הגרמני

ר י נ ג ו

New member
שינוי שם בדרכון הגרמני

יש לי דרכון גרמני ואני רוצה לשנות את שם המשפחה שלי לאחר שהוא עוברת (להחזירו לשם המקורי). נאמר לי בשגרירות הגרמנית שזה עולה הרבה כסף וצריך נימוק ממש טוב לכך. בנוסף, נאמר לי שבגרמניה שם זה כמו מס' ת.ז. בישראל, כלומר כמעט בלתי ניתן לשינוי. משהו כאן עשה את זה או שמע על משהו שעשה את זה ואיך?

diday

Member
חוקים עתיקים שעדיין בתוקף

אכן, (כולם אומרים ש)קשה מאד לשנות שם בגרמניה. אפילו אמנים אינם יכולים לשנות את שמם. עבורם הכניסו בתעודת הזהות סעיף הנקרא "שם אמן". איני יודע מהי העלות, אבל עד כמה שאני יודע האשור לשינוי השם לא יכול להעשות על ידי פקיד זוטר. סיבה טובה כבר יש לך. אתה רוצה "לחזור" לשורשיך הגרמנים, ולשאת את שם משפחתך שנישא בגאווה קצת מעל מאה שנה (לפני כן לא היו ליהודים שמות משפחה), מה גם שהשם העברי (אולי) אינו בעל משמעות בגרמניה, או אפילו עם משמעות שלילית. אם לא יאשרו לך, אתה יכול לערער ולפנות לבית המשפט, דבר שאכן יכול לעלות הרבה כסף. בגרמניה אין מספר תושב כמו מספר תעודת הזהות בארץ. ברור שלתעודת הזהות יש מספר, הדומה למספר הדרכון בישראל. לכל דרכון מספר יחודי. האדם מזוהה על פי שמו ומקום ותאריך הולדתו. קצת דבילי במקרה של אדם שלא נולד בגרמניה ואין לגרמנים גישה לרישום במקום הולדתו, אבל כך הוא.

Nobilis

New member
הערה אחת

דוגמא לחריג לכלל הזה הוא נישואים. במקרה כזה, משנים את השם (אולי רק לאישה, אין לי מושג) ללא בעיות.

diday

Member
דוגמה לא ממש טובה, אם התכוונת

לעזור כאן לבחור. בנישואים כל אחד מבני הזוג יכול לבחור אם לשמור על שמו, לקבל את שם האחר, או לצרף את שם האחר לשמו. אין אפשרות על ידי נישואים לבחור שם כל שהוא.

Nobilis

New member
נו, אז...

כל מה שהוא צריך זה למצוא בחורה, לבקש ממנה לשנות את שמה (במשרד הפנים, בלי שום בעיה) לשם שבו הוא מעוניין, ואז להתחתן איתה ולפנות לשגרירות גרמניה בבקשה לקחת עליו את השם שלה. קלי קלות

diday

Member
וואלה

נשמע אפשרי. ליתר ביטחון עדיף גם שיתחתן בגרמניה. בזמנו ההחלטה על השם הייתה חלק מטקס הנישואים שלא ניתן היה לשנות לאחר מכן, אני חושב שעדיין כך. כך שאיני יודע אם חתונה בישראל ולאחר מכן בקשה לשינוי השם תהייה אפשרית, אלא אם ייקח גם בארץ את שם האישה.

nunca

New member
שינוי שם בדרכון הגרמני

אני כרגע באמצע ההליך שם המשפחה שלי שונה עקב נישואין למעשה כשהתחתנתי שיניתי את השם במשרד הפנים בארץ - מאחר שהשינויי יצר שוני בהזהות בשני הדרכונים, הגרמנים חייבו אותי לשנות את הגרמני ע"מ שיהיה זהה לישראלי. התהליך ידוע כאחד שלוקח זמן - הגשתי בקשה המאי 2006 ועדיין אני מחכה לדרכון (יש לי בנתיים זמני)... בנוגע לעלות עד כה זה עלה לי כ 450 יורו ואין לדעת עד לאן זה יגיע... אם לא הייתי חייבת לא הייתי טורחת (כל הכסף והטיזוזים לשגרירות ממש מיותר)

למעלה