שינוי לממשלה?!

wizibusy

New member
שינוי לממשלה?!

כולכם שמעתם את החדשות הרועשות אתמול בצהריים - שרון הציע לשינוי להצטרף לקואליציה. לטעמי שינוי כשלה בהתנהגותה כאופוזיציה, שינוי הייתה צריכה לחזור לימיה התוקפניים, למרות שהיו לנו רק 6 מנדטים, היינו יותר תוקפניים. שינוי עשתה טעויות במהלך הדרך, מביניהם תמיכה בממשלה ובתקציב מבלי לקבל את חוק ברית הזוגיות, ביטול חוק טל, או כל דגל אחר. לטעמי שינוי חייבת להתחיל במשא ומתן אינטנסיבי, ורק במקרה שיובטח לה שבלא יאוחר מחודש יחוקק חוק ברית הזוגיות - אז היא תצטרף לממשלה ותתמוך בה, אפשרות נוספת היא תמיכה מבחוץ - אך שוב רק במקרה של ניצחון באחד הדגלים הנ"ל. מה אתם חושבים?

תמיר1991

New member
ים, אל תהיה תמים.

לא ייחקק שום חוק דומה לברית הזוגיות כעת, לצערנו. גם אם יחלו בהליכי החקיקה, הם לא יימשכו בשל הבחירות שיקטעו אותן. אני לא חושב שבשביל חצי שנה בממשלה, שלא צפויה להועיל לאינטרסים שלנו במיוחד, עלינו להשפיל עצמנו, לרצות את שרון בחזרה לממשלתו ולזכות בתיק וחצי. אין טעם... תמיר.

wizibusy

New member
אתה שוכח את ההדגש.

ההצטרפות לממשלה כרוכה בחקיקת חוק ברית הזוגיות בלא יותר מ-חודש לאחר הצטרפות שינוי לממשלה, או לפני צירוף שינוי לממשלה. אפשר למשל להגיד שבמקרה ויחוקקו את חוק ברית הזוגיות - אז נצטרף. שכחת את מילת המפתח.

תמיר1991

New member
אם כך, אין שום סיכוי שנצטרף -

חוקים הרי גורל שכאלה נחקקים במדינתנו העצלה תוך שנה, אם לא יותר - חקיקה מהירה כזו כמעט בלתי אפשרית, בטח לא בנושא שכזה, כאשר החרדים יכנו את מבצעי המדיניות הללו "אנטי-יהודים" ויעשו כל שביכולתם כדי לסכל את היוזמה הברוכה הזו, ועם כוחם האלקטורלי אשר לצערי הרב עולה על כוחה של שינוי, מסוגלים לסכל כל יוזמה שלנו... תמיר.

כן ! ../images/Emo45.gif

שינוי צריכה להכנס בחזרה לממשלה באם תובטח התקדמות בעניין הנישואים האזרחיים הווה אומר חקיקת ברית הזוגיות, ובעניין חוק טל. כשלנו בתור אופזיציה לוחמת, וההצעה המונחת בפני שינוי כרגע אטרקטיבית וחשובה מאוד. הן לציבור במדינה והן לשינוי.

EO117

New member
יוראי!

שינוי "נכשלה" כאופוזיציה בגלל תוכנית ההתנתקות ולא כי לא יכלנו. להזכירך שבכנסת ה-15 שינוי בת 6 מנדטים תפקדה כאופוזיציה לוחמנית ביותר. עקב תוכנית ההתנתקות נאלצה שינוי לגלות אחריות ולעזור לשרון בהוצאת תוכניתו לפעול, שהרי סיעתו לא תמכה בו וללא קולות שינוי ההתנתקות לא הייתה יוצאת לפעול. עכשיו מהסתיימה תוכנית ההתנתקות ויצאנו מעזה שינוי תוכל להיות אופוזיציה אמיתית לשרון ואין שום סיבה לתמוך בו יותר. לשינוי אין מה לחפש בממשלה שעומדת להקבר ולהראות את כוחה בספסלי האופוזיציה ולהחזיר לעצמנו את התדמית שנהרסה בזמן שהותנו בממשלתו. אין לנו לחפש בממשלה שראש הממשלה מושחת ומעורב באין ספור פרשיות לא ראויות ומשפחתו הפרטית נחקרת כל שני וחמישי במשרדי המשטרה, אין לנו לחפש בממשלה שרה"מ לא בעל השקפת עולם בנושא דת ומדינה ובחיים לא ייתן לנו את ברית הזוגיות וחוק טל {אין תמיכה במפלגתו ובסיעתו, והוא חייב לשמור על קשר עם הציבור הדתי והחרדי}, אין לנו מה לחפש בממשלה שממנה סולקנו בבושת פנים לאחר שתמכנו לכל אורך הדרך בשרון, אין לנו לחפש בממשלה שנקבל בתיקים שלא נוכל באמת להשפיע על האזרחים {כל התיקים שהיו לנו נמצאים בידי מפלגת העבודה ותיק המשפטים נמצאה בידה של השרה ציפע ליבני שלעינות דעתי שרת משפטים מצויינת}, אין לנו לחפש בממשלה שלא נהיה שותפים באמת בה. כולי תקווה שבמושה שנפתח בסוף החודש תחזיר שינוי את הכבוד שהיא איבדה ברוב הקדנציה האחרונה בכנסת ה-16. שבשת שלום.

שבת מצוינת,

היי אלירן, מה שלומך ואיך הולך בצה"ל? לגבי הכנסות לממשלה... אני אתמוך בהצטרפות של שינוי לממשלה רק על בסיס חיקוק חוק ברית הזוגיות ושינוי חוק טל. אני מאמין שאם ניתן להביא להתקדמות כה משמעותית בנושאים כ"כ חשובים באמצעות כניסה לממשלה, חשוב לעשות כן ולהכנס. שנינו מסכימים שכשלנו כסיעת אופזיציה, מסיבות כאלו ואחרות, והציבור יודע את זה. רוב הציבור גם לא זוכר, ורבים מחברי הנוער יכולים להעיד על כך, על עשיית המפלגה בתחומים רבים. רבים האנשים שמסתכלים עליי במבט תמוה כשאני מסביר להם שבלי שינוי לא היתה הנתקות, ובלי שינוי מיליארדים היו מבוזבזים במוסדות חרדיים והמשק היה מתרסק ועוד. עומדות בפני המפלגה שתי אפשרויות- הראשונה היא להכנס לממשלה על בסיס חיקוק ברית הזוגיות ושינוי חוק טל, תוך דחיפת תהליך המו"מ והמנעות מקפאון מדיני (דבר שיכול לקרות בקואליציה עם ההרכב הנוכחי ושות' אחרים). השניה היא להפיל את הממשלה, ללכת לבחירות מבלי שחוקקנו את ברית הזוגיות, מבלי ששינינו את חוק טל, מבלי שהשלמנו את התהליך הכלכלי, ומבלי שמנענו קיפאון מדיני - ולנסות לשכנע את הציבור להצביע שוב - "יש". שתי האופציות קבילות וטובות. אני חושב שהראשונה הרבה יותר טובה- הן לאזרחי ישראל והן לשינוי.

EO117

New member
שבת מבורכת!

היי יוראי, חג שמח ושנה טובה וגמר חתימה טובה. איך הולך בצה"ל-הכל הולך די בסדר למרות שאת הפעם הראשונה שלי במטבח כבר הספקתי להפצע. ובעניין ממשלת ישראל: אכן הסכמנו שכשלנו באופוזיציה במושב שחלף בגלל אותן סיבות שציינו כבר,אין טעם לשוב עליהן מחדש. אני יודע ומבין היטב מה הציבור חושב, נתקלתי הזה בעצמי. לציבור הישראלי זיכרון מאוד קצר ושכח איך התנהלו הדברים לפני ששינוי הייתה 15 מנדטים. יש הרבה אכזבה בציבור הישראלי וכאן כמפלגה נכשלנו בהסברה. לצערי הנהגת המפלגה מאמינה יותר מדי שאנשים יצביעו "יש" ולא מאמינה בעבודת שטח... ומי כמוך יודע זאת. ציינת שני אפשרויות: 1. כניסה לממשלה- מה נרוויח מזה? ראית שבממשלה הקודמת לא ראינו לא את חוק טל ובהחלט לא את ברית הזוגיות. שרון בחיים לא ייתן לנו את זה הוא לא יכול. הוא מחוייב לציבור הדתי ולמרכז מפלגתו יותר מדי בעניין זה. תכנס לאתר הכנסת וחפש את ההסכמים הקואליציונים עם שינוי, ותווכח ששרון לא עמד בהסכמים אלו בכלל. ואיך נצטייר בציבור עם כניסה מחודשת לממשלה? כרודפי כיסאות? כלא נאמנים לציבור ששלח אותנו עם 15 מנדטים? 2. אי-כניסה לממשלה-אני סבור שעלינו להשאר באופוזיציה ולהפעם להיות אופוזיציה לוחמנית ואמיתית ולהיות אלטרנטיביה ראויה בבחירות הבאות לממשל שרון. הציבור מאס בשרון וכל תפקודו הוכיח כמה הוא מושחת... ראה את מפלגת העבודה שהבטיחה שתצא לאחר ההתנתקות ובינתיים נשארת איפה המילה שלה? אני יודע שנצא למערכת בחירות ללא שינוי חוק טל וללא ברית הזוגיות,אבל, הפעם נצא לבחירות שיש התקדמות רבה בנושא. בהסברה נכונה ופעילות כפי שצריך ע"י הח"כים נוכל להביא לכך ששוב יצביעו "יש" {למרות שלדעתי נרד במנדטים...}. אני מאמין ששינוי יכולה להיות אופוזיציה אמיתית ואחת הטובות שידעו בכנסת. בעצם אנחנו נמצאים בפרשת דרכים קשה ומבלבלת לשינוי, טומי ופורז מבינים את זה ומה שכן הסיעה הודיעה שאנחנו אופוזיציה ונתנהג ככה במושה הקרוב ואין יותר משהו שמחייב לשרון ולממשלתו. וכאן הנוער יכול להכנס, לצרת ליותר פעילות שטח ולהפגנות ולהכין באמת את השטח לקראת מערכת בחירות שתיפול עלינו בכל רגע נתון בשנה הקרובה. בטוחני שנוער שינוי יראה את סימניו ויש את ה"יש" לחיים ברחוב הישראלי.

תמיר1991

New member
אלירן - אני מרגיש כאילו אני כתבתי

את זה
ביטאת את עמדתי בצורה ישירה ביותר
תמיר.

EO117

New member
../images/Emo13.gif אני שמח שאנחנו באותו קו מחשבה

בעניין זה. שבוע נפלא, אלירן.

Sashka7

New member
דווקא לא נראה לי...

אני לא חושבת שיש לנו מה לעשות בקואליציה של שרון שבמילא תמשך חצי שנה... לפי דעתי בחצי השנה הקרובה (עד הבחירות) שינוי צריכה להראות שהיא יכולה להיות גם אופיזיציה, ואופוזיציה מאוד חזקה שמפילה כל הצעה של הממשלה!!! אחרי שעברנו את ההתנתקות אין לנו שום סיבה לתמוך באף מהלך של שרון או של הממשלה שלו! שינוי צריכה להראות לכולם שגם באופוזיציה היא שווה הרבה ושהיא יכולה להיות לוחמת! אני גם לא חושבת שהתנאים שהציב טומי לשרון הם ריאליים! עדיין מוקדם מדי לחשוב על חוק ברית הזוגיות או על ביטול חוק טל, יש יותר מדי חרדים בכנסת והם לא יתנו לשני החוקים האלה לעבור..... כך, שאני מאוד מקווה שבתקופה הקרובה, עד הבחירות, שינוי לא תחזור לשום קואליציה ולא משנה מה יציעו לה! אנו חייבית להשאר באופוזיציה ולהראות לכולם מה אופוזיציה יכולה להעשות!!!

EO117

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם סשה כל מילה

כמו-כן הסיעה החליטה ביום חמישי ששינוי תהיה אופוזיציה לוחמת לממשלת שרון ותתנגד לתקציב ולמינוי השרים. לאחר תוכנית ההתנתקות אין שום סיבה להמשיך להגן על ממשלת שרון ועל הסיעה לעשות הכל להפילה ולהביא לבחירות.

דעתי בנושא

שאין לנו מה לעשות בממשלה של שרון. לטעמי גם פרשנו ממה מאוחר מדי. היינו צריכים לפרוש לפני שנה וחצי כשראינו שהליכוד לא עומד כמעט בשום התחייבות איתנו. גם החקירות של משפחת שרון לא עשו טוב לתדימתה הציבורית של שינוי כשותפה בממשלתו. לכן עלינו להישאר באופוזיציה.

asafz8

New member
נכון מאוד.

אם כי חוק טל וברית הזוגיות ישפרו פי כמה וכמה את תדמיתה של שינוי.

CableGuy87

New member
כן גם אני קראתי את זה אבל

אני חושב שזה לא ריאלי כרגע... שרון לעולם לא יחוקק את החוק הזה במצב הזה... ובלי החוק אסור לשינוי להיצטרף! שינוי חייבת עכשיו להראות אופםוזיציה חזקה ולהראות מה היא שווה... כדי ששרון יתחיל לפחד באמת! וליקראת הבחירותהבאות לאסוף יותר כוח וכך ליגרום למילגת השילטון לקחת אותה בחשבון וזה יוביל לחוק ברית הזוגיות שהרבה כל כך רוצים... הכימוזר שאני בטוח שיותר מ70% היו רוצים את החוק הזה אאבל שרון מיתעלם מהם...וחבל... קיצור לא צריך להאמין לשרון אלא להראות לא אופוזיציה חזקה!

למעלה