שינוי מיקום חניה

אלעד162

New member
שינוי מיקום חניה

שלום, רכשתי מגרש פינתי בהרחבה של מושב. למגרש 2 חזיתות לרחוב, אחת נמוכה ממנו ב1.5 מטר והשנייה בגובהו. בתוכנית המתאר החניה הכפולה מופיעה בחזית הנמוכה מהרחוב, דבר המחייב הוצאה כספית מיותרת של בנית חניה על עמודים וגרם מדרגות מתסכל. מהן האופציות העומדות ברשותי על מנת לשנות את מיקום החניה לחזית השניה? האם אוכל לסלול חניה במיקום אחר מבלי לבקש אישור מראש? בברכה, אלעד

אתה חייב היתר

לי היתה בחירה בין חניה כפולה רכב ליד רכב או חניה טורקית - רכב אחרי רכב לבסוף בדיוק מהסיבה שאתה מתאר פיצלתי לשתי חניות אחת בכל רחוב. בקש לבדוק מול הוועדה מה האופציות.

אלעד162

New member
למה בכלל לשאול את הוועדה

שלא לבין לא נכון, אני שומר חוק. אבל למעשה אין פה בניה לא חוקית. לא בלוקים, לא יסודות ולא תשתיות. חשבתי אולי להגיש את התוכניות לאישור עם החניה המוגבהת ובפועל לחנות במקום אחר. מה דעתך? אגב, הוועדות באות לקראת הבונים? האם נימוק של חיסכון בעלויות וטרטור במדרגות "יעשה להם את זה"?

איריסג

New member
זה עניין של תב"ע

לפחות במקרה שלנו - החניות הוכתבו על ידי התב"ע של המתחם ועל ידי התקנון של הוועדה. לכן אני ממליצה לך להתייעץ קודם עם האדריכל שלך (ואני מקווה בשבילך שהוא מכיר את הוועדה הספציפית הזו שאתה צריך) כדי לבדוק איתו מה הסיכוי שתוכל להגיש כזו בקשה להקלה. אם יש תקדימים אצלכם ברחוב - סימן שזה אושר בזמנו - וזה קלף מיקוח טוב.

פיטנגו4

New member
חייבים לבקש אישור מהוועדה

מניסיון אישי במספר פרוייקטים - הסיכויים לאישור השינוי לא גדולים. בפרוייקט קבלני גדול מסויים יש חניות לא תקניות (!!) אלכסוניות כלפי צומת, וגם שינוי שלהן לא אושר... השיקולים בתכנון חניה הם לא רק לגבי המגרש שלך והעלויות שלך, אלא כלליות ולוקחות בחשבון את כל מתאר הרחוב.

בינא

Member
מותר להגיש חניה בהתאמה לגובה מדרכה

בתוכנית ההגשה עליך לציין חניה במיקום הנכון מבחינה תחבורתית ומבחינתך. עד שלא תגיש את ההגשה לא יוכלו להתיחס אליה. מקובל במקרה כמו זה שמועלה כאן, לבקש חניה במיקום שמתאים לגובה המדרכה, גם אם בת.ב.ע. נקבע אחרת. כשיש סיבה טובה ונכונה לשינוי, גם הועדה תקבל זאת. מקרים חריגים בהם לא מקבלים אישור, קשורים למפגע תחבורתי בגין הכניסה לחניה (למשל אם יש כיכר או צומת קרובה לכניסה לחניה).

פיטנגו4

New member
באמת? הלוואי...

תתפלא. תראה את זה: מגרש פינתי. החניה בפינת המגרש. יוצאים רוורס לצומת !!! (וגם נוצרים כל מיני משולשים מוזרים במגרש, זוועה תכנונית). סטודנט בסמסטר א' יודע שכך לא מתכננים חניות, אבל כך זה תוכנן ע"י אדריכלית נוף של השכונה. לא עזר לי כלום, לא אישרו לשנות.

osnatyD

New member
ובגלל שזה הבית שלי אני גם יכולה להוסיף

שהחניה צרה מידי ומפריעה לשכנים שצריכים להכנס לחניה שלהם מאותו שביל בדיוק. ככה כל השכונה. אסנת

בינא

Member
כתבתי:"כשיש סיבה טובה לשינוי הועדה תקבל זאת"

המקרה שלך הוא הפוך... הייתה להם סיבה טובה לא לשנות...אדריכלית הנוף של השכונה...

אלעד162

New member
מצ"ב תרשים המגרש וסביבתו מה דעתכם?

הצומת בכיוון צפון - מזרח היא צומת T כל הכבישים עירוניים רגילים. במגרש סימנתי את 2 החניות, הנוכחית בכחול ואת המועדפת בירוק. ניתן לראות את הפרשי הגובה הקיימים. ושאלתי היא האם נימוק של עלויות מיותרות (חניה על עמודים) ו"טרטור של מדרגות" ישכנע את המהנדס לשנות את התוכנית? מה עלול לקרות במידה ולא יאשרו את בקשתי ולא אקים את החניה על העמודים? האם מדובר בתשלום קנס? בברכה, אלעד

kitt

New member
אם לא תקים את החניה עפ"י ההגשה עלול להיות

שלא תקבל טופס 4 ולא תוכל להתחבר קבוע לחשמל, מים בזק וכו'.

למעלה