שינוי ? מיקוד !

שינוי ? מיקוד !

בחודשים האחרונים אני מחפשת פוקוס לעשות את "המשהו הגדול" שיביא לשינוי בחיי. אני רוצה סיפוק, רווחה כלכלית , נינוחות , הנאה בעשייה , עזרה לאנשים. מהו שינוי ? איך מתמודדים עם מילה גדולה כל- כך ? צריך להתחיל לפרק אותה למילים קטנות יותר .... אוטוטו אני בת 36 וכמידי שנה אני נתקפת ב"תסמונת הניתוח של השנה שעברה" מה רציתי לעשות ? מה הספקתי ? מה חלמתי לבצע ונשאר בגדר חלום? או אולי השאלה – מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדולה ? מידי שנה הייתי סלחנית, ויתרתי לעצמי, הנחתי שיש עוד זמן אני יבשיל עם רעיון ואז זה יקרה. השנה בשונה משנים קודמות זהו, הגעתי לתובנה שאני כבר גדולה ! והשנה זה יקרה ! מה יקרה ? השנה תהייה שנת עשייה והצלחה. כמו עובר גדלתי לאט ובסבלנות אגרתי הרבה זמן בתוך עצמי ליטוף של הרגשות והאגו , המון אמפטיה ורוך מה שבדיעבד קרקע אותי. בשנתיים שחלפו אגרתי מידע, קראתי הרבה ספרי התפתחות, מאמרים, שמעתי הרצאות והשכלתי. מה התובנה שלי ? - הבנתי שהדבר שחסר לי הוא מיקוד וביצוע. אז החלטתי להפשיל שרוולים, הפרויקט הגדול שהיה תכלית חיי בשנתיים האחרונות הגיעו לבשלות ושחרר אותי באהבה תוך הבהרה שכעת הזמן הנכון . הפרויקט הגדול שבו הייתי מעורבת היה לידת בתי השלישית ( כן התירוץ התורן ), הריון מורכב ואחריו לידה ותינוקת חדשה, אחרי פסק זמן של 7 שנים מהילד הקודם. הפעם הבטחתי לעצמי מראש התמסרות בצורה טוטאלית, הנקתי פינקתי וויתרתי אולי שכחתי את עצמי ומה אני רוצה לעשות. כעת אני משקמת יחסים עם עצמי, הקטנה כבר בת שנה וקצת והיא במסגרת (אין יותר תירוצים) וזו הפעם הראשונה בחיי כן בגיל 36 שבאמת אני רוצה לגדול ! אני יודעת שיש לי יכולת גבוהות בהרבה תחומים ואני רוצה לצאת לדרכי החדשה – דרך של עצמאות כלכלית ועשייה מהנה. אני שואלת את עצמי מהו "המשהו" שאותו אני רוצה לעשות ואני מרגישה שהוא קרוב רחוק, רעיונות צצים חדשות לבקרים. אני אוהבת אנשים – אז אולי משהו טיפולי ? אני אוהבת מכירה – אולי חנות וירטואלית ברשת ? אני אוהבת כסף – אולי ebay ? אני אוהבת ילדים – אולי קואצינג בתחום הילדים ? אני עדיין נעה סביב מעגל החיפוש, ורוצה כל- כך לכוון את העשייה למיקוד בתחום שאותו בחרתי. אני משחררת את עצמי לקבל תשובת מהיקום מה הוא אותו "משהו" שאני כל – כך קרובה לגעת בו. ורוצה לעשות משהו שיתרום גם לנשים האחרות שחוות את הדילמה האינסופית: האם יותר חשוב להיות אמא נפלאה ונגישה ? האם יותר חשוב להיות אשת קריירה מצליחנית ? האם ניתן לשלב בין שניהם? להיות אמא נפלאה ונגישה ועדיין לחוות הצלחה בקריירה ? מהו המתכון המנצח יש כזה ? כיצד מתמודדים עם ייסורי המצפון על כל אחת מהבחירות ? אשמח לשמוע רעיונות להקמת עסק מהבית שיכול לשלב את הדברים שאני אוהבת. יום קסום אני

AdminKobi

New member
הרבה שאלות...

ראשית אבקש לומר לך שאת מיוחדת , בעלת ידע וחוכמה רבה - את זאת ניתן לומר על סמך השאלות אותם את שואלת לגבי תחומי עניין שונים , אוכל לומר לך בבירור כי הינך יכולה להיות כותבת מאמרים מוצלחת ביותר דבר אשר מבוקש מאוד לקידום אינטרנטי ויכול להיחשב כעבודה מצויינת מהבית. בן האדם מטבעו הוא מערכת אשר לוקחת בחשבון עשרות משתנים לגבי בחירת שינוי ( בכל נושא ) - והוא מונע מעשרות מחשבות ורגשות אשר החיבור ביינהם יכול להוביל להצלחה אדירה וגם ליאוש לעיתים. אני הייתי ממליץ לך לעשות רשימה בת עשרה דברים או נושאים אשר מעניינים אותך ולסדר אותם על פי Priority כלומר 1-10 ואז לצמצם - והתחיל ממשהו ועל פי איך שזה נראה יש הרבה עבודה ושיש הרבה עבודה הפתרון הוא להתחיל כמה שיותר מהר. אני בטוח שתצליחי בכל דבר שתעשי , בהצלחה !!! [email protected]

תודה לעונים

אז קודם כל תודה חברים (מותר לקרוא לכם כך ? )על הפרגון והעצות ! באשר לעצה לגבי "כותבת מאמרים מוצלחת ביותר דבר אשר מבוקש מאוד לקידום אינטרנטי ויכול להיחשב כעבודה מצויינת מהבית" למי פונים? מכיוון שהחלטתי להיות תלמידה חרוצה, הכנתי כבר את רשימת ה- 10 וקרו שם דברים מעניינים .... אני אנמק. אכן יש לי "אהבות" שונות ומגוונות כאשר המעגל שמאחד אותם הוא תקשורת ואנשים (מכל קשת הגילאים) אני למדה מכל גיל, ולוקחת לתוך "תרמיל חיי" את כל החוויות והצפיות מתקשורת בין אנשים. מילדים צעירים שמחזירים אותי לילדות ולמעשי שובבות חפים מאגו, דרך נוער שחווה תהליכי התבגרות מרתקים ודרכו אני למדה המון על עצמי וכלה במבוגרים שנשזרים בחיי בתחנות השונות וגם הם מלמדים אותי. האם הקמת אתר כלשהו (עדיין אינני יודעת בדיוק לאן למקד את מה שתיארתי) שיעסוק ביחסים בינאישיים במגוון הגילאים יכול להיות רעיון ? האם ללמד אנשים שתקשורת בינאישת זורמת, קשה להם, את חשיבות היותינו "חיה חברתית" מקשיבה (כבר עשיתי זאת בהצלחה מספר לא מועט של פעמים בטכניקות שפיתחתי) יכול להיות מעניין ? אילו מוצרים ניתן למכור באתר שכזה אם בכלל ? גיליתי שהכתיבה והשיתוף עמכם משחרר ומביא רוגע מחשבתי (איזה תרופה משובחת לנפש). טוב אז להשתמע ושוב תודה.

הי נטוש

שאלת הרבה שאלות. מניחה שאת חלקן שאלת את עצמך וזה כבר טוב. שמחה שאת רוצה לגדול, לשנות להתפקס. אני בהחלט חושבת שמודעות ומיקוד במי שאת ייתן לך את מה שאת מחפשת ורוצה. אני מניחה שאת מחפשת להגשים את עצמך ולא מדברת על עבודה כפרנסה בלבד. בהחלט אפשר לשלב משפחה ועבודה. הגשמה ונתינה..לא חייבים להיות ייסורי מצפון. זה עניין של בחירה. מזמינה אותך לאתר שלי לקרוא מאמר על איזון בית ועבודה. מציעה שתשאלי את עצמך- אם עכשיו היית מקבלת שיחת טלפון הנוגעת להצעת עבודה- מה היה מרטיט? מלהיב? אם היה לך המון כסף- מה היית עושה בחיים?

bridges

New member
מיקוד...

היי נטוש, אני מכיר באופן אישי את כל ההתלבטויות שלך (כולל העניין של ההורות). השאלה שאני מזמין אותך לשאול היא: איך את רואה את עצמך בעוד 10 שנים? אני מזמין אותך להסתכל על זה באופן כללי. איך נראית סביבת העבודה שלך? היכן את גרה ואיך נראים היחסים שלך עם הילדים? היכן את גרה? מה את עושה בזמנך הפנוי? וכדומה... משם תוכלי להתחיל להתמקד... בהצלחה, רונן

מה הכי אהבת לעשות אי פעם?

שלום לך נטוש, בספרו "עקרון 80/20" ריצ'רד קוק מציע לחפש את השורשים של ההצלחה שלנו בילדות בנעורים. מה הכי אהבנו לעשות אי פעם? מה עשינו ממש מעולה? חוץ מזה, נשמע שאת במצב שמאפיין הרבה אנשים מוכשרים: כל האפשרויות פתוחות בפנייך. ויכול להיות שאת יכולה להצליח וליהנות בכל אחד מהדברים האלה שכתבת. ואז אפשר פשוט לבחור אחד ולהתחיל לתכנן אותו. לגבי אמא נפלאה ונגישה או אשת קריירה מצליחה, יש מקרים שאפשר לשלב אותם... אני אוהבת לעבוד עם שיטת ההתמקדות בנושאים של דילמות. בהצלחה רבה

למעלה