שינוי מקום לידה - דרכון זר

danpome

New member
שינוי מקום לידה - דרכון זר

היי, האם יש ישראלים (שנולדו בישראל) המחזיקים באזרחות כפולה והצליחו לשנות את מקום הלידה שלהם בדרכון הזר (מישראל לארץ אחרת)? האם מישהו שמע על מקרה שבו זה קרה?

אספרסו2

New member
ברור

יש זייפנים שמתמחים בתחום,עובדים בשירות מדינות שהפאראנויה בהגנה על בטחונן מצדיקה לדעתן כל פעולה גם אם היא פלילית או במדינות שייצוא הבננות לא מכניס מספיק כסף לקופת המדינה ו/או השולטים בה והם מסליקים אבקה לבנה במשלוח ועוסקים גם בהוצאת מסמכי מדינה רשמיים לכל מי שהפרוטה בכיסו ומצפונו אבד בדרך.

danpome

New member
תודה

אני מדבר על הליך שנעשה בחסות החוק ולא בפלילים

forglemmigej

New member
בשביל מה זה נחוץ לך

יש שני סוגי אזרחויות, אחת מזכות דם והשניה התאזרחות על סמך כללים שונים ממדינה למדינה.
אם אתה צריך דרכונים של אזרחויות שונות כדי לעבוד במוסד אנחנו לא הכתובת, אם זה בשטחים שהיו לפני השתלטות הגוש הסוביטי על מדינות מזרח אירןפה יש עוכרי דין שמתעסקים בזה.

danpome

New member
ביטחון אישי

אין לי שום קשר לאף גוף ביון. אני בעל אזרחות כפולה זה הכל. ישנם מדינות שלא מתירות כניסה לשטחם אם נולדת בישראל ולכן השאלה.

אספרסו2

New member
אז אם חשוב לך הביטחון האישי

מדוע אתה חפץ להיכנס לאותן מדינות?

forglemmigej

New member
בכניסה ויציאה מישראל לא מחתימים דרכון יותר

אתה באמת חושב שיסתכלו במקום הלידה שלך

danpome

New member
אני חושב שלא הבנת את כוונתי...

מדובר על שינוי/השמטה של מקום הלידה בדרכון הזר....

fireout

New member
קראתי בפורומים שבדרכון קנדי אפשר לבקש זאת

צור קשר עם השגרירות הזרה ותברר.
אני משער שזה לפי חוקי מדינה.
באחד הפורומים קראתי על קנדי שנולד בלבנון ורצה לבקר בישראל בלי שיהיו לו בעיות בביקורת גבולות.
&nbsp
אני משער שלהשמיט מקום לידה זה לא בלתי אפשרי ונתון לפוליטיקה ארצית.
בדיוק כמו הויכוח על סעיף הלאום בתעודת הזהות הישראלית שהושמט והוחזר.
&nbsp

pichinan

New member
לא ניתן לשנות או להשמיט מקום לידה במסמך רשמי

מקום הלידה הוא אחד מפרטי החובה בדרכון עפ"י החוק הבינלאומי. שינוי מקום הלידה הוא בגדר זיוף/שקר והשמטתו לא תאפשר לבעל הדרכון להכנס למדינות רבות (אבל זה תיאורטי - אף רשות פנים לא תשמיט את זה גם ככה). ההבדלים הם יותר באיזה פרט כלול תחת סעיף מקום לידה - מדינה בלבד (דרכון ישראלי), מדינה ועיר (ד' קנדי), עיר בלבד (ד' גרמני), מדינה תמיד ועיר אם נולד במדינת האזרחות (ד' אמריקאי), עיר ומדינה או עיר ומחוז אם נולד במדינת האזרחות (ד' ספרדי), וכו'. במקרה שמצוינת העיר בלבד, לא תמיד ניתן לדעת באיזו מדינה מדובר, אלא אם כן זו עיר מוכרת (במקרה של ישראל - ת"א, חיפה וכו'), וגם אז לא כדאי להסתכן - במדינות עוינות ישנם מומחים שיודעים לעשות 1+1 ממש כמו המתשאלים הישראלים. בכל אופן, ה MRTD בתחתית הדרכון לא כולל מקום לידה, רק תאריך לידה.

La Milagrosa

New member

danpome

New member
קודם כל תודה רבה על התגובה אבל

1. חשוב לי להבהיר רק שהמטרה היא לא להונות את הרשויות הזרות אלא להפך, לחסות תחת הגנתם. לכאורה, מדינות מסוימות מתירות כניסתם של אזרחי האיחוד האירופי ללא ויזה ולא מדובר רק במדינות אויב (שאין לי שום כוונה להיכנס לשם לאור המצב הביטחוני הרעוע גם ככה) אלא גם במדינות כמו: תוניסיה, איחוד האמירויות, קטאר, עומאן, מלזיה, אינדונזיה, פקיסטן, מרוקו ועוד (עליהם אין איסור בחוק הישראלי לבקר).

2. המטרה בלשנות את מקום הלידה הישראלי הוא להגן על ביטחוני האישי לאור העובדה שאזרחים ישראלים הם יעד לפעולות טרור במיוחד במדינות מוסלמיות.

3. קראתי באינטרנט על פליטים שהצליחו לשנות את מקום הלידה בדרכון לאור סיבות ביטחוניות אבל, אני רוצה לדעת אם יש אזרח ישראלי שנולד בישראל והצליח לעשות זאת (שוב, לא על ידי זיוף).

JimmyGee

New member
What you are trying to do makes no sense

A terrorist is not going to look at your passport to make sure you were born in Israel before trying to kill you.
Why would you want to travel to countries that won't let you in if you were born in Israel? Even if you can hide it.
Either they won't mind in which case why hide it or they do mind in which case stay away from that country as there are other ways to know that you have ties to Israel.
BTW for people born in the US, only the state (for example California) is mentioned in the passport (not the city).

אספרסו2

New member
אולי צריך לנסות עוד שפות עד שיפנים

לך תדע,העיקר למנוע את הטננבאום הבא.

danpome

New member
TYTThank you for your statement but

that is certainly not an answer for what I was asking:)

La Milagrosa

New member
תוניסיה, איחוד האמירויות, קטאר, עומאן, פקיסטן.

ממש מדינות בטוחות מצאת לך. במיוחד קטאר תומכת ומממנת הטרור, שלא לדבר על פקיסטן ותוניסיה.
כנראה שאתה מחפש צרות ממש ממש חזק.

crips

New member
קטאר מדינה בטוחה

הטרור שהיא מממנת הוא מחוץ לגבולותיה

למעלה