שינוי מהלך

ishaitaif

New member
שינוי מהלך

עד כה רכבתי על אופני SINGLE PIVOT של SANTACRUZ SUPERLIGHT...אך הייתה בעייה עקב מידת שלדה קטנה.... אופציה 1: מעבר לאופני VPP של SANTACRUZ עם אבזור "נמוך" (משקל כיום 14.5 ק"ג) אופציה 2: להשאר ברמת אופני SINGLE PIVOT במידה שלדה נכונה עם אבזור HI-END (משקל 11 ק"ג !!!) טווח המחירים זהה..... יתרונות אופצייה 1: התאמת גודל שלדה , רמה טכנית ותנועה גובהה טובה יותר חסרונות אופצייה 1: משקל, (לפי הנוסחה הידועה: הפיצוי להורדת משקל: 1 ק"ג = 1000$ וזה הגדלת ההוצאות בעוד 2000$ כדי להוריד את המשקל ל: 12 - 12.5 ק"ג) יתרונות אופצייה 2: התאמת גודל שלדה , משקל , אופי רכיבה מוכר חסרונות אופצייה 2: ללא שדרוג ברמה הטכנית תגובות ועצות יתקבלו בברכה......

nintense

New member
תעשה סיבוב על כל אחד מהם...

ותראה ממה אתה נהנה יותר. ב 2000$ אתה תמיד יכול להחליף את סופר לייט בכל שלדה שתבחר.

ishaitaif

New member
עשיתי על כל אחד מהם ....

אם הSUPERLIGHT מכרתי כי הרבה חלקים משם לא יכלתי להעביר חוצמזה הייתי מעוניין למכור את האופניים "קומפלט"... הכוון שלי הוא: BLUR של SANTACRUZ עקב יכולות טכניות מתקדמות יותר.... אבל....מחיר השדרוג...... או כמו שאומרים U GET WHAT U PAY.....

Yarnin

New member
ההבדל הוא בשלדה

ההבדל הוא בשלדה ולא בהכרח בסוג המתלה. יסום המתלה חשוב יותר חשוב מסוג המתלה. אתה צריך להחליט מה מהטרה והשימוש העיקרי שתעשה עם האופניים ומשם להמשיך. חלקים יותר קל לשדרג - מאידך 2000$ זה מספיק שביל לשדרג שלדה... ירנין

nintense

New member
אתה ממש פרסומת מצויינת...

לסנטה קרוז... "יכולות טכניות מתקדמות יותר" ? אני לא מצליח להבין למה אתה מתכוון... האם למתלה ה VPP ? האם ליכולת בירידות ? האם אתה מתכוון לבלייר XC או LT ? האם רכבת על סופרלייט 2007 או שאתה מבסס התרשמותך מדגמי עבר ? אם אתה חושב שיהיה לך טוב יותר על הבלייר, אז קנה בלייר ועם הזמן תשדרג לחלקים קלים יותר. סתם נקודה למחשבה... שקלתי בלייר XC של לקוח במידה L - נאבות, דואל קונטרול, מעבירים, ברקסים וקראנק XT, חישוקים 317, וצמיגים 2.3" במשקל 590 גרם כל אחד (אני שקלתי). משקלם הכולל היה 13.7 ק"ג, כמה אתה חושב שתוכל לגלח מזה ובאיזו עלות ?

ishaitaif

New member
ממש לא פרסומת הנה התשובה:....

1. מתלה VPP ייחודי לSANTACRUZ לא ?? והוא מעולה לעליות...לגבי הדגמים.. רכבתי / נסיתי את כולם (כולל SUPERLIGHT 2007) 2. לגבי BLUR הכוונה לדגם היותר ישן שבו אני מעוניין ניתן להרכב בולם קדמי ארוך ב 2004-3 החברה פיצלה את הדגמים ל 2 יחידות: דגםBLUR XC קל ותחרותי עם בולם 100 מ"מ BLUR LT לרכיבה ארוכה יותר (LONG TRAVEL) בו ניתן להתקין בולם עד 130 מ"מ...... לגבי משקל האופניים.....כיום 14.5 ק"ג והן ממש בעייתיות....שקלתי 2 זוגות אופנים עם שלדת BLUR XX היותר קלות... (של חברים שלי)ועם אבזור HI-END (מידה M) והן שקלו 12.4 ק"ג.... ניתן "לגלח" משקל מ: חלקים עקריים: צמיגים+נאבות+חשוקים ----- 400-600 ג"ר (1500 ש"ח) בולם קדמי ----------------- 200 ג"ר (1500 ש"ח) מוט כידון+האד סט+סטם -- 200 ג"ר (750 ש"ח) מוט כסא+כסא ------------ 300 ג"ר (750 ש"ח) ס"ה ללא החלפת הילוכים וקראנק יירד משקל האופניים ל: 13.1 ....(עלות כוללת של 4500 ש"ח) אגב .. אני רוכב כעת על אופני ROCKY MOUNTAIN INSTINCT....מידה L והן שוקלות 10.1 ק"ג (והרכבים אינם HI-END) פשוט השלדה קלה בטרוף.......אבל הן זהות כמעט לחלוטין בהתנהגות ל SUPERLIGHT תודה על העצות

למעלה